Türkeş ve Yazıcıoğlu’nun kemikleri sızlıyor mu acaba?!

Türk siyaseti, tarihinde görülmedik siyasi entrika sürecini yaşıyor. Bir yanda siyasi enstrümanı en iyi şekilde kullanan AKP; diğer yanda ise bir zamanlar “ip atma” seansları yapan Devlet Bahçeli yönetimindeki MHP!..

alparslan türkeş muhsin yazıcıoğlu

Alparslan Türkeş ve Muhsin Yazıcıoğlu’nun kemikleri sızlıyor mu acaba?!

Türkiye 2019 yılındaki başkanlık seçimlerine adım adım ilerliyor. İlerlerken de partiler saflarını sıklaştırmaya başladılar. Kimi partiler açık olarak ittifak kurarken kimi de gizli kulis çalışmalarına devam ediyor…

Tabi bu arada 2019 seçimi diyoruz ama AKP’nin bir Ali Cengiz oyunu ile erken seçime gidilirse de şaşırmamak gerekir. Bu olasılığı bir kenarda tutmakta fayda var…


Bilinen ve en açık ittifak AKP ile MHP arasında gerçekleşti. Bu ittifakın üçüncü partisi Büyük Birlik Partisi (BBP) oldu… MHP ve MHP, her ne hikmetse her ikisi de milliyetçi partiler. Burada aklıma şu geliyor: Acaba Alparslan Türkeş ve Muhsin Yazıcıoğlu yaşıyor olsalardı ne derlerdi ve acaba kemikleri sızlıyor mudur?!

Ülkücüler ve Alperenler lütfen kusura bakmasınlar; aksine baktıklarını da düşünmüyorum bana katılacaklardır diye düşünüyorum!..

Devlet Bahçeli yönetimindeki MHP’nin son bir iki yılına bakıldığında oradan oraya savrulan bir MHP’yi görüyoruz. MHP’yi içeriden yıkmayı başaran Bahçeli’nin bundan sonra da “ip atma” seanslarını kime karşı, nasıl yapacağını da göreceğiz… Mitinglerde AKP’ye kızıp yaptığı davranışların bugün bir şovdan ibaret olduğunu görmek zor olmasa gerek!

Bugün Cumhurbaşkanlığı Sistemi olarak anılan Başkanlık Sistemi’ne destek veren Devlet Bahçeli bir dönem “Başkanlık, İmralı ve uzantılarının talebidir ve biz MHP olarak bu talebi reddediyoruz” demişti. Daha önce İmralı’nın yaptığı açıklamalara baktığınızda o da “Gerekli koşullar oluşturulması dahilinde başkanlığa ‘hayır’ demeyiz” demişti.

Bu durumda MHP tabanı eminim bugünkü MHP’yi ve lideri Devlet Bahçeli’yi sorgular noktaya gelmiştir. MHP tabanı vatanını, milletini seven bireylerden oluştuğu için bunun kıvılcımlarını Bahçeli yönetimindeki MHP’ye göstermiş olacak ki MHP, AKP ile seçim pusulasında aynı karede olmayı tercih etti. Yoksa 2019 seçimlerinden sonra MHP’nin ismi Bahçeli gidene kadar silinmiş olacaktı!

MHP’li kimse bugün artık Tuğrul Türkeş‘i sorgulayamaz! MHP’nin genel başkanının bile AKP’li olduğu bu süreçte Tuğrul Türkeş’in ayakları yıkanmalıdır diye düşünüyorum!


AKP mükemmel bir taktik uyguluyor!

Gelmiş geçmiş siyasi tarihin en entrikalı sürecini yaşıyoruz desek yanlış olmaz! “Güneş Motel’i olayı” bile hafif kalır bugünkü olaylar karşısında!

AKP kimi kendisine rakip gördüyse kendi yanına çekti, sonra da o kişileri pasifleştirdi.

Numan Kurtulmuş dün rakipti, bugün etkili olmayan bir bakanlıkta…

Süleyman Soylu dün rakipti, bugün bakanlıktan düşmesi gündemde…

Tuğrul Türkeş transfer edilip MHP içeriden fethedildi, başbakan yardımcısı oldu, pasifleştirildi…

BBP’nin lideri Yalçın Topçu transfer edilip (bağımsız) bakan yapıldı, sonra adı silindi gitti. Bugün ise Mustafa Destici sırada…


Her ne dersek diyelim, AKP bu siyasi oyunu güzel oynuyor vesselam!..

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan istifa gibi konuşma


Erdal Kişioğlu
Kişioğlu, zıt düşüncelere sahip kişilerle tartışmayı seven ve her olaya bilimsel olarak yaklaşıp, olaylara septik yaklaşmaktan kaçınmayan biridir. Olayları derinlemesine incelemeyi ve yanlışın ortaya çıkarılıp doğruya nasıl ulaşılacağı konusunda fikir üretilip bunun üzerinden felsefe yapılmasını arzulayan biridir. Etik, ahlaki ve hukuki sınırları aşmadan herkesin, her ortamda eleştirilmesi taraftarıdır. Dogmatik düşüncelerden uzak; sormayı, sorgulamayı kendisine görev edinmiş ve bunun çabası içerisindedir… Her türlü bilgi alışverişine açık; farklı görüşlerin çarpıştıkça büyüyebileceğine ve kolektif düşünsel ürünlerin ikamesinin de olabileceğine inanmakta; halk için, halk yararına olan her şeyin de yanındadır…