AKP ve Devlet Bahçeli’nin Meral Akşener korkusu

2019 Seçimleri’nde AKP ve Devlet Bahçeli’nin, Meral Akşener korkusu neden? AKP’nin “koltuk değneği” olarak görülen MHP, neden AKP ile ittifak kurdu?..

devlet bahçeli meral akşener recep tayyip erdoğan akp mhp iyi parti

AKP ve Devlet Bahçeli, Meral Akşener’den neden korkuyor?

Öyle lafı evelemeye gevelemeye gerek yok! Biraz argo olacak ama Akşener, birçok adamdan daha delikanlı bir kadın!

Korkusuz… Cesur… Yiğit… Yürekli…


16 yıllık AKP iktidarını, ana muhalefet CHP bile, belki bu kadar korkutamamıştır! Sadece AKP’yi mi; MHP ve koltuğunu kaybetme korkusu yaşayan Devlet Bahçeli de bu kervanın içinde!

MHP’de, Bahçeli’den tutun da Semih Yalçın’a kadar birçok MHP’li ne yapacağını şaşırmış durumda. Sanki iktidarda olan parti CHP de; bunlar çıkmış CHP’ye muhalefet ediyorlar. Bununla ilgili Anadolu’da güzel bir söz vardır ama burada yazamıyorum!..

Biri çıkıp MHP’ye ülkeyi AKP’nin yönettiğini söylesin ya da gördükleri rüyadan uyansınlar!

AKP’yi, MHP’yi, Devlet Bahçeli’yi bu kadar korkutan nedir? Evet, başta Meral Akşener’in yukarıda ifade ettiğim özellikleri… Başka?..

MHP’ye biçilmiş görev

MHP, birçok kesim tarafından AKP’nin “yedek lastiği”, “koltuk değneği”, “vagonu” ve benim tarafımdan da AKP’nin “yedek kulübesi” olarak görülüyor. Hakikaten öyle!


AKP sıkıştığında MHP’ye başvuruyor; MHP de bu başvurunun hakkını veriyor Meclis’te! Araştırma önergesi veriliyor; AKP ile birlikte MHP de Barış Manço‘nun çocuk programındaki gibi kaldırıyor kolları, her önergeye “10 puan” veriyor! Öyle sorma, sorgulama yok! Çünkü MHP işini yapıyor! MHP’ye şu anki siyasi konjonktürde biçilmiş görev bu!

Devlet Bahçeli kongreye gitmeyince Meral Akşener kazan kaldırdı ve muhalif gruplarla kongreye gidildi. Bahçeli de, baktı ki koltuk gidiyor, hemen mahkemeye başvurup o kongreyi yok saydı. Yerel Mahkeme’nin biri çıktı, hakikaten ciddiye aldı Bahçeli’nin bu talebini! Neden ciddiye almasın ki, artık yerel mahkemeler bile AKP iktidarında Anayasa Mahkemesi‘ni tanımıyor! Yani yargının olmadığı yerde yine idare ediyoruz işte!..

Neyse uzatmayalım… Akşener aldı arkasına büyük desteği ve kurdu İyi Parti’yi. Sonuç ortada… İyi Parti, Ankara’da öyle bir kurultay yaptı ki, mahşeri kalabalık!

Güya Meral Akşener FETÖ’cüymüş! Daha düne kadar FETÖ ile vals yapanlar, bugünlerde Akşener’i FETÖ’cü ilan ediyor! Hatta geçen günlerde biri, (bu adam(cık)a ne deseniz boş) İyi Partilileri PKK’lılara benzetti!

Evet Bahçeli, %10 barajını geçemeyeceğini bildiği için AKP’ye yanaştı! Dikkat ederseniz güya demokrasiyi özümsemiş AKP, hala bu barajı kaldırmadı; halbuki iktidara geldiğinde kaldıracaklarını söylemişlerdi! “Ye kürküm ye” meselesi!

Soruyorum… AKP %50’yi alabilmiş olsaydı, Bahçeli’ye ağza alınmayacak sözler söyleyen AKP, MHP ile ittifak kurar mıydı?!


AKP; nasıl kurulduğunu, iktidara nasıl geldiğini çok iyi bildiği için, nasıl gideceğini de çok iyi görüyor! AKP, belki de kendi elleri ile 2019 yılında iktidarı, Meral Akşener’e teslim etmek zorunda kalacak! Bu da ihtimal dışı görünmüyor…

Akşener’in partisi sırf bu nedenle bile iyi bir parti


Erdal Kişioğlu
Kişioğlu, zıt düşüncelere sahip kişilerle tartışmayı seven ve her olaya bilimsel olarak yaklaşıp, olaylara septik yaklaşmaktan kaçınmayan biridir. Olayları derinlemesine incelemeyi ve yanlışın ortaya çıkarılıp doğruya nasıl ulaşılacağı konusunda fikir üretilip bunun üzerinden felsefe yapılmasını arzulayan biridir. Etik, ahlaki ve hukuki sınırları aşmadan herkesin, her ortamda eleştirilmesi taraftarıdır. Dogmatik düşüncelerden uzak; sormayı, sorgulamayı kendisine görev edinmiş ve bunun çabası içerisindedir… Her türlü bilgi alışverişine açık; farklı görüşlerin çarpıştıkça büyüyebileceğine ve kolektif düşünsel ürünlerin ikamesinin de olabileceğine inanmakta; halk için, halk yararına olan her şeyin de yanındadır…