Çocukların en çok sorduğu 5 neden sorusu

Çocuk büyütürken ebeveynlerin en sık karşılaştığı sorular, genelde “neden” ile başlar. İşte çocukların en çok sorduğu ‘Neden’ soruları ile ebeveynlerin verebileceği yanıtlar…

Çocukların en çok sorduğu 5 neden sorusu

‘Neden’ yıldızlar bu kadar parlak, ‘neden’ geceleri güneş kayboluyor, ‘neden’ tavuklar yumurtaların üstünde oturuyor ama yumurta kırılmıyor… Sonsuz bir ‘neden’ döngüsü. Bu yazıda siz ebeveynlerin işini bir tık kolaylaştırıp çocukların en çok sorduklarından derlenmiş 5 soruya verilmesinin uygun olduğu cevapları anlatacağız.

Neden hasta oluyoruz?

Genelde bizi mikroplar hasta eder ve bu küçük yaratıklar bize nefes aldığımızda, yediğimiz şeylerden, elimizi yıkamadan ağzımıza veya gözlerimize dokunduğumuzda vücudumuza girebilirler. Genelde bizim güçlü vücutlarımız mikropların bize zarar vermesine izin vermezler fakat bazen vücudumuz onlarla savaşamaz ve hasta oluruz. Ama iyice dinlenirsek ve ilaçlarımızı düzenli alırsak vücudumuzun iyileşmesine yardım ederiz.


Neden hasta oluyoruz?

Neden Dünya’da çok fazla farklı dil var?

Binlerce yıl önce, dünyanın her yerinde farklı insan toplulukları, kendilerini ve yaşamlarını anlatabilmek için farklı kelimeler kullanmışlardır ve bu şekilde farklı diller oluşmuştur. Aynı bölgelerde yaşayan insanlar aynı dilleri devam ettirmişlerdir ama tabii ki diller bazı değişikliklere uğramıştır. 500 yıl önce konuşulan İtalyancayı şu an İtalyanlar bile anlamakta zorluk çekebilirler.


Neden Dünya’da çok fazla farklı dil var?

Neden başkalarının özel bölgelerimizi görmesini istemeyiz?

Çünkü biz o bölgeleri halka açı yerlerde yapılmayan şeyleri yapabilmek için kullanırız. Mesela biz o bölgelerle tuvalete gideriz. Hatta bu yüzden biz havuza giderken mayo giyeriz. Bu yüzden özel bölgelerimizi anne ve babalar dışında kimseye göstermemeliyiz. Doktorlar gibi anne ve babalarımızın güvendiği yetişkinlere de o bölgelerimizi gerektiği halde gösterebiliriz.

Neden dışarıda evsiz insanlar var?

Onların evleri olmamasının pek çok nedeni olabilir. Belki o adam evini kaybetmiştir veya kendine bakamayacak kadar hasta olmuştur. Onlara saygı duymamız gerek. Onlara kullanmadığımız kıyafetleri vererek yardımcı olabiliriz. Özellikle kışın vereceğimiz bir mont onlar için çok yararlı olacaktır.

Neden dışarıda evsiz insanlar var?

Neden ben de sizin gibi geç yatamıyorum?


Tüm gün o kadar koşturmadan sonra herkesin vücudunun ve özellikle de beyninin dinlenmeye ihtiyacı olur. Gün içinde sen yeni şeyler görürken, oyunlar oynarken vücudun çok yorulabilir. Sen de gün içinde ben ve diğer yetişkinlerden çok daha fazla yorulduğundan daha fazla dinlenmeye ihtiyacın olur. Yani erkenden uyursan vücudun da beynin de daha iyi dinlenir böylece sonraki güne daha çok şey keşfedecek kadar dinç uyanırsın.

Niçin eğitim aşığı çocuklar yok?


İpek Tanrıverdi
İpek Tanrıverdi, 1995 yılında Adana’da doğdu. Lise öğrenimini Adana Anadolu Lisesi’nde bitirdikten sonra Bilkent Üniversitesi İşletme (İngilizce) bölümünü kazanmasıyla yolu Ankara’ya düştü. Sonrasında, o da herkes gibi İstanbul ile tanıştı. Hayvansever, insansever ve yaşamseverdir.