Anonymous’tan şok video: NASA uzaylı varlığını açıklamak üzere

Hacker topluluğu Anonymous, NASA’nın Dünya dışı yaşam ve uzaylı varlığını açıklamak üzere olduğunu iddia etti. İşte o şok iddialar…

Hack topluluğuyla bağlantılı bir YouTube hesabı, iddianın dillendirildiği bir video yayınladı. Videoda Anonymous tarafından, NASA sözcülerinden Profesör Thomas Zurbuchen‘in Nisan ayında yapılan ABD Bilim, Uzay ve Teknoloji Komitesi toplantısında söz alarak, Dünya dışı yaşamın varlığını ilan ettiği öne sürüldü.

Anonymous’un şok açıklaması Türkçe metni:

“Medeniyetimiz, evrende uzaylıların varlığını keşfetmek üzere.” Bu açıklama, Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA sözcüsü olan Profesör Thomas Zurbuchen tarafından son yapılan bilim ve uzay toplantısında söylendi. Ciddi ve önemli bir açıklama mı bekliyorsunuz, yoksa güneş sistemimizdeki küçük mikro organizmaların açıklanmasını mı? Birçok kez gayri resmi olarak insanlığın uzaylılar ile çoktan temas kurduğu belgelendi. Yalnızca küçük mikro organizmalarla değil, uzay yolculukları yapan gelişmiş uzaylı medeniyetleriyle temas kurulduğu biliyoruz.


25 yıl önce güneş sistemimiz dışında gezegenler olduğunu bile bilmiyorduk. Bugün ise Güneş benzeri başka yıldızların yörüngelerinde 3400’den fazla gezegen olduğunu doğrulamış bulunmaktayız. Ve yeni keşifler yapmaya devam ediyoruz.

nasa uzaylı dünya dışı yaşam varlıklar anonymous

Washington’daki NASA genel merkezinde Bilim Misyon Direktörü Yardımcısı Profesör Thomas Zurbuchen, medeniyetimizin evrendeki uzaylı yaşam kanıtı keşfetmenin eşiğinde olduğunu söyledi.

Zurbuchen, Amerikan Bilim Komitesi’nin duruşması sırasında, özellikle uzaylı yaşamın delillerini araştıran çeşitli faaliyetleri ve misyonları göz önünde bulundurarak, tarihteki en derin, keşfedilmemiş keşiflerden birini yapmanın eşiğinde olduğunu belirtti.

NASA Bilim Misyon Direktörü Yardımcısı Profesör Thomas Zurbuchen
NASA Bilim Misyon Direktörü Yardımcısı Profesör Thomas Zurbuchen

Oturumda, Profesör Zurbuchen, NASA’nın uzaylıların varlığına dair iddiasını destekleyen son bulgularından bahsetti ve şöyle dedi: “İki hafta önce NASA’nın Cassini misyonu Satürn’ün ay Enceladus’unda hidrojen varlığını gösterdi. Hubble ekibi Jüpiter’in aylarından biri olan Europa okyanuslarının ikinci gözleminin sonuçlarını açıkladı. Her iki keşif de potansiyel bir yaşam kanıtı” dedi. Ayrıca NASA sözcüsü, astrobiyolojideki ilerlemelerine de vurgu yaptı. Zurbuchen, “Başka yerlerde henüz kesin bir yaşam belirtisi bulamamış olsa da, araştırmamız kayda değer ilerlemeler kaydetmektedir” dedi.


Profesör Zurbuchen, “Bir sonraki keşfimiz Mars 2020. Mars’ta antik ortamın mikrobik yaşam için elverişli olabileceği bir bölgeyi araştırarak bu görevi ilerletmeye devam edeceğiz. Görev aynı zamanda geçmiş yaşamın belirtilerini arayacak ve yeryüzüne geri getirilecek örnekleri toplayacak” dedi.

Zurbuchen, dünya dışı yaşamın varlığını ispatlamanın, biyoloji, jeoloji, astronomi, gezegen bilimleri, yer bilimleri ve diğer birçok bilim dalını etkileyecek bilimsel disiplinlerin bir araya getirilmesini gerektirdiğine vurgu yaptı.

ABD’nin astrobiyoloji stratejisi

Geçtiğimiz ay Başkan Donald Trump tarafından imzalanan 2017 NASA Geçiş İzin Belgesi, astrobiolojide ABD liderliğinin ve yaşam arayışının devam etmesini sağlıyor.

trump nasa bill astrobiology ufo aliens uzaylı

NASA‘nın temel hedefi olarak “yaşamın kökeni, evrimi, dağılımı ve geleceği evrende aramak” üzere kurulmuştur. Trump’ın imzaladığı tasarı, bunu başarmak için NASA’ya ve Ulusal Akademilere, güneş sistemi dışındaki gezegenleri keşif stratejisi ve astrobiyoloji stratejisi geliştirmeye yönlendiriyor.

Tüm bunlar uzay araştırmaları için harika haberler. Geçmişte -resmi olarak- uzaylı yaşamı bulmak üzerine çok ciddi açıklamalar yapıldı. En beğendiğimiz açıklamalardan birini eski bir NASA Astronotu olan Dr. Brian O’Leary yaptı:


“Uzaylı varlıklar tarafından bizimle temasa geçildiğine ve onlar tarafından izlendiğimize dair çok sayıda sağlam kanıt bulunmaktadır. Bu varlıkların dış görünüşleri, geleneksel materyalist batı yaklaşımının çok ötesinde. Bu ziyaretçiler, bilinçli teknolojiler, manyetik disk şeklinde gelişmiş uzay araçları kullanıyorlar. (Haber & Çeviri: indigodergisi.com)

 

Stephen Hawking ilk kez tarih verdi: Dünya’yı terk etmeliyiz!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.