Yeni Medya ile güçlü bir marka olmak için 5 öneri

Marka bilinci oluşturmak her zaman önemliydi. Ancak şimdiye kadar hiç bu kadar gerekli olmadı. Markanızı yeni medya ile pazarlamak için beş temel öneri…

Yeni Medya ile güçlü bir marka olmak için 5 öneri

1- Uygulanma anı harcayın, ancak aylarda hazırlık yapın.

Şirketinizin marka bilinci oluşturma gerçekten çalışması için, sadece bir ad daha fazla olması gerekir. Bir logo, etiket satırı, yaklaşım tonu ve renk şeması önemli olabilir.

Bu seçimlerdeki tutarlılık, seçimler kadar önemlidir. İş markanızın herhangi bir unsurunu değiştirme kararı, çok fazla çalışmayı baltalayabilir; bu nedenle, markanızı tam olarak nasıl sunacağınıza tam olarak karar vermek için gerekirse aylar geçirmeye istekli olun.


2- Marka ile ilgili sorgularınızı izleyin.

Google’da markanız hakkında insanlar ne aradıysalar, bu konuda ne düşündüklerini ve önemlisi, sahip oldukları sorunlarını belirtir. Üstelik, çok sayıda kişi [marka adınız aldatmacasını] arıyorsa, bu ifade Google Auto’da gösterilir ve diğerleri gibi önerir.

3- Sosyal medyaya ve etkileşimli içerik girin.

Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn, Pinterest… Saatlerce devam edebilirim. Sosyal medya siteleri tonlarca var ve 18 ila 34 yaşları arasındaki insanlar TV izlemekten çok bu sitelerde daha fazla vakit harcıyorlar.

Açıkçası, şirketinizi bu sitelere sokmalısınız; Bununla birlikte, işiniz orada bitmeyecek. Düzenli olarak yayın göndermeniz, değerli içerikler eklemeniz ve videolar, etkileşimli sunumlar, değiştirilebilir bilgi grafikleri vb. Koyarak olabildiğince fazla etkileşim kullanmanız gerekiyor. Zengin interaktif tasarımlar birkaç yıldır en sıcak trend olmuştur .

4- Markanızla tutarlı olun.

Şirketinizin ayrıntıları ne olursa olsun, markanızın sadık kalması için kendini tekrarlamanız gerekir. Onu yakaladın mı Markanızın sadakati için kendinizi tekrarlamanız gerekir.


Siteden siteye tutarlı değilseniz, müşteriler markanızı tanımaz, güven oluşturmaz ve çabalarınız güçsüz olur. Dolayısıyla, aklınızda bulundurun: Markanızın sadık kalması için kendinizi tekrarlamanız gerekir.

5- Şüpheniz olduğunda, kiralayın.

Şirketinize iyi görünen logo ne kadar değerlidir? Doğru etiket hattının veya şirket sloganının oluşturulması için ne gerek var?

Kendi başına gerçekten sağlam bir şey bulabildiğinden emin değilseniz, o zaman bir metin yazarı, grafik tasarımcı ve marka stratejisti istihdam etmek çok akıllıca bir harekettir.

Marka oluşturma, yaptığınız her hareketle güçlenen sürekli bir çabadır ve bu kadar dikkatli davranmak, “akıllı iş”in bir başka yönüdür.


Tutarlı, unutulmaz ve sadece biraz her yerde bulunarak, sizi pek çok rakibinizden ayıran bir marka oluşturabilirsiniz.

Firmalar için web sitesi kurulumu ve ‘marka kimliği’