Migros logosu ile WhatsApp’ta dolandırıcılığa dikkat!

Whatsapp ve Facebook üstünden hızlı bir şekilde yayılan mesaj ile dolandırıcılık yapılıyor. Migros logosunu kullanan sahte bir internet sitesi ve “Ücretsiz 250 TL değerinde kuponunuzu alın” yazısı ile halkı dolandırıyor.

Migros logosu ile WhatsApp'ta dolandırıcılığa dikkat!

İnternet üstünden yapılan dolandırıcılık yöntemlerine her gün bir yenisi ekleniyor. Whatsapp ve Facebook üstünden hızlı bir şekilde yayılıyor. Herkesin dikkatli olması ve bu adrese kesinlikle tıklamamaları gerekiyor. Dolandırıcılık reklamının içeriğinde “Hey, Migros ücretsiz kuponlar hediye ediyor. Benimki daha şimdi elime geçti, teklif sona ermeden siz de alın” ibaresiyle sahte bir link bulunuyor. (Linki güvenlik nedeniyle paylaşmıyoruz.)

İnternet kullanıcıları bu bağlantıya tıklarsa 3 tane soru soruluyor. Loop şeklinde olan sahte anket sonrasında, ne cevap verirseniz verin, WhatsApp üstünden 15 kişi ile paylaşmanızı istiyor. Sonrasında da 56 TL’lik siparişiniz onaylanmıştır” mesajı geliyor ve telefon faturanıza 56 TL yansıtılıyor.


Migros’tan konu ile ilgili açıklama:

Migros, Twitter hesabı üstünden yayınladığı açıklamayla logosunu kullanarak dolandırıcılık yapan siteye karşı uyardı.

TÜM TAKİPÇİLERİMİZE DUYURULUR


“Sosyal medyada ‘Migros’ logosu kullanılarak “Ücretsiz 250 TL değerinde Migros Kuponunuzu alın” yazan reklam görseli ile hiçbir ilgimiz bulunmamaktadır. Belirtilen siteye bağlanarak anket yapmak sureti ile isim, adres ve telefon bilgileri talep edilmektedir. Yasal takip süreci işlemlerine başlamakla beraber, bu duyuruya itibar edilmemesini önemle rica ederiz.”migros türkiye sahte kupon dolandırıcılığı duyuru

Çocuklar için iyi yaşam mağaza turları


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.