Adalet Mitingi için 15 bin polis görev başında

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Adalet Mitingi ve yürüyüş güzergâhı için 15 bin polis görevlendirildiğini açıkladı. Kadir Topbaş’ın talimatıyla tuvaletler ücretsiz hale getirildi. İki mini konser de gerçekleşecek.

Adalet Mitingi için 15 bin polis görev başında

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’i karşılamak için Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi’ne gelen İstanbul Valisi Vasip Şahin, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Vali Vasip Şahin şöyle konuştu: “Sayın Kılıçdaroğlu Cuma gününden itibaren ilimize giriş yapmaya başladı. Bugünde akşama doğru mitingleri olacak. Miting ve yürüyüş güzergahı emniyetini sağlamak üzere 15 bin polisimizi görevlendirdik. Burada güvenlik tedbirlerini en üst seviyeye aldık. İnşallah en güzel şekilde bir miting yapılır gerçekleşir. Kazasız belasız milletimizin de katılanların da memnun olduğu bir faaliyet olarak sona erer.”


adalet mitingi buluşması yürüyüşü

2 milyon üstünde katılım bekleniyor

CHP’nin öncülük ettiği 25 günlük tarihi Adalet Yürüyüşü’nün ‘finali’ olan Adalet Buluşması bugün Maltepe’deki miting alanında gerçekleşiyor. Mitinge bir buçuk milyon kişinin katılması bekleniyor. Mitinge katılmak için yüz binlerce insan sabah saatlerinden itibaren Maltepe sahilindeki alana gelmeye başladı. CHP’nin aktardığı bilgilere göre katılımın 2 milyonu aşması bekleniyor.

Türkiye'nin dört bir yanından yüzbinlerce insan Maltepe'deki tarihi buluşmaya katılmak için İstanbul'a geldi. CHP'lilerin aktardığına göre katılımın 2 milyonu aşması bekleniyor.
Maltepe sahildeki Adalet Mitingi alanı sabah saatlerinden itibaren dolmaya başladı. (Bu fotoğraf 12:30’da çekildi) /DHA

Onur Akın ve Zülfü Livaneli’den mini konser sürprizi

Sanatçılar Onur Akın ve Zülfü Livaneli de saat 16:00’da miting alanında kürsüye gelerek mini bir konser verecekler.

adalet mitingi buluşması yürüyüşü

Kadir Topbaş talimat verdi: İBB tuvaletleri ücretsiz

Yüz binlerce insana hizmet vermesi için, seyyar tuvaletler CHP İl Başkanlığınca alana konuşlandırılmıştı. Bu tuvaletlerin yanı sıra bölgedeki İBB’nin ‘jetonlu tuvaletleri’ de vatandaşların hizmetine sunuldu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın talimatıyla alandaki tuvaletler ‘ücretsiz’ hale getirildi.

15 Haziran 2017 tarihinde Ankara Güvenpark’tan yola çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğündeki adalet korteji, 24’üncü günün sonunda Dragos’taki kamp alanında konakladı. CHP lideri Kılıçdaroğlu bugün Dragos-Maltepe arasındaki son 3 kilometreyi kurmaylarıyla birlikte yürüyecek. Saat 16:30’da yürüyüşe başlayacak heyet yolun sonunda Maltepe’deki büyük Adalet Mitingi’ne dahil olacaklar.


1,5 milyondan fazla vatandaşın katılacağı Adalet Mitingi alanında, Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşma yapacağı platformun yapımı biterken, alanın çevresine dev LED ekranlar yerleştirildi. Alanın çevresi Türk bayrakları ve “ADALET” yazan flama ve dövizlerle çevrildi.

Öte yandan alan içinde yapımına dün başlanan uzun tutukluluk süreçleri, sağlık sorunları olup da cezaevlerinden tahliye edilmeyenlerle ilgili dev dilekçe “İlgili makama” şeklinde yazıldı. Dilekçenin yanında ise adaleti simgeleyen Themis Heykeli’nin resmi yer alıyor.

Adalet Buluşması: Tarihi yürüyüşe dev katılım

Adalet Yürüyüşü 25. gün

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun tek başına yapacağı yaklaşık 3 kilometrelik yürüyüşün ardından mitingin akşam saat 18.00’de başlaması planlanıyor. Alanda yapılan bomba aramasının ardından izleyiciler aramadan geçirilerek içeri alınmaya başlanacak.

Kılıçdaroğlu saat 18:00’de kürsüye çıkacak

Kemal Kılıçdaroğlu yürüyüşün son 3 km’si için Dragos’taki kamp alanında dinlenmeye çekildi. Kılıçdaroğlu’na eşlik eden ve çoğunluğu İstanbul dışından gelen gruplar da aynı bölgede kurulan çadırlarda geceyi geçirdi. Sabah erken kalkan katılımcılar kahvaltılarını yaptıktan sonra Maltepe Miting Alanına doğru yürüyüşe geçti.

Kılıçdaroğlu’nun miting alanına tek başına yürüyeceğinin açıklanmasının ardından Dragos’taki kamp alanında güvenlik görevlileri ve gazeteciler dışında kimse kalmadı. Kılıçdaroğlu’nun saat 16:00 sularında miting alanına tek başına yürümesi bekleniyor.


CHP lideri dünyanın en uzun yürüyüşünü tamamlayarak Maltepe Sahili’nde ulaşacak ve konuşmasını gerçekleştirecek. Kılıçdaroğlu’nun kürsüye saat 18:00 sıralarında çıkması bekleniyor. Tarihi ‘Adalet Mitingi’nin ev sahibi konumundaki CHP İstanbul İl Başkanlığı, yaklaşık 10 bin sivil toplum örgütü, meslek odası, siyasi parti ve derneklere davetiye gönderdiklerini duyurdu.

Tam zamanında gelen adalet yürüyüşü


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.