Konsensus 24 Haziran seçim anketi sonuçları

Konsensus Araştırma’nın 24 Haziran seçimleri için yaptığı son seçim anketi sonuçlarına göre; hiçbir aday birinci turda Cumhurbaşkanı seçilemiyor. Seçimler ikinci tura kalıyor. 8 Temmuz’da yapılacak ikinci tura kalırsa; Meral Akşener, Erdoğan ile yarışta Muharrem İnce’den daha fazla oy alıyor.

Konsensus 24 Haziran seçim anketi sonuçları: Son anketler!

Ankette, Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerde seçmenin yönde oy kullanacağı üzerinde seçmenin nabzı ölçüldü. Araştırma, 24-25 Nisan tarihlerinde Türkiye genelinde bin kişiyle telefon anketi uygulayarak yapıldı ve yüzde 95 güven sınırında, hata payının yüzde 3 olduğu belirtildi.

Referandum tekrarlansa ne oy verirsiniz?

Ankete katılanlardan, “16 Nisan 2017 tarihinde yapılan referandumun tekrarlansa evet oyu mu verirsiniz, hayır mı?” şeklinde yöneltilen soruya yüzde 50.3 ‘evet’, yüzde 49,7 ‘hayır’ cevabı verdi.


Görsel: 16 Nisan referandumu bugün tekrarlansa ne oy verirsiniz?
Görsel: 16 Nisan referandumu bugün tekrarlansa ne oy verirsiniz?

Bu Pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?

“Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?” şeklinde yöneltilen soruyu; yüzde 42.2 AKP, yüzde 20.2 CHP, yüzde 19.7 İYİ Parti, yüzde 7.8 MHP, yüzde 7 HDP, yüzde 2.5 Saadet Partisi şeklinde yanıtladı.

24 haziran milletvekili genel seçim anketi konsensus

Cumhur İttifakı %49 seviyesinde!

İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti arasında ittifak olması halinde yapılacak seçimlerde ise; İyi Parti-SP-DP ittifakının yüzde 21.4, CHP’nin yüzde 22.4, HDP’nin 6.7, Cumhur İttifakı’nın (AKP+MHP+BBP) ise yüzde 49 oy aldığı görüldü.


24 haziran milletvekili genel seçim ititfaklar anketi konsensus

Konsensus 24 Haziran seçim anketi: Cumhurbaşkanı adaylarından kime oy verirsiniz?

Ankete göre, Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı seçimleri 1. turunda seçimi kazanamadığı ortaya çıktı. 1. tur seçimlerinde Erdoğan’ın yüzde 47.6, Meral Akşener’in yüzde 21.9, Muharrem İnce’nin yüzde 20.5, Selahattin Demirtaş’ın yüzde 7.8, Temel Karamollaoğlu’nun yüzde 2.1 aldığı belirtildi.

24 haziran cumhurbaşkanı seçim anketi konsensus

24 Haziran seçim anketi: İkinci tur olursa hangi adaya oy verirsiniz?

Yapılan araştırmada, Cumhurbaşkanlığı seçiminin 2. turuna Tayyip Erdoğan ve Meral Akşener’in kalması halinde, seçmenlerin yüzde 52.4’ünün Erdoğan’a, yüzde 47.6’sının Akşener’e oy vereceği ifade edildi.

İkinci tur: Meral Akşener ile Recep Tayyip Erdoğan yarışı:

Konsensus ikinci tur 8 temmuz 24 Haziran seçim anketi:
Grafik: Meral Akşener ile Recep Tayyip Erdoğan’ın 8 Temmuz’da gerçekleşecek ikinci turda yarışması halinde; Meral Akşener seçmenden yüzde 47,6 oy alıyor.

İkinci tur: Muharrem İnce ile Recep Tayyip Erdoğan yarışı:

Cumhurbaşkanlığı seçiminin 2. turuna Recep Tayyip Erdoğan ve Muharrem İnce’nin kalması halinde ise, Erdoğan’ın yüzde 55.1, İnce’nin yüzde 44.9 oy alacağı öngörüldü.


Bu sonuca göre, yukarıdaki Akşener-Erdoğan grafiği ile kıyaslandığında; Meral Akşener, Muharrem İnce’den daha yüksek oy alıyor. Meral Akşener’in Recep Tayyip Erdoğan ile gireceği bir yarışta kılpayı olduğu görülüyor.

Konsensus muharrem ince edoğan 24 Haziran seçim anketi:
Görsel: Muharrem İnce ile Recep Tayyip Erdoğan’ın ikinci turda yarışması halinde, İnce seçmenden yüzde 44,9 oy alıyor.

Gezici’nin anket sonuçları: Akşener, İnce’nin üstünde!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.