Bahçeli’nin amacı MHP’yi baraj altında mı bırakmak?

Bahçeli’nin “siyasi enkaz” dediği İyi Parti’nin ortaya çıkışıyla, anket sonuçlarına göre MHP baraj altına kalma ihtimaliyle karşı karşıya!

bahçeli mhp seçim barajı

Bahçeli’nin amacı MHP’yi baraj altında mı bırakmak?

Devlet Bahçeli, yüz yıllık Cumhuriyet tarihinin nadir siyasi liderlerinden biri, belki de ilkidir!

İktidara gelmemek için veya başka bir tabirle muhalefetteki koltuğunu korumak için elinden geleni yapan “soft” bir lider…


Sesi nadir anlarda yükselse de pek de etkisi olmayan açıklamalarından sonra, sesi kesilen siyasi bir pozisyonda. Yani açıklamaları “kuru gürültü” olarak kalıyor. Verdiği demeçler ortamın sıcaklığından kaynaklanıyor…

2000’li yıllara gidelim…

O günler; siyasilerin, siyasetin, partilerin, Türkiye’nin dizayn edildiği günler…

Ekonomik krizin içine sokulan Türkiye’de bir şeyler değişmeye başlıyordu. “Ilımlı İslam” politikası adı altında ABD’nin “CIA çocuğu” Graham Fuller tarafından Türkiye’ye yeni bir kavram kazandırılıyordu…

Kemal Derviş ABD’den transfer edilmişti. Merkez Bankası’nın başına geçeceği düşünülürken ‘ben bakan olacağım’ dedi ve dediğini de yaptı. Bakan olduktan kısa bir süre sonra Derviş, bir erken seçimden bahsederken Derviş’e destek veren biri daha çıktı; o kişi Devlet Bahçeli‘ydi!

Zart diye erken seçime gidildi… Bahçeli, DSP – MHP – ANAP  koalisyonunu darmadağın ederek bu üç partinin de ipini çekti! Dedik ya; Türkiye, Graham Fuller gibi CIA’ci dalkavuklar tarafından dizayn ediliyordu…

MHP’ye neden “AKP’nin vagonu” diyoruz?

“Vagon” kelimesini ilk olarak ortaya atan isim MHP’nin bir dönem grup başkanvekili olan Oktay Vural‘dı. Vural, “vagon” kelimesini CHP için kullanmıştı. AKP ile HDP kol kolayken; Oktay Vural, CHP’nin de buna destek verdiğini ifade etmişti…

Bahçeli’nin amacı MHP'yi baraj altında mı bırakmak?
Oktay Vural

Ancak…

Yıllar geçti, 2016 yılının Haziran’ına gelindiğinde Oktay Vural MHP grup başkan vekilliğinden istifa etti. Oktay Vural neden istifa etti?


Görevinden mi sıkılmıştı?! Zannetmiyorum…

2015, 7 Haziran’ında AKP’ye “başkanlık varsa MHP yok; ‘üç şey’ kırmızı çizgimiz” diyen Devlet Bahçeli‘nin AKP’ye karşı politika değişikliği 2016 yılına gelindiğinde değişmeye başlıyordu. Asıl olan Oktay Vural’ın bugün neden pasif bir görevde olduğu sorusu!

Sormak gerekir Oktay Vural’a: “Vagonlaşan CHP’den vagonlaşan MHP’ye dönüş neden oldu, görevinden neden istifa etti?!” Oktay Vural bu soruya cevap vermeli!

“Başkanlık ülkeyi bölmektir. AKP, HDP ile ülkeyi bölmeye gidiyor!” diyen ve daha sonra başkanlık sistemini altın tepside AKP’ye sunan Bahçeli’nin tavrını Oktay Vural nasıl değerlendiriyor?

Bahçeli’nin amacı MHP'yi baraj altında mı bırakmak?

MHP, yıllardır neden meclis araştırma komisyonlarında AKP’ye koltuk değnekliği yaptı ve hala yapıyor?

Bahçeli’nin “siyasi enkaz” dediği İyi Parti‘nin ortaya çıkışıyla (yapılan araştırmalara göre) MHP’nin baraj altına kalma ihtimalinin arttığı dönemde Bahçeli’nin tavrı ne olacaktır?

MHP’nin baraj altında kalacağını gören Bahçeli, 15 yıl önce dizayn edilen siyasetteki misyonunu (!) bugün de mi devreye sokmanın arzusu içerisinde?

Yani “koltuğa karşı, MHP mi?”


Bunu zamanla göreceğiz!..

2019 seçim anketi: Sonar anket sonuçları & Gezici anket sonuçları


Erdal Kişioğlu
Kişioğlu, zıt düşüncelere sahip kişilerle tartışmayı seven ve her olaya bilimsel olarak yaklaşıp, olaylara septik yaklaşmaktan kaçınmayan biridir. Olayları derinlemesine incelemeyi ve yanlışın ortaya çıkarılıp doğruya nasıl ulaşılacağı konusunda fikir üretilip bunun üzerinden felsefe yapılmasını arzulayan biridir. Etik, ahlaki ve hukuki sınırları aşmadan herkesin, her ortamda eleştirilmesi taraftarıdır. Dogmatik düşüncelerden uzak; sormayı, sorgulamayı kendisine görev edinmiş ve bunun çabası içerisindedir… Her türlü bilgi alışverişine açık; farklı görüşlerin çarpıştıkça büyüyebileceğine ve kolektif düşünsel ürünlerin ikamesinin de olabileceğine inanmakta; halk için, halk yararına olan her şeyin de yanındadır…