Epilepsi ve Ben resim yarışması kazananları

Türk Epilepsi ve Savaş Derneği ile Belçika kökenli biyoteknoloji firması UCB Pharma’nın koşulsuz katkılarıyla gerçekleştirilen Epilepsi ve Ben Resim Yarışması, 11. yılın kazananlarını açıkladı.

Epilepsi ve Ben Resim Yarışması: 11. Yılın kazananları belli oldu!

Dereceye girenler 4. Epilepsi Sempozyumu’nda düzenlenen ödül töreninde ödüllerini aldı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da birbirinden yaratıcı ve duygu yüklü resimlerin katıldığı yarışmada 6- 11 yaş kategorisinin birincisi Gamze Özdemir olurken, 12- 16 yaş kategorisinin birincisi ise Esra Şengül oldu.

Epilepsi

Epilepsi hastası çocuk ve gençlerin kendilerini ifade etmelerine yardımcı olmak ve epilepsi hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen Epilepsi ve Ben Resim Yarışması’nın kazananları belli oldu.


Türk Epilepsi ve Savaş Derneği ile UCB Pharma’nın koşulsuz katkılarıyla gerçekleştirilen ve 11 yıldır epilepsi hastası çocukların sesi olan yarışmanın kazananları, ödüllerini 4. Epilepsi Sempozyumu’nda düzenlenen ödül töreninde aldı.

“Epilepsi ve Ben Resim Yarışması”

Epilepsi ve Ben birincisi

Türkiye’nin dört bir yanından 6- 16 yaş arası epilepsi hastası çocuk ve gençleri bir araya getiren “Epilepsi ve Ben Resim Yarışması” bu yıl 400’ün üstünde rekor başvuru aldı. Epilepsi ve Ben’in 11’inci yılında, kalabalık bir jüriyle, epilepsi hastası genç yeteneklerin eserlerini değerlendirdi.

Ressam Birim Ömer Erol’un da gönüllü desteğiyle katıldığı jüride; Prof. Dr. Naz Yeni, Prof. Dr. Çiğdem Özkara, Prof. Dr. Barış Baklan, Prof. Dr. Nerses Bebek, Prof. Dr. Sema Saltık, Prof. Dr. Ayşın Dervent ve Psikolog Naz Bozok yer aldı.


Epilepsi ve Ben 11’inci yılında de epilepsinin sesi oldu!

Epilepsi ve Ben

Epilepsi hastalarının hayallerini ve yaşadıklarını sanat aracılığıyla anlatmalarına yardımcı olan Epilepsi ve Ben’in bu yılki kazananları ise şu şekilde; 6- 11 yaş kategorisinde Gamze Özdemir 1’inci, Berat İpek 2’inci, Hayrunnisa Ünlü 3’üncü oldu. 12- 16 yaş kategorisinde ise Esra Ünlü 1’inci, Ömer Behlül Beydilli 2’inci, Yusuf Bağlı 3’üncü seçildi.

Epilepsi hastası çocuk ve gençlerden duygulandıran resimler

Epilepsi ve Ben

Nöroloji alanındaki yenilikçi ve köklü çözümleriyle hastaların hayatına değer katmayı hedefleyen UCB Pharma’nın koşulsuz desteklediği yarışmayla ilgili konuşan Türk Epilepsi ile Savaş Derneği Başkanı Prof. Dr. Naz Yeni,

“Jüri seçim sürecinde birbirinden yaratıcı, bir o kadar duygusal ve hayallerle dolu resimlerle karşılaştık ki aralarından seçim yapmakta zorlandık. Bu nedenle yarışmaya katılan tüm çocuklarımıza teşekkür ederiz. Epilepsi ve Ben’in yaratıcılığı desteklemesinin yanı sıra birleştirici özelliği de çok önemli. Yarışmayla epilepsi hastası çocukları, gençleri ve hasta yakınlarını bir araya getiriyoruz” dedi.

Epilepsi ve Ben

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Çiğdem Özkara ve Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Barış Baklan ise,

Epilepsi ve Ben


“Epilepsi toplum genelinde ön yargılara neden olan bir hastalık. Bu ön yargılar ciddi boyutlara ulaştığı zamanlarda çocukların arkadaşlık ilişkilerini ve okul başta olmak üzere günlük hayatlarını olumsuz etkiliyor. 11 yıl önce toplum genelinde yaşadığımız bu sorundan yola çıkan Epilepsi ve Ben Resim Yarışması, bugün epilepsiyi yalnızca hastaların değil hepimizin sorunu olması için oluşturulan farkındalığa yardımcı oldu. Bu nedenle yarışmanın her geçen yıl daha çok ilgi görmesi, ödül töreninde çocuklarımızın gözlerindeki ışık ve ortaya çıkan resimler yarışmanın amacına ulaşmada ne kadar başarılı olduğunu ortaya koyuyor ve bizleri gururlandırıyor” diye konuştu.

Çocuklarda epilepsi neden olur? Belirtileri ve tedavisi nasıldır?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.