Romantik bir tatil için gidebileceğiniz aşk rotaları

Hint Okyanusu adalarının mutlaka herkese sunabileceği bir güzelliği var!

Romantik bir tatil için gidebileceğiniz aşk rotaları!

Tropikal beyaz kumlu plajları, turkuaz rengi denizi ile cenneti andıran Maldivler, Seyşeller ve Mauritius, ister balayı ister sadece romantik bir tatil ya da unutamayacağınız bir yıl dönümü yaşamak için en tercih edilen aşk rotaları arasında yer almaya devam ediyor.

Herkesin hayallerini süsleyen ve fotoğraflarıyla cezbeden; aynı zamanda balayı tatili için en çok tercih yeri olan Hint Okyanusu’nun cennet adaları, yenilenmiş bir şekilde geri dönmeyi garantileyen özellikleri ile tatil severleri unutulmaz bir deneyim yaşamaya davet ediyor.


Hint Okyanusu

Maldivler, bir ada bir otel konseptiyle sakin ve izole bir tatil için idealken, özellikle deniz üzerindeki odalarında konaklama, lüks tatil anlayışına yeni bir boyut katıyor. Seyşeller, muhteşem doğası ve tropikal iklimi ile adeta cenneti yer yüzünde yaşatıyor.

Mauritus ise eşsiz kumsalları, hindistan cevizi ağaçları ve leziz yemekleri ile romantik tatil kaçamaklarını unutulmaz kılıyor.

Maldivler’de sakinliğin tadını çıkarın!

Maldivler

Balayı, evlilik yıl dönümü kutlaması veya sadece aşk tazelemek için akla gelen dünyaca ünlü en romantik destinasyon kuşkusuz Maldivler.

Mercanlarla çevrili olan bu adalarda; bembeyaz ve yumuşak bir kumsal, turkuaz renginde berrak bir deniz ve denizin altında mercanlar ve rengarenk balıklar sizi bekliyor. Maldivler, iş ve şehir hayatını geride bırakıp zamanı unutacağınız bir tatil vaat ediyor.

Bir ada, bir otel konseptinin hakim olduğu adalarda; sakinliği ve yalnızlığı doyasıya yaşayacaksınız. Şehrin gürültüsünü ve stresini geride bırakıp, lüks otellerin sunduğu SPA, Yoga, Detox hizmetleriyle kendinizi yenileyeceksiniz.

Maldivler’i sadece romantizmin merkezi olarak düşünmemek lazım, çünkü adalar nefes kesen güzellikteki okyanus ve mercan resifleri sayesinde dünyanın önde gelen dalış merkezlerinden biri…

Başkent Male Adası’ndan bölgedeki tüm otellere ulaşım, sürat motoru ve deniz uçaklarıyla sağlanıyor. Bu cennet adalar yerel, Hint ve Uzakdoğu mutfağından farklı lezzetleri tattırırken, uluslararası marka otellerde ise dünya mutfağından lezzetleri de sunuyor.

Hemen hemen tüm tesislerde bulunan Spa ve Masaj merkezleri, Maldivler’e gelenlerin olmazsa olmazı… Dünyaca ünlü Spa merkezleri tarafından çalıştırılan bu merkezlerde Bali, Thai ve daha birçok masaj seçeneği bulunuyor.

Maldiv Adalarına Emirates Havayolu ile Dubai aktarmalı uçuşlar ile varılabiliyor. Economy Class biletler vergiler dahil gidiş dönüş 509 Dolar, Business Class biletler ise 2.949 Dolar’dan başlayan fiyatlarla satın alınabiliyor.


Romantik çiftlerin tercihi: Seyşeller!

Seyşeller

Ekvator’un hemen güneyinde bulunan bu Hint Okyanusu adalar topluluğu, size unutamayacağınız bir tatil vaat ediyor. Toplam 115 adadan oluşan Seyşeller’de, adaların çok azında yerleşim bulunuyor.

