TIME dergisi 2017 Yılın Kişisi unvanını Sessizliği Bozanlar’a verdi

TIME dergisi 2017 için ‘Yılın Kişisi’ unvanını Sessizliği Bozanlar’a verdi. ‘Sessizliği Bozanlar’ sanat ve siyaset dünyasından etkili isimlerin adlarının karıştığı cinsel saldırı ve taciz skandalları sonrası sosyal medyada başlayan #MeToo (Ben de) hareketine katılarak durumun ciddiyetinin farkına varılmasını sağlamıştı.

TIME dergisi 2017 'Yılın Kişisi' ünvanını Sessizliği Bozanlar'a verdi

TIME dergisi editörleri ‘Yılın Kişisi’ olarak ‘Sessizliği Bozanlar’ı seçti

Bu sene Kim Jong-Un ve Donald Trump’ın arasında geçeceği düşünülen mücadeleden beklenmedik bir galip çıktı. Birçok güçlü adayın yarıştığı kapak mücadelesinde sürpriz bir grup “yılın kişisi” oldu.

​’Sessizliği Bozanlar’ tanımlaması çoğunluğu kadınlardan oluşan oldukça geniş bir kesim.


Ülkedeki çeşitli sektörlerden en tepedeki isimlerin adlarının karıştığı cinsel saldırı ve taciz skandallarının ardından sosyal medyada #MeToo (Ben de) etiketi ile birçok dilde cinsel taciz ve saldırıya uğrayanlar yaşadıklarını açıklayarak bu durumun ne kadar yaygın olduğuna dikkat çekmişti.

“Bu hareket son yıllarda gördüğümüz en hızlı sosyal değişim”

TIME dergisi 2017 'Yılın Kişisi' ünvanını Sessizliği Bozanlar'a verdi

TIME dergisinin baş editörü Edward Felsenthal, NBC News’a konuşarak “Bu son yıllarda gördüğümüz en hızlı hareket eden sosyal değişim. Kendi hikayelerini anlatmak için öne çıkan yüzlerce kadının ve bazı erkeklerin bireysel cesaret eylemleri ile başladı” açıklamasını yaptı.

Binlerce cinsel taciz kurbanı, Twitter’dan haykırdı: Me too! (Ben de!)

TIME dergisi 2017 'Yılın Kişisi' ünvanını Sessizliği Bozanlar'a verdi

Hareket spontan olarak Ekim ayında aktris-aktivist Alyssa Milano’nun bir arkadaşının önerisi ile Facebook ve Twitter üzerinden yaptığı çağrıyla başlamıştı.


Milano “Eğer siz de cinsel tacize ya da cinsel saldırıya uğradıysanız bu tweete ‘ben de’ diye yanıt verin” diye yazmıştı.

Ardından #MeToo etiketi 48 saat içinde yaklaşık 1 milyon kez paylaşılmıştı

Hareketi 10 yıl önce cinsel şiddet konusunda farkındalık yaratma amacıyla Twitter’da başlatan asıl kişi aktivist Tarana Burke’ydi.

TIME dergisi 2017 'Yılın Kişisi' ünvanını Sessizliği Bozanlar'a verdi

Kapakta yer alan kadınlar arasında onlarca kadına cinsel taciz ve tecavüzle suçlanan yapımcı Harvey Weinstein aleyhinde ilk açıklamada bulunanlardan aktris Ashley Judd, şarkıcı Taylor Swift gibi ünlülerin yanı sıra Meksika’dan 42 yaşındaki Isabel Pascual,  Sacramento’dan şirket lobicisi Adama Iwu ve suçlaması ile Uber’in CEO’sunu koltuğundan eden eski Uber mühendisi Susan Fowler bulunuyor.

TIME dergisi 2017 'Yılın Kişisi' ünvanını Sessizliği Bozanlar'a verdi

Sıralamada ABD ve Çin başkanları da yer aldı

TIME’ın ‘Yılın Kişisi’ için finalistler belli oldu
TIME ‘Yılın Kişisi’ sıralamasında ABD Başkanı Donald Trump’ın 2., Çin Devlet Başkanı Şi Cinping’in ise 3. sırada yer aldığını açıkladı.

Time dergisi 1927 yılından beri yılın en etkili kişisini seçiyor


Derginin kapağında yer almak büyük bir prestij göstergesi. Her sene yılbaşına doğru seçilen “yılın en etkili kişisi” derginin kapağında boy gösteriyor. Bugüne kadar olumlu veya olumsuz icraatlarıyla dünyaya iz bırakmış birçok siyasetçi, sporcu, aktivist ve sanatçı Time dergisine kapak olmuştu.

Reza Zarrab’ın hapisteyken fal baktırdığı isim


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.