Dubai şeyhi Maktum’un Emaar Square AVM’sine içki ruhsatı

Dubai Şeyhi Maktum’un İstanbul Çamlıca’daki Emaar Square AVM’sine talep ettiği içki ruhsatı, AK Parti’li Üsküdar Belediyesi tarafından kabul edildi.

Dubai şeyhinin Emaar Square AVM projesine içki ruhsatı ak parti üsküdar belediyesi

Alkol satışının katı kurallara bağlı olduğu Dubai’nin şeyhi El Maktum, Türkiye’deki AVM’sinde alkol satabilmek için 27 Aralık 2016’da Üsküdar Belediyesi’ne yaptığı içki ruhsatı başvurusu kabul edildi.

Süreç ise şöyle gelişti: “Emaar Libadiye Gayrimenkul A.Ş tarafından yapılan içki ruhsatı başvurusu üzerine 31 Ocak 2017 günü Üsküdar Belediyesi’nin Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü, “içkili yer bölgesi” teklifini hazırlayarak belediye meclisine sundu. Teklifte, Emaar Square AVM’nin bulunduğu alanın, Akaysa AVM de dâhil edilerek “içkili yer bölgesi” listesine alınması istendi. Teklif, şubat ayı meclis oturumunda Hukuk-Çevre ve Sağlık komisyonlarına havale edildi. Ancak teklif meclise sunulmadı.


3 ay bekleyen dosya mayıs ayı meclis oturumunda gündeme geldi. Komisyonda görüşülmesi gereken dosya AK Parti tarafından önergeye dönüştürülerek jet hızıyla geçirildi. CHP’li Meclis Üyesi Nezih Küçükerden yaşananları şöyle aktardı:

Dubai Şeyhi için Üsküdar’daki içkili yerler sınırı genişletildi

“Bugüne kadar böyle bir uygulama görmedik. Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Ayyıldız, ‘konu gazetelerde haber oldu, komisyonda tartışmaya gerek yok’ diyerek Dubai şeyhinin AVM’si için istediği içki ruhsatını önerge olarak okudu. Meclis tarafından konu ‘teklif karar’ olarak gündeme alındı ve oylamaya sunuldu. Üsküdar’da bu dönemde AK Parti’li yönetim 19 ruhsatı iptal etti. Söz konusu Dubai şeyhi olunca durum değişti.”


Dubai şeyhi için Üsküdar’daki içkili yerler sınırını genişleten karar, 2 Mayıs tarihli Üsküdar Belediyesi Meclis oturumunda AK Parti’lilerin “evet”, CHP’lilerin “hayır” oyu ile geçti. (Sözcü)

Üsküdar Belediyesi’nden halifemizi seçelim çağrısı


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.