Esma-ül Hüsna: Allah’ın 99 sıfatının enerjileri

İnsanlara yaradılış esnasında kendi ruhundan üfleyen Allah, 99 sıfatının enerjilerini de bizlere vermiştir. Kuantum ve Tasavvuf öğretileri der ki: Her zerre bütünün bilgisini taşır. Esma ül Hüsna…

Esma ül Hüsna: Allah ın 99 sıfatı enerjileri

Akıl, fikir ve özgür irade veren Allah bizlerin bu güçlere sahip olmamızı arzu etmiştir. O ne cezalandırır, ne de ödüllendirir. İnsanlar kendi seçimleri ve eylemleri sonucunda kendileri cezalandırırlar ya da ödüllendirirler yani Kuran’ın söyleyişi ile kendi öz benliklerine eza ederler ya da sefa sürdürürler. Bir insanın dışarıda bir güç araması başka insanlardan medet umması Allah’ın istemediği bir davranış modelidir.

Ayrıca Allah’ın sıfatlarına sahip olan bir kişinin kendi gücünü inkâr etmesidir ki bu davranış, tüm canlılar içerisinde en onurlu olan insanın kendine dolayısıyla Allaha yaptığı hakarettir. Size şah damarınızdan yakınım diyen Allah, Hz. Adem’e öğrettiği gibi biz tüm insanlara da öğretmiştir kendi isimlerini. Melekler bile bilmezler onlar sadece görevlidirler. Emir kuludurlar ve bize ademoğulları gibi özgür iradeleri ve seçim yapma güçleri yoktur.


Kozmik alanda tüm bilgiler mevcuttur ve aynı zamanda tüm bilgiler genetik şifremize kodlanmıştır.

Dileyen ve alanda sabırla çalışan herkes bu bilgilere ve güçlere ulaşabilir. Esmaların yani Allah’ın güzel sıfatlarının okunma sayıları vardır. Seçmiş olduğunuz Esmayı sürekli verilen sayılar doğrultusunda zikr ederseniz yani tekrar ederseniz, kozmik alana ulaşıp, ilgili alanla bağlantı kurarsınız.

Bu şu demektir: Esmaların görevlileri olan enerji kuvveleri (melekler) size ilgili konularda yardımcı olurlar ve görünmez destekler alır, aklınıza gelmeyecek güzellikler yaşarsınız. Bu yaşanan güzellikler hem maddi hem de manevi anlamda gerçekleşir. Böylesine güzel bir öğretiyi bize sunan Allah’ın istediği, bu Esmaları kullanmamızdır. Böylelikle İnsan olma onuruna sahip olarak, kimseden medet ummadan, kendi gücümüze sahip çıkarak bir ömür sürmemiz ve böylelikle tekâmül etmemiz sağlanabilecektir.

Rahim sıfatını taşıyan bizler merhametli olabildiğimiz gibi, Kahhar sıfatını taşıyan bizler aynı zamanda kahredici, yok edici de olabiliyoruz. Her birey kendi özünde tüm Esmaların özelliklerini taşır, bunlardan bazıları daha baskındır. Bu baskınlık sizin karakterinizi oluşturur. Yaşam deneyimlerinizden ya da kendi davranış modellerinizden memnun değilseniz, esmalar içerisinden size değişim dönüşüm yaptıracak bir esma seçebilirsiniz. Allah tüm bu bilgileri, bizler kullanalım ve ona geri dönerken ona layık olabilelim diye öğretmiştir. Esmalarla kendi yaşamlarımızı  oluşturuyoruz bu nedenle her birimiz kendi yaşamlarımızın mimarları olan yaratıcılarız.

Kuantum ve Tasavvuf öğretileri der ki: Her zerre bütünün bilgisini taşır.

Her zerremiz tüm bilgilere ve Allah’ın sıfatlarının bilgisini taşımaktadır. Artık bu bilgileri ve güçleri açığa çıkarma zamanımız. Kuantum olasılıklar sahasındaki Aydınlanma yolcuğumuzda hakikati öğrenmeyi seçmenin, kendi gücümüzü ortaya çıkarmanın, idrak ederek farkındalıkla yaşamanın, insan olma onurunu taşımanın, Kahhar, Cabbar değil, Rahim ve Vedud olmalıyız.


Zikrettiğiniz zaman adlandırılamayacak kadar güzel bir alana giriyorsunuz ve inanın dünyada böyle bir haz yok. Her şeyle BİR olduğunuzu, BİR’in parçası olduğunuzu hissetmek yüreğinize sevgi, sefkat, güven ve huzur enerjilerini dolduruyor.

Kendi mucizenizi yaratın. Uyguladığınızda inanamayacak çok şaşıracaksınız.

Şimdi aydınlanma ve bir olma, kavuşum vakti!

Kendinize uygun bir Esma seçin başlayın ya da bize yazarak hiçbir karşılık beklemeden size yardımcı olamaya çalışalım.

aslı pekçetin


Yazar: Aslı Pekçetin (Kuantum Tesavvuf Araştırmacısı)

Zikir çalışması nasıl yapılır? Aura nedir?