Kurtuluş’ta kurtarma çalışmasını vatandaş yaptı!

İstanbul’da yaşanan sel felaketi sonrası Şişli ilçesi Kurtuluş Mahallesi Pangaltı Ermeni Mezarlığı’nın istinat duvarı çöktü. Yaralılar var. Kurtarma çalışmasını vatandaşlar yaptı. AFAD kurtartma ekipleri görülmezken AKUT ve İtfaiye de sonradan kurtarma çalışmalarına katıldı.

25 dakikada İstanbul’da felaket!

İstanbul’daki şiddetli yağış ve dolu hayatı olumsuz etkiledi. 25 dakika süren sağanak yağış sonrası megakentte su baskınları meydana geldi. Kara, hava ve deniz ulaşımı felç oldu. Şişli’de Kurtuluş Mahallesi’ndeki bir mezarlık duvarı büyük bir gürültüyle yıkıldı. Yaralılar olduğu belirtildi.. Yaralılara ilk müdahaleyi çevredeki vatandaşlar yaptı. Kurtarma çalışmalarına daha sonra İtfaiye ve AKUT dahil oldu.

Haydarpaşa Garı’nda vinç devrildi, limanda patlama oldu

İstanbul’da iş çıkış saatlerinde Trakya tarafından gelen fırtına ve sağanak yağış, hayatı resmen felç etti. Haydarpaşa limanındaki dev bir vinç, İstanbul’daki fırtına nedeniyle devrildi. Büyük bir patlama meydana geldi. O anlar saniye saniye kaydedilirken, patlama görüntüleri ise büyük korkuya neden oldu.


haydarpaşa patlama yangın vinç devrildi

Haydarpaşa Limanı’ndaki dev vinçlerden birisi, şiddetli fırtınanın etkisiyle devrildi. O anları çeken amatör bir kamera, devrilmenin etkisiyle yaşanan patlama görüntülerini an be an kaydetti. Kentte akşam saatlerinde başlayan şiddetli fırtına nedeniyle Haydarpaşa Limanı’ndaki vinç, yağ varillerinin üzerine devrildi. Varillerin patlamasıyla başlayan yangına çevredeki ilçelerden itfaiye ekipleri müdahale etti. Yangın ekiplerin çalışması sonucu kontrol altına alındı.

Karaköy-Kadıköy vapuru kayalıklara çarptı!

vapur karaköy kaza çarptı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarının ardından beklenen şiddetli yağış, akşam saatlerinden itibaren kentte etkisini göstermeye başladı.Silivri ve Beylikdüzü’nde dolu şeklinde de görülen yağış, İstanbul genelinde etkili oluyor. Karaköy’den Kadıköy’e giden vapur fırtına sebebiyle denizde mahsur kaldı.

İstanbul’da akşam saatlerinde aniden bastıran fırtına ve şiddetli yağış, hayatı resmen felç etti. Metrolar ve metrobüs seferleri yapılamazken, kötü bir haber de Şehit Hatları’ndan geldi. İstanbul’daki sağanak yağışın etkisiyle Karaköy-Kadıköy seferini yapan vapur ise kayalıklara çarptı!


Karaköy’den Kadıköy’e 18:00’de harekete çıkan şehir hatları vapuru fırtına sebebiyle denizde mahsur kaldı. Motor puan dalga kıranlara çarpıyor yolculara can yelekleri giydirildi.

VIDEO – İstanbul’da sel felaketi şok görüntüler


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.