Kılıçdaroğlu tutuklansın mı?

AKP gündeminde şimdi de Kılıçdaroğlu’nun tutuklanması yer alıyor! Tutuklansın, tutuklansın da AKP, bugüne kadar sokakların tozunu yutmamış insanların, sokaklarda demokrasi için TOMA’ların suyu ile çamurlaşan toprakla nasıl yoğrulduğunu görsün!

Kılıçdaroğlu tutuklansın mı?

Siyasal iklim, Türkiye konjonktüründe son zamanlarda bir hayli değişti!

Tabi, bunun çeşitli nedenleri var. Özellikle son bir yıldır Türkiye’de yaşanan siyasi kırılmalar, ülke politiğinde de sert değişimlere neden oldu.


15 Temmuz darbe girişimi ile neredeyse yapısal değişimlere neden olan bu siyasal süreç, iktidarın 20 Temmuz’da ilan ettiği OHAL ile birlikte demokraside evrilmeye; çıkan KHK’larla tek partinin hegemonik pozisyonu da sertleşerek toplumsal karmaşaya neden oldu…

İktidar demokrasiyi, “Demokles’in kılıcı” olmaktan çıkarıp “AKP’nin kılıcı” haline getirdi. Aslı astarı olmayan bilgi ve belgelerle “ham çökelek” sesine bile dayanamayıp bu kişilerin bile içeri atılmasına neden oldu!

Unutmamak gerekir ki; adalet, öfke ile temizlenemez! Böyle bir şey yapıldığında sonuç, çözümsüz kalır. Toplumun vicdanı da buna razı göstermez!

Ülkede (sözde) demokrasi çatısı altında yapılan sert uygulamalar var! AKP’nin kendi elleri ile Meclis’e soktuğu HDP milletvekilleri “Çözüm Süreci”nden önce kahraman ilan edilirken bugün terörist oldu ve demokrasi kılıfı ile HDP yok edildi. “Terörist” HDP’nin yerini “milliyetçi” MHP aldı! Dokunulmazlıkların kaldırılması ile AKP ve AKP’nin “yedek kulübesi” MHP haricinde herkes dokunulabilir oldu!

Antalya milletvekiline bugün 15 Temmuz ile ilgili düşüncesinden dolayı (sözüm ona) savcılık soruşturma açarken, vakti zamanında (Çözüm Süreci için) “Öcalan bu sürece dahil olmalı” diyen milletvekiline ülke savcıları bakıp izledi!

Her zaman söyledim, söylemeye de devam edeceğim: AKP’den demokrasi, özgürlük, insan hakları beklemek yersizdir. Ötesi de komik olur, gülünç olur…

Şimdi de Kemal Kılıçdaroğlu için “Tutuklanır mı?” sorusu sorulmaya başlandı! Eğer, bir ülkede ana muhalefet liderinin tutuklanmasına yönelik sorular sorulmaya başlandı ise, o ülkede diktatörlüğe, faşizme ramak kalmıştır!


Son zamanlarda Kılıçdaroğlu’na gerek AKP, gerekse AKP’nin Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü (!) Devlet Bahçeli neden sert söylemlerde bulunuyor?

Kemal Kılıçdaroğlu bugüne kadar hiçbir siyasetçinin yapamadığı bir şey gerçekleştirdi. “Adalet Yürüyüşü” çatısı altında çeşitli tabana mensup birçok siyasi kesimin birleşmesini sağladı! Tabi, bu da 2019 planı olan AKP ve MHP siyasal yol kardeşlerini rahatsız etti!

Kılıçdaroğlu da bu süreçte, Hindistan’ın kahramanı olan Gandi’den sonra Türkiye’nin Gandi’si çizgisine gelmiştir. İşte AKP ve MHP, 2019 için bu çizgiyi silmeye çalışıyor!

Şimdi…

Kılıçdaroğlu tutuklansın mı?

Evet tutuklansın! Tutuklansın ki, artık birileri de “kral çıplak” desin! İktidar da, o zaman halk mücadelesi nasıl yapılır görsün!

Bugüne kadar sokakların tozunu yutmamış insanların, sokaklarda demokrasi için TOMA’ların suyu ile çamurlaşan toprakla nasıl yoğrulduğunu görsün!

Bu zamana kadar sokaklarda göremediği o “Cumhuriyet mitingleri”nden kat ve kat büyüklükteki insan coşkusunu görsün!

“Tencere tava çalanlar”ın yerini davul zurna çalanların alacağını görsün!


En önemlisi, demokrasi çatısı altında nasıl yok olacağını görsün!

Bugün Cumhuriyet kaldırılır yarın Türkiye!


Erdal Kişioğlu
Kişioğlu, zıt düşüncelere sahip kişilerle tartışmayı seven ve her olaya bilimsel olarak yaklaşıp, olaylara septik yaklaşmaktan kaçınmayan biridir. Olayları derinlemesine incelemeyi ve yanlışın ortaya çıkarılıp doğruya nasıl ulaşılacağı konusunda fikir üretilip bunun üzerinden felsefe yapılmasını arzulayan biridir. Etik, ahlaki ve hukuki sınırları aşmadan herkesin, her ortamda eleştirilmesi taraftarıdır. Dogmatik düşüncelerden uzak; sormayı, sorgulamayı kendisine görev edinmiş ve bunun çabası içerisindedir… Her türlü bilgi alışverişine açık; farklı görüşlerin çarpıştıkça büyüyebileceğine ve kolektif düşünsel ürünlerin ikamesinin de olabileceğine inanmakta; halk için, halk yararına olan her şeyin de yanındadır…