Bağışıklık sistemini güçlendiren besinler vücut direncini artırıyor! Vücut direnci azaldığında ise grip, bronşit, boğaz enfeksiyonları ve sinüzit gibi pek çok hastalık bizi etkisi altına alıyor. İşte bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için 5 besin…
Bağışıklık sistemini güçlendiren güçlü besinler: Kefir, zencefil, bal, bitki çayları ve su!
Bağışıklık sistemini güçlendiren muhteşem besinler ve faydaları
Alınacak bazı önlemler ile bağışıklık sistemini güçlendirmek ve hastalıklardan korunmak mümkün. İşte bağışıklık sistemini güçlendiren 5 muhteşem besin:
Zencefil
Zengin; B3, B6, demir, kalsiyum, fosfor, sodyum, potasyum ve magnezyum kaynağı olan zencefilin günlük tüketimi, bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Hem bağışıklığı korumak için hem de grip soğuk algınlığı şikayetleri başladığında kullanılan günlük 2 tatlı kaşığı zencefil, hastalıklara karşı doğal bir bariyer olacaktır. Zencefilin faydaları: Zencefil çayı antioksidan etkili
Kefir
Doğal bir prebiyotik kaynağı olan kefir, bağırsak üzerindeki olumlu katkılarının yanı sıra bağışıklık sistemine de olumlu etkileri olan bir besindir. Günlük kefir tüketimi ile hem hastalıklardan korunmak hem de bağırsak sistemini korumak mümkündür. Probiyotik şifa kaynağı kefir ile 5 basit tarif
Bitki çayları
Kuşburnu, adaçayı, rezene, yeşil çay, ıhlamur içeren bitki çayları hem doğal antioksidan olma özelliklerinin yanı sıra zengin C vitamini kaynaklarıdır. Günlük 2 fincan bitki çayı tüketimi bağışıklığı güçlü tutmak mümkündür. Ayrıca hastalık dönemlerinde vücuttan toksinlerin kolayca atılmasını sağlayarak çok daha çabuk iyileşmeye yardımcı olur. Bitki çayları neye iyi gelir? Zencefil, ıhlamur, adaçayı, papatya, kiraz sapı
Bal
Yüzyıllardır şifa özelliği ile iyi bilinen bal, birçok faydasının yanı sıra en sağlıklı besinlerden biridir. Ilık sütle beraber tüketildiğinde hem ağrıları azaltır hem de öksürüğü keser. Balın limonla tüketilmesi de iyileşme dönemine katkıda bulunmaktadır. Balın şifasından faydalanabilmek için ham hali tüketilmeli!
Su
Su, yaz kış bol miktarda su tüketildiğinde, bağışıklığı korur ve enfeksiyonları atlatmaya yardımcı olur. Günde ortalama 2-2,5 litre su tüketimine dikkat edilmesi gerekmektedir.
Enfeksiyon hastalıklarına karşı bu önlemleri alın:
- Dengeli ve sağlıklı beslenin.
- Uyku düzenine dikkat edin, ortalama 7-8 saat uyuyun.
- Özellikle su başta olmak üzere yeterli sıvı tüketin, gazlı içeceklerden kaçının.
- Meyve ve sebzenin yanında, haftada iki kez balık yiyin.
- Demir, çinko, D vitamini gibi mineral ve vitamin seviyelerini kontrol ettirin.
- Kapalı ve kalabalık ortamlardan mümkün olduğunca kaçının.
- Ellerinizi sık sık yıkayın ve temas ile selamlaşmadan mümkün olduğunca kaçının.
- Mikroplar sıcakta kolayca ürer, bulunduğunuz ortamı aşırı ısıtmayın. Ev, sınıf ve ofis gibi ortamları düzenli olarak havalandırın.
- Bulunduğunuz ortamda kullanılan klimaların düzenli bakım ve temizliğini yaptırın.
- Çok kalın veya ince giysiler giymeyin. Ortama uygun kat kat kıyafetler giyip, sıcaklığa göre artırıp azaltın.
- Doktorunuz gerekli görürse grip aşısını yaptırın.
- Hastalığınızı ayakta atlatmak yerine, istirahat etmeye özen gösterin.