Kız yurdunda Samara paniği: KYK il müdürü görevden alındı!

Korku filmi Halka’daki Samara karakterine benzetilen, siyah kıyafetli ve yüzü saçlarıyla örtülü kişinin birçok öğrenciyi korkutmasına neden olan olayda KYK İl Müdürü ile Yurt Müdürü görevden alındı.

kız yurdu samara paniği karaman nefise sultan kyk

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı 10 katlı ve 1400 öğrenci kapasiteli Nefise Sultan Kız Öğrenci Yurdu’nda kalan öğrencilerden bazıları; gece saatlerinde odalarına giren siyah giyimli ve yüzü saçlarıyla örtülü bir kişinin, kendilerini uyandırıp, Arapça bir şeyler söylediğini ve ‘Sıra sizde, öleceksiniz’ yazılı notlar bıraktığını ileri sürerek fenalaşmıştı.

Bunu duyan diğer öğrencilerden de korkup, sinir krizi geçirenler olmuştu. Olayın ardından 8 öğrenci hastaneye kaldırılırken, çok sayıda öğrenciye de ambulansta müdahale edilmişti.


Öğrenciler, yurtta kendilerinin korkmasına neden olan siyah giyimli kişiyi ‘Halka’ adlı korku ve gerilim filmindeki ‘Samara’ karakterine benzetmişti.Olay sonrası çoğu öğrenci, yurdu terk ederken,bazı öğrenciler de yurttan kayıtlarını sildirmişti.

Cumhuriyet savcılığınca açılan soruşturma kapsamında, olayı 3 öğrencinin ‘şaka’ yapmak için gerçekleştirdiği ortaya çıktı. Bu öğrencilere daha sonra başka öğrencilerin de eşlik ettiği ileri sürüldü. Polis, diğer öğrencilerin kimliğini belirlemek için çalışma yürütürken, 3 öğrenci de ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

karaman nefise sultan kız yurdu kyk samara paniği korku filmi halka

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü de 3 öğrenci hakkında disiplin soruşturması başlattı. Öğrencilerin tedirginliği sürerken, polisin, yurt binasının içinde ve dışında 24 saatlik nöbetinin de devam ettiği öğrenildi.

karaman nefise sultan kız yurdu kyk samara paniği korku filmi halka

KYK il Müdürü ile Yurt Müdürü görevden alındı


Olay günü basın mensuplarına tepki gösteren; KYK İl Müdürü Enver Yazıbaşı ile Nefise Sultan Kız Yurdu Müdürü Hüseyin Paylan, görevden alındı. Yazıbaşı’nın yerine Yakup Koçak; Paylan’ın yerine de Fatma Albayrak’ın vekalet ettiği öğrenildi.

Mavi Balina oyunu oynayan 17 yaşındaki İbrahim intihar etti


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.