Epilepsiye Objektif Ol fotoğraf yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

Sanofi ve Türk Epilepsi ile Savaş Derneği işbirliğiyle epilepsiye dikkat çekmek için hayata geçen “Epilepsiye Objektif Ol” fotoğraf yarışmasının bu yıl 3’üncüsü düzenlendi.

"Epilepsiye Objektif Ol" fotoğraf yarışmasında ödüller sahiplerini buldu!

6 yaşından büyük herkesin katılabildiği ve jüri üyeleri arasında ünlü fotoğrafçı Mehmet Turgut’un da yer aldığı yarışma kapsamında ödüller, 6 Mayıs tarihinde Sapanca’da düzenlenen ödül töreninde sahiplerini buldu.

İnsanların yaşamlarını iyileştirmek için tedavi çözümleri keşfeden, bunları geliştiren ve hizmete sunan dünyanın önde gelen ilaç şirketlerinden Sanofi, epilepsi hastalığına dikkat çekmek amacıyla üç yıldır “Epilepsiye Objektif Ol” konulu fotoğraf yarışması düzenliyor.


Tedavi yöntemleri geliştirmenin yanı sıra kurumsal sosyal sorumluluk projeleriyle de hastalıklara karşı farkındalık yaratan önemli çalışmalar yürüten Sanofi, “Epilepsiye Objektif Ol” fotoğraf yarışmasını epilepsi hastalarının toplumdan dışlanma riskini gündeme getirmek ve sosyal yaşama katılımlarını desteklemek amacıyla gerçekleştiriyor.

Türk Epilepsi ile Savaş Derneği iş birliğinde düzenlenen yarışmada jüri üyeleri arasında ünlü fotoğrafçı Mehmet Turgut da yer alırken yarışmaya bu sene 228 fotoğraf başvurusu oldu.

Epilepsi dünyada 50 milyon insanın hayatını etkiliyor

Epilepsiye Objektif Ol

Epilepsi, beyin damar hastalıklarından sonra dünyada en sık görülen nörolojik hastalık olarak sınıflandırılıyor. Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre epilepsi, dünyada 50 milyon insanın hayatını etkiliyor.

Epilepsi hastalığının görünme oranının en yüksek olduğu iki dönem ise, yaşamın ilk yılları ve 60 yaş sonrası olarak öne çıkıyor. Yaşadıkları nöbetlerin aniden ortaya çıkması nedeniyle kendilerini toplumdan soyutlayan epilepsi hastaları, sosyal hayata uyum sağlama açısından ciddi sıkıntılar yaşıyor.

Sanofi, sunduğu etkin tedavi çözümleriyle Türkiye’deki her 3 epilepsi hastasından birinin tedavisini sağlamanın yanı sıra epilepsi hastalarına yönelik toplumda oluşan olumsuz anlayışların değişmesi için de çalışmalar yürütüyor.

Ödüller iki farklı kategoride sahiplerini buldu

Kucak Dolusu Sevgi

Epilepsi hastası olan veya olmayan 6 yaşından büyük herkesin katılabildiği “Epilepsiye Objektif Ol” fotoğraf yarışmasına bu yıl da 6-16 ve 17 yaş üstü olmak üzere 2 farklı yaş kategorisinde ödüller verildi.

Her kategorinin birincisine 2.500 TL, ikincisine 2.000 TL, üçüncüsüne 1.500TL, dördüncüye ve beşinciye ise mansiyon ödülü olarak 1000 TL ödül takdim edildi.

İki ayrı yaş kategorisinde verilen ödüllerde 6-16 yaş kategorisinde Ekin Ela Şafak birinci, Ceren Dilber ikinci ve Bengisu Köksal üçüncü oldu. 17 yaş ve üzeri kategorisinde ise Ali Mermertaş birinci, Şadiye Yaralı ikinci ve İsmet Danyeli üçüncülüğe hak kazandı.

Yarışmada kamuoyu desteğini artırmak amacıyla jüride yer alan ünlü fotoğraf sanatçısı Mehmet Turgut’un yanı sıra Türk Epilepsi ile Savaş Derneği Başkanı Prof. Dr. Naz Yeni ve dernek üyelerinden Prof. Dr. Candan Gürses, Prof. Dr. Barış Baklan, Prof. Dr. Bülent Oğuz Genç, Prof. Dr. Taşkın Duman ve Yrd. Doç. Dr. Semih Ayta gibi isimler de yer aldı.


Ödüle değer bulunan projeler

Mor Çiçek

  • 6– 16 Yaş Kategorisi 

Birinci: Ekin Ela Şafak (Mor Çiçek)

İkinci: Ceren Dilber (Kucak Dolusu Sevgi)

Üçüncü: Bengisu Köksal (Neşeli Çocuklar)

Mansiyon 1: Arda Taş (Bebekli)

Mansiyon 2: Doruk Ege Uyar (Eğitim Hastalığı Yener)

  • 17 Yaş Üzeri Kategorisi

Gözler ve Eller

Birinci: Ali Mermertaş (Bulutların Üstü)

İkinci: Şadiye Yaralı (Gözler ve Eller)

Üçüncü: İsmet Danyeli (Sepet)

Mansiyon 1: Fahri Yılmaz (Yalnızlık)


Mansiyon 2: Fırat Ürün (Zorlu Yaşamlar)

Epilepsi ve Ben resim yarışması kazananları


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.