Porsche 911 GT3 RS Yeşil Cehennem’i 7 dakikanın altında geçti!

Atmosferik motora sahip en güçlü Porsche modeli olan 911 GT3 RS, “Yeşil Cehennem” olarak adlandırılan Nürburgring-Nordschleife pistini 6:56.4 dakikada tamamladı.

Porsche 911 GT3 RS, Yeşil Cehennem’de!

Uzun yıllardan bu yana otomobil üreticilerinin test merkezi konumuna gelen ve en hızlı tur zamanına imza atmak için mücadele ettikleri efsanevi Nürburgring’den Porsche 911 GT3 RS geçti.

Nürburgring-Nordschleife pistine Porsche 911 GT3 RS’nin yol kullanımı için onaylanmış versiyonuyla çıkan Porsche pilotu Kévin Estre, pistin 22.8 km’lik Nordschleife bölümünü 7 dakikanın altında tamamladı. 520 hp gücündeki GT3 RS ile 6:56.4’lük tur zamanına imza atan Fransız sürücünün tur süresi, rekor sahibi olan bir önceki GT3 RS modelini 24 saniyeyle geçti.


Porsche Development pilotu Lars Kern’le birlikte tur atan Estre, Porsche markasının 918 Spyder ve 911 GT2 RS modellerinden sonra GT3 RS ile “Yeşil Cehennem” olarak bilinen zorlu pistte 7 dakikanın altında tur süresine sahip olan üçüncü seri üretim spor otomobili unvanına sahip oldu.

Hiçbir Porsche modelinin yarış konusunda yeni GT3 RS ile mücadele edemeyeceğini söyleyen Porsche’nin Motor Sporları ve GT Otomobiller Departmanı Başkan Yardımcısı Frank Steffen Walliser şöyle konuştu:


“911 GT3 R yarış otomobili gibi üst düzey motor sporu modellerinden pek çok yenilikçi fikir bu otomobile aktarıldı. GT Modelleri için izlediğimiz felsefe şu şekilde: Yüksek teknoloji hem baş döndürücü hem de ulaşılabilir olmalı. Bu noktada Nordschleife fikirlerimizi test edebileceğimiz en zorlu pist.”

Porsche’nin GT Model Grubu Direktörü Andreas Preuninger ise şu ifadelerde bulundu:

Porsche 911 GT3 RS

“Saniyenin onda biri kadar bir farkla iki sürücünün de dört turdaki toplam süresi yedi dakikanın altındaydı. Bu sonuçlar GT3 RS’nin hem muazzam gücünü hem de sınırları aşan sürüş dinamiklerini ortaya koymaya yetiyor. GT3 RS’nin sürüş sistemlerindeki mükemmel uyum, sahip olduğu mütevazi motor gücüne rağmen otomobile sınırları zorlayan bir dinamiklik kazandırıyor. Bir sürücü için otomobilin tüm parçalarının tek bir vücut gibi hareket etmesi önemlidir. İşte GT3 RS de eşsiz gücünü tam olarak buradan alıyor. Beni en çok sevindirense Lars ve Kévin’in otomobili sürerken inanılmaz keyif almalarıydı.”


Motor sporlarından esinlenilen şasi ile 383-kW (520 hp) gücünde dört litrelik yüksek hızlı atmosferik motora sahip 911 GT3 RS, dünya lansmanını mart ayında Cenevre Otomobil Fuarı’nda gerçekleştirdi. Sıfırdan 100 km/s hıza 3,2 saniyede ulaşan bu yüksek performanslı spor otomobilin azami hızı ise 312 km/s.

Porsche dünya prömiyeri Cenevre Otomobil Fuarı’nda


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.