Devlet Bahçeli af çıkışıyla ne yapmak istemektedir?

Devlet Bahçeli “af” çıkışı yaparak yine yaptı yapacağını! Bahçeli’nin son iki yılda ne yaptığını, ne yapmaya çalıştığını, nereye savrulduğunu, nasıl ve ne amaçla hareket ettiğini bilen anlayan var mı?

Devlet Bahçeli af çıkışı ile ne yapmak nereye varmak istemektedir?

Devlet Bahçeli af çıkışıyla ne yapmak, nereye varmak istemektedir?

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli yine yaptı yapacağını!..

Bahçeli’nin son iki yılda ne yaptığını, ne yapmaya çalıştığını, nereye savrulduğunu, nasıl ve ne amaçla hareket ettiğini bilen anlayan var mı?


MHP liderinin AKP’nin bir yöneticisi gibi hareket ettiğini artık anlamak zor olmasa gerek! Bir zamanlar Tuğrul Türkeş’in MHP’den gidişini garip ifadelerle açıklayan Bahçeli, bugün Tuğrul Türkeş’in yaptığından öte hareket etmekte!

Sanki bir çembere düşmüş, sanki bir çarşafa dolanmış izlenimi veren Devlet Bahçeli, MHP’den iznini isteyip istifasını vermelidir! Kendisi siyasi literatüre, politik bir canlı bomba modunda olarak girecektir!

Akşam aklına geleni sabah söyleyip ve ‘neden böyle bir açıklamada bulundu yine’ diye sorgulanacak bir boyuta ulaştı. Siyasi ideolojisi de mutasyona uğradı demek yanlış olmayacaktır!

Çıkmış ve yine “PKK, FETÖ gibi örgütlerin dışındaki kişilere yönelik af önerisi”nde bulunmuş! Eğer siyaset, Bahçeli gibi ülke çıkarları dışında koltuk sevdasında olanlara kaldıysa vah bu ülkeye! Acınacak bir noktaya doğru ivme kazandı diyebiliriz bu ülke için!


Evet, belki cezaevinde olanların yakınları sevinecek diye düşünülebilir ama kimse kusura bakmasın! Bu ülke daha önce de ‘af’ çıkardı ve sonuçları da ağır oldu bu ülkeye. Hatta hatırlanacağı üzere Bülent Ecevit’in eşinin adı olarak anılan “Rahşan affı” bu ülkeye selamet getirmedi!

“Rahşan Affı” ile sokaklara çıkan insanların teker teker tekrar cezaevlerine sokulduğunu gördü bu ülke! Neden? Çünkü ıslah olması için cezaevlerine alınan insanların ıslah olmadığı anlaşıldı…

Seçim yatırımlarının ulaştığı boyut

Kamu vicdanının ağır bir hasara neden olacağını görmezden gelen Bahçeli hangi mantıkla bu tür açıklamalarda bulunmaktadır bilinmez! Bir yandan nedeni açık: “Cumhur İttifakı”nın 24 Haziran’da başarıya ulaşabilmesi için yaptığı temeli sağlam olmayan bir açıklama. Ancak ciddiye alınması gereken de bir açıklama. AKP’nin ittifak ile birlikte Bahçeli’nin her söylediğini emir telakki edip uygulamasını düşünürsek, bu affın da bir ay içinde gerçekleşmesi muhtemeldir!

Seçime yatırım olarak görülen bu açıklama, diğer seçim yatırımlarının (emekliye bayram öncesi ikramiye, trafik cezalarındaki indirim vb.) etkili olmadığını da göstermektedir!

24 Haziran seçimleri için yapmadığını bırakmayan “Cumhur İttifakı”nın bunu da yapması zor olmasa gerek! Bunun yanında bir de ayrıntı veriyor Emin Çölaşan’ın deyimi ile “Bay Bahçeli” “PKK, FETÖ…” diyerek!


Yok Sayın Bahçeli, oldu olacak onları da salın (!) gitsin!..

Ekonomi Bakanı: 10 milyon Suriyeli olsa dahi kapılarımızı kapatmayacağız


Erdal Kişioğlu
Kişioğlu, zıt düşüncelere sahip kişilerle tartışmayı seven ve her olaya bilimsel olarak yaklaşıp, olaylara septik yaklaşmaktan kaçınmayan biridir. Olayları derinlemesine incelemeyi ve yanlışın ortaya çıkarılıp doğruya nasıl ulaşılacağı konusunda fikir üretilip bunun üzerinden felsefe yapılmasını arzulayan biridir. Etik, ahlaki ve hukuki sınırları aşmadan herkesin, her ortamda eleştirilmesi taraftarıdır. Dogmatik düşüncelerden uzak; sormayı, sorgulamayı kendisine görev edinmiş ve bunun çabası içerisindedir… Her türlü bilgi alışverişine açık; farklı görüşlerin çarpıştıkça büyüyebileceğine ve kolektif düşünsel ürünlerin ikamesinin de olabileceğine inanmakta; halk için, halk yararına olan her şeyin de yanındadır…