Lee Samantha: Yemek sanatı ile hayal gücü buluşunca

“Her şeyi basit tutmayı seviyorum. Mutfağınızda ne varsa onu kullanın. Özel materyal veya malzemelere ihtiyacınız yok- sadece hayal gücü!” diyen Lee Samantha’nın hayatına ve yaptıklarına beraber göz atalım.

lee samantha

Lee Samantha, 2 çocuk annesi Malezyalı bir kadın ve kendini yemek sanatçısı olarak tanımlıyor. Yenilebilir malzemelerle adeta birer tablo oluşturuyor ve bunu sosyal medya aracılığıyla birçok insana ulaştırıyor. Yemek yeme konusunda zorlanan kızına kendi başına yemek yemeyi öğretmek için bu yola başvuran Samantha, 2011’den beri yaptıklarının fotoğraflarını Instagram’da paylaşıyor.

Tabaklarında bir hikayeyi anlatan veya değişik olaylardan yola çıkıp her bir tabağı bir sanat eserine çeviren Samantha için bu bir tutku haline gelmiş. Görsel bir şölen olan bu tabaklardaki yiyecekler ev yapımı ve oldukça sağlıklılar, bu yüzden çocuklarına ilginç sunumlar yapmak isteyen anneler için de hesabı ilham kaynağı haline gelmiş.


Önceleri Malezya basınının ilgisini çeken Samantha’yı sonrasında uluslararası basının da dikkatinden kaçmamıştır. Öyle ki, 1 milyona yakın takipçi sayısıyla pek çok uluslararası firmanın ve PR firmasının kısa zamanda dikkatini çekmeyi başarmıştır. 2013’ten beri, Ben & Jerrys, Samsung, Mastercard USA, Turkish Airlines, Unilever gibi tanıdığımız pek çok firma Samantha’nın müşterisi haline gelmiştir.

muhammed ali lee samantha

Yukarıdaki tabağında kuşkonmaz, domates, mantar, pirinç gibi malzemeler kullanarak Muhammed Amerikalı boksör Muhammed Ali’yi resmetmiştir.

soma faciası lee samantha

Samantha, bu tabağı 2014’te yaşanan Soma faciası sonrası bu olaya duyduğu üzüntüyü paylaşmak için hazırlamıştır.


Bir diğer eğlenceli tabağında da havuçtan burnu ve domatesten gövdesiyle Pinokyo’yu resmetmiştir.

İngiltere’yi anlattığı bu tabağı da takipçileri tarafından oldukça beğenilmiştir. Brokoli sevmeyen bir insana bile çekici gelebilecek minik brokoli ağaçları bu tabağı sevimli gösteren detaylardan biridir.

Gangnam Style PSY lee samantha

Bu tabakta da dansıyla bir döneme damgasını vuran, Gangnam Style’ın sahibi PSY’yi o meşhur dansını yaparken resmetmiştir.

frida kahlo lee samantha

Meksikalı ressam Frida Kahlo, Samantha tarafından tabağa bu şekilde yansıtılmıştır.

lee samantha london tower londra köprüsü lee samantha paris lee samantha robber hırsız lee samantha halloween korku scary lee samantha spooky

lee samantha turkish airlines thy türk hava yolları
Lee Samantha Türk Hava Yolları
lee samantha turkish airlines thy türk hava yolları
Lee Samantha Türk Hava Yolları

lee samantha mickey minnie


Eğer Lee Samantha’nın daha fazla eserine göz atmak isterseniz bu linke tıklayarak Instagram hesabına göz atabilirsiniz.

En çok merak edilen lavantalı tarifler


İpek Tanrıverdi
İpek Tanrıverdi, 1995 yılında Adana’da doğdu. Lise öğrenimini Adana Anadolu Lisesi’nde bitirdikten sonra Bilkent Üniversitesi İşletme (İngilizce) bölümünü kazanmasıyla yolu Ankara’ya düştü. Sonrasında, o da herkes gibi İstanbul ile tanıştı. Hayvansever, insansever ve yaşamseverdir.