Eurovision heyecanı geri dönüyor!

Henüz TRT tarafından resmi olarak açıklanmasa da, büyük bir ihtimalle gelecek yıl Eurovision sahnesine geri dönüyoruz!

Eurovision 2018, Portekiz'de gerçekleştirilecek.
Eurovision 2018, Portekiz’de gerçekleştirilecek.

2003 yılında Sertab Erener ile birincilik sevinci yaşadığımız, son olarak da 2012 yılında Can Bonomo‘nun ülkemizi temsil ettiği Eurovision yarışmasına, son 5 yıldır belirli sebeplerden ötürü katılım göstermiyorduk. Fakat son bir haftadır çıkan dedikodular öyle yükseldi ki, gelecek yıl için umutlarımız tavan yaptı. 2010 yılında Norveç’in başkenti Oslo’da yapılan yarışmada bizi başarılı bir şekilde temsil eden ve ikinci olan maNga‘nın, resmi twitter hesabından yaptığı açıklama, Eurovision dedikodularına başka bir boyut kazandırdı.

Atılan bu tweet’in ardından bir çok internet sitesi ve gazetede “Eurovision 2018’de Türkiye’yi maNga temsil edecek.” gibi haberler çıktı. Fakat maNga, bu atılan tweet’in yanlış anlaşıldığını ve böyle bir şeyin -en azından- henüz gerçek olmadığını açıkladı.


Şuan tüm Türkiye, gelecek yıl yarışmaya katılınacağına kesin gözüyle bakıyor. Hal böyle olunca yarışmaya kimin katılacağı bambaşka bir merak konusu.

Eurovision 2018 için muhtemel adaylar!

Tabii ki TRT resmi bir açıklama yapana kadar, yarışmada ülkemizi kimin temsil edeceği konusunda bir çok dedikodu olacak. Henüz zaman varken biz de bu dedikodulara katılalım dedik.

Ülkemizde son zamanlarda çıkış yapan bir çok sanatçı var. Bunların başında yakışıklı şarkıcı Edis ve son şarkısıyla tüm rekorları alt-üst eden Aleyna Tilki geliyor.

Edis Görgülü

Edis‘in her açıdan Eurovision’da bizi temsil edecek en doğru tercih olduğuna inanıyorum. Ses desen var, dans desen var, e karizması desen biz erkekleri çileden çıkarıyor, kızları da haliyle kendine hayran bırakıyor. Henüz bir albümü olmayan ve yoluna single çalışmalarıyla devam eden Edis için, Eurovision büyük bir fırsat olabilir. Genç yaşında yaptığı bir kaç çalışma ile ülkenin gelecek megastar‘ı olarak lanse edilen şarkıcı, yoluna emin adımlarla devam ederken böylesine önemli bir tecrübeyle kendisine çok şey katabilir. Aynı şekilde, eğer ki yarışmaya katılması hususunda anlaşılırsa, Türkiye için de iyi bir tercih olacağını düşünüyorum.


Edis Görgülü

Aleyna Tilki

Gelelim Aleyna Tilki‘ye. Daha ilk çıktığı andan itibaren “Ben dünya starı olacağım” diye haykırdığını bilmeyen yok. Son çıkan single’ı “Sen Olsan Bari” ile, ona ön yargılı yaklaşan kişileri bile ters köşe yaptığı su götürmez bir gerçek. Yine büyük emek verilen güzel bir çalışma ile Eurovision yarışmasına katıldığı taktirde, hem kendisi için, hem de ülkemiz için güzel sonuçlara vesile olabileceğini düşünüyorum.

Aleyna Tilki

Diğer dedikodular!

Elbette internette şimdiden belirli isimler gündeme geliyor. Şöyle bir araştırdığımda, yarışmaya katılma ihtimali yüksek olan bir kaç adayı da hemen şuraya sıkıştırmak istedim.

İlk gözüme çarpan isim Aynur Aydın oldu. 1985 yılında Almanya’da dünyaya gelen Türk sanatçı, 2011 yılında “12 Çeşit La La – 12 Ways to La La” isimli 2 CD’den oluşan ilk albümünü yayınlamış. İlk CD’si olan 12 Çeşit La La, on iki Türkçe şarkı şarkıdan oluşurken, ikinci CD 12 Ways to La La, bu şarkıların ingilizce versiyonlarını içeriyor. 2016 yılında çıkardığı Emanet Beden albümüyle de, Türkiye listelerinde kalıcı yer edinmeyi başarmış. Eurovision’a doğru tartışmalar başlar, fakat fikrimce yarışmaya ingilizce bir şarkıyla katılmalıyız. Özellikle bir kaç şarkısını dinledikten sonra, Aynur Aydın‘ın bu konuda hiç zorlanmadan güzel işler çıkarabileceğini düşünüyorum. Yabancı hit parçaları ayarında olan şu şarkısını da aşağıya bırakıyorum.

Tabii ki ortada bir Eurovision muhabbeti varsa, orada Atiye‘nin ismi geçmeden olmaz. Sanırım bu artık bir klişe haline döndü. Atiye‘nin Eurovision’da bizi temsil etmesi, doğru bir karar olabilir. Almanya’da doğup büyüyen ve hareketli şarkılarına Avrupa havasını başarılı bir şekilde katan Atiye, aynı zamanda ülkenin -bence- en iyi dans eden kadın sanatçısı. E şimdi konu Eurovision olunca her açıdan bakmak lazım değil mi?

Geçmişte ülkemizi kimler temsil etti?

Eurovision’a katıldığımız son 10 yılda dört adet rock grubu katılımcı olarak seçildi. Bu sebeple yine bu sene, bir rock grubunun bizi temsil etmesi de bir ihtimal. Fakat şuan hangi grup olabilir diye düşündüğümde, aklıma kimse gelmiyor. Son 10 yılda katılan sanatçıların listesini aşağıdan görebilirsiniz.

2003 Sertab Erener – ‘Everyway That I Can’
2004 Athena – For Real
2005 Gülseren – Rimi Rimi Ley
2006 Sibel Tüzün – Süper Star
2007 Kenan Doğulu – Shake It Up Shekerim
2008 Mor ve Ötesi – Deli
2009 Hadise – Düm Tek Tek
2010 Manga – We Could Be The Same
2011 Yüksek Sadakat – Live It Up
2012 Can Bonomo – Love Me Back

 


Gel gelelim gelecek haftalarda bu muhabbetler iyice çoğalacak. Aslında gerçek şu ki; ülkemizi kim temsil ederse etsin, bunun bir şov programından farksız olduğunu ve keyfini çıkararak izlemeyi şimdiden unutmayalım. Şahsen bir müziksever olarak tekrar Eurovision heyecanını yaşamak için sabırsızlıkla bekliyorum.

Müzik ruhun gıdasıdır: Büyük bir piyanist olacaktım