Las Vegas’ta müzik festivaline saldırı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

ABD’nin Las Vegas kentinde otellerin bulunduğu alanda düzenlenen bir müzik festivalinde an az bir kişinin ateş açması sonucu 20’den fazla kişinin hayatını kaybettiği, 100’ün üzerinde kişinin yaralandığı bildiriliyor. Saldırganın polis tarafından etkisiz hale getirildiği,  operasyonun devam ettiği bilgiler arasında.

20 ölü ve 100’den fazla yaralı var

ABD’nin Nevada eyaletindeki Las Vegas kentindeki bir konserde silah sesleri duyuldu. 20’den fazla ölü ve 100’ün üzerinde yaralı var. Sosyal medyada paylaşılan videolarda, otomatik silah sesleri duyuluyor ve çok sayıda kişinin alandan koşarak çıkmaya çalıştığı görülüyor. Son dakika haberine göre saldırgan polis tarafından etkisi hale getirildi. Operasyon devam ediyor.

Saldırı ünlü Mandalay Bay Hotel’in casinosunun yakınlarındaki bir müzik festivalinde gerçekleşti. Görgü tanıklarının bilgisine göre; Bir saldırgan konsere katılanların üzerine otomatik silahla ateş açtı.


Las Vegas polis departmanı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada saldırıyı doğruladı. Olay, yerel saatle Pazar gecesi 22:30’da meydana geldi.

Gelen ilk bilgilere göre saldırı sonucunda 2 kişinin hayatını kaybettiği, 24 yaralı olduğu ve  yaralılardan 14’ünün durumu ağır olduğuydu. Gelen son bilgilere göre ise ölü sayısının 20’nin üzerine çıktığı ve 100’ün üzerinde ölü olabileceği ve artabileceğinden endişe duyuluyor.

Bir hastane sözcüsü de hastaneye kaldırılanlardan en az 14’ünün durumunun kritik olduğunu açıkladı. Hastane özcüsü, yaralıların hepsinde kurşun yarası olduğunu söyledi.

Sosyal medyada paylaşılan videolarda, otomatik silah sesleri duyuluyor ve çok sayıda kişinin alandan koşarak çıkmaya çalıştığı görülüyor. Yetkililer, Las Vegas’ın bazı yerlerine girişleri kapattı.

Las Vegas'ta müzik festivaline saldırı: 2 ölü ve çok sayıda yaralı var

Olayın ardından bölgede uçuşlar durduruldu, havaalanı kapatıldı.

New York Times: Başka saldırılar da var

New York Times ise başka saldırıların da olduğunu yazdı.


İngiltere basının iddiasına göre ise; Mandalay Bay Hotel’in 32. katından sniper ile konserdeki katılımcılara ateş açıldı. İngiltere basını 32’inci kattaki ve saldırgan olduğu iddia edilen kişinin de etkisiz hale getirildiğini aktardı.

Reuters haber ajansı, da silahlı iki kişinin ilk etapta otelin 32’inci katında güvenlik görevlileri ve polise ateş açtığını duyurdu.

Olaya karışan birden fazla silahlı saldırganın olduğu ihtimali üzerinde duruluyor. Sosyal medyaya düşen ilk görüntülerde, yüzlerce kişinin panikle olay yerinden kaçtığı görülüyor.

Amerikan New York Times gazetesi, Las Vegas bulvarında başka en az bir olayın daha meydana geldiğini belirtiyor, ancak durum henüz netlik kazanmadı.

Sosyal medyadan ‘paylaşım yapmayın’ uyarısı

Las Vegas'ta müzik festivaline saldırı: 2 ölü ve çok sayıda yaralı var

Polis, insanların saldırının gerçekleştiği bölgeden kaçınması gerektiğini duyurdu. Polis operasyonu tehlikeye atacağı gerekçesiyle bölgede bulunanlardan olaya ilişkin veya polis yetkililerinin görüntülerini canlı yayınlamamaları ve pozisyonlarını sosyal medya paylaşımı yapmamaları çağrısında bulundu.

Haber ajansları yüzlerce kişinin konser alanından kaçmaya çalışırken kaydedilen görüntülerini paylaştı.

Polis, kenttekilere olay yerinden uzak durma çağrısı yaptı. İzinli olan bazı polislerden bazılarının hayatlarını kaybettiği bildiliyor. Polis ayrıca Nevada plakalı Hyundai Tucson marka bir araba ile Pacific turing gibi bir başka arabanının da arandığını ekliyor. Birinci saldırganın yakalandığı, ikinci saldırganın olabileceği ve saldırganın oda arkadaşıyla ilgili soruşturma devam ediyor bilgisi de gelen son bilgiler arasında.


Las Vegas’taki Mccarran Uluslararası Havaalanı, Twitter üzerinden saldırı nedeniyle uçuşları askıya aldığını açıkladı.

3. Uluslararası Marmaris Kısa Film Festivali


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.