WhatsApp’a erişim sağlanamıyor! WhatsApp yasaklandı mı?

WhatsApp’a bir süredir erişim sağlanamıyor. Dünya genelinde birçok Twitter kullanıcı yaşadıkları bağlantı problemini Twitter’den dile getiriyor.

WhatsApp'a erişim sağlanamıyor! WhatsApp yasaklandı mı?

Sorunun ara ara yaşandığını yazan kullanıcılarda var… Sorunun kaynağına ilişkin henüz bir açıklama gelmedi. Dünyanın en çok kullanılan iletişim uygulaması WhatsApp’ta yaklaşık 1 saattir iletişim sağlanamıyor. WhatsAppın siber saldırıların hedefi olduğu düşünülüyor. Teknik olarak veri alışverişinin sağlanamamasının sebebinin olası bir siber saldırı olduğu düşünülüyor. Kullanıcılar, sosyal medyada olayı tartışıyor.

BTK Başkanı’ndan Whatsapp açıklaması

Öte yandan, Bilgi Teknolojileri Kurumu Başkanı Ömer Fatih Sayan sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Whatsapp ile global seviyede bir problem olduğu raporlandı. Operatörlerimizden kaynaklı herhangi bir arıza bulunmamaktadır.” dedi.

1 milyardan fazla kullanıcısı var

180’den fazla ülkede 1 milyardan fazla kişi kullanıyor. Önceden Yahoo’da toplam 20 yıl geçiren Jan Koum ve Brian Acton tarafından kuruldu. 2014’te Facebook’a katıldı, ama tüm dünyada hızlı ve güvenilir bir şekilde çalışan bir mesajlaşma hizmetini geliştirme amacına odaklanmak için ayrı bir uygulama olarak çalışmaya devam ediyor.

Whatsappta buna dikkat etmezseniz 7 gün kullanamayacaksınız!


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 20 yıldır ilkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışan bağımsız bir medya kuruluşudur. Amacımız: Gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonumuz: Okurlarımızda sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerlerimiz: Dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın çevrimiçi yayınlarından biri olarak, iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul eder. Bu doğrultuda Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İndigo Dergisi ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildirgeyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya toplumsal köken, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.