Çok zengin doğası ve el değmemiş plajları ile Seyşeller, huzur ve doğayla iç içe bir tatil için ideal bir yer olarak çiftler tarafından tercih ediliyor. Biraz tembellik etmek ya da su sporlarıyla uğraşmak isteyenlere Seyşeller unutulmaz olanaklar sunuyor.

Seyşeller, hem beyaz kumsallarda yatıp dinlenmek isteyenler hem de doğa ve dalış düşkünleri için gidilecek bir yer. Uçakla üzerinden geçerken bu kartpostallık adalara hayran kalacaksınız. İster balayı tatili ister aile tatili; Seyşeller ziyaretçilerine birçok güzellik ve aktivite sunuyor.

Seyşeller, tüm bütçelere ve muhteşem balayı fırsatlarına ve paketlerine uyacak şekilde otellere ve tatil bölgelerine sahip. Mahe Adası’ndaki daha büyük tatil beldeleri, daha aktif olmak için mükemmel; Tenha tropikal adalar pastoral bir tatil sunuyor; Praslin ve La Digue’nun gizli koyları sakinlik ve biraz daha mahremiyet arayan çiftler için daha iyi bir tercih.

Seyşeller’e en uygun uçuş Emirates Havayolu ile yapılıyor. Dubai aktarmalı yapılan uçuşlarda Dubai’nin dev bir AVM gibi olan havalimanı, sunduğu imkanlarıyla alışveriş severlere büyük avantaj sağlıyor. Emirates ile Economy Class biletler vergiler dahil gidiş dönüş 649 Dolar, Business Class biletler ise 2.613 Dolar’dan başlayan fiyatlarla satın alınabiliyor.

Ayrıca, Türkiye’ye vize uygulamayan Seyşeller’e ulaştıktan sonra havaalanı ile konaklama yapacağınız yer arasındaki ulaşım, lüks konusunda oldukça ileri gitmeyi seven Seyşeller otelleri tarafından ayarlanan tekne ve helikopterler ile sağlanıyor.

Cennetin esin kaynağı: Mauritius Adası!

Mauritius Adası

Hint Okyanusu’nda, Afrika kıtasından 2000 km uzaklıkta bulunan bu ada; komşuları Madagaskar, Seyşeller ve Maldivler’den daha farklı bir yapıya sahip. Maldivler gibi ufak adacıklardan oluşmamasına karşın yine de adayı gün içinde rahatlıkla gezebileceğiniz bir büyüklüğe sahip.

Balayı veya romantik bir tatil geçirebileceğiniz otellerin yanı sıra çocuklu ailelere yönelik de konaklama alternatifleri ve aktiviteler bulunuyor. Bembeyaz kumsalları, egzotik doğası ve renkli resifleriyle Mauritius, ziyaretçilerini fazlasıyla memnun edebilen bir destinasyon. Ayrıca ada; balayı adası olarak geçtiği için otelleri çok lüks ve romantik. SPA’ları ise “gelin kendinizi şımartın” diyor.

Ada, tropikal bir iklime sahip olmakla birlikte, güneydoğu yönünden sürekli esen rüzgarlar sayesinde ılıman bir havaya sahip. Deniz sevenler için ideal sıcaklık ve derinlikteki kumsalları, tropik meyveleri ve şeker kamışından yapılan taze içkileri ve oldukça yoğun yaşanan gece hayatı ile Mauritius, genç ve dinamik çiftler için ideal tatil adresi olma özelliği taşıyor.

Yıl boyunca hafif tropikal bir iklim yaşayan Mauritius, tropikal fırtınaların yoğun olarak yaşandığı Kasım ile Nisan ayları arasındaki dönem haricinde tüm yıl tatil ve balayı planı için tercih edilebiliyor.


Türkiye’den Mauritius’a ulaşım, Emirates ile Dubai aktarmalı olarak gerçekleşiyor. Emirates ile Economy Class biletler vergiler dahil gidiş dönüş 999 Dolar, Business Class biletler ise 3.528 Dolar’dan başlayan fiyatlarla satın alınabiliyor.

Tatilde gidebileceğiniz ideal rotalar


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.