Türkiye’nin en iyi şirketleri listesi 2018

Great Place to Work Enstitüsü tarafından düzenlenen Türkiye’nin En İyi İşverenleri araştırmasına 162 şirket katıldı.

Türkiye nin en iyi şirketleri listesi 2018

Türkiye’nin en iyi işveren şirketleri listesi 2018

84 şirketin aday olduğu araştırmada çalışan odaklı yönetim anlayışı ile insani dokunuşu yüksek kurum kültürüne sahip 32 şirket ödül almaya hak kazandı. Çalışmada; güvenilirlik, saygı, hakkaniyet, gurur ve takım ruhu gibi beş Great Place to Work felsefesine ait boyut analiz edildi. Ödüller, çalışan sayısına göre 20-50, 50-250, 250-500, 500–2.000 ve 2.000 üzeri olmak üzere beş kategoride verildi.

20-50 Best Small Workplaces birincisi Canpa

En iyi işverenlerinin açıklandığı listede, “20-50 Best Small Workplaces” kategorisinde Canpa birinci sırada yer aldı. İkinci Udemy olurken, üçüncü sıraya Borlease Otomotiv yerleşti. 50-250 çalışan sayısı kategorisinde birinciliği Gittigidiyor/eBay göğüslerken, ikinci Johnson Wax, üçüncü Mercedes Benz Finansal Hizmetler oldu. Gittigidiyor/eBay, aynı zamanda özel ödül kategorisinde “Fırsat Eşitliği ve Kadınların Desteklenmesi” ödülü almaya hak kazandı.


250-500 çalışan sayısı kategorisinde AbbVie ilk sırada

250-500 çalışan sayısı kategorisinin ilk sırasında AbbVie yer alırken, ikinci Novartis, üçüncü AstraZeneca oldu. 500-2000 çalışan sayısı kategorisinde 3M ilk sıradan listeye girdi. Decathlon ikinci, Sahibinden.com üçüncü olarak ödül almaya hak kazandı. AbbVie, “Yaşam Boyu Öğrenme” özel ödülünü de layık görüldü.


2.000 ve üzeri çalışan sayısı kategorisinin lideri Vodafone

2.000 ve üzeri çalışan sayısı kategorisinde birinciliğe, aynı zamanda özel ödül kategorisinde Diversity ve İnsan Kaynaklarında Dijital Dönüşüm ödülü alan Vodafone layık görüldü. Hilton bu kategorinin ikincisi, Kuveyt Türk Katılım Bankası ise üçüncüsü oldu.

Listeye giren şirketlerde çalışanlarının %82’si şirketlerine güveniyor

En İyi İşveren unvanı alan şirketlerde çalışanların %82’si çok iyi bir iş yerinde çalıştıklarını ifade ediyor. Liste dışı kalan şirketlerde bu oran %65. Great Place to Work modelinin 5 boyutunun derinlemesine incelendiği araştırmada; en düşük oran yüzde 71 ile hakkaniyet boyutu. En güçlü sonuçlar ise yüzde 84 ile gurur boyutu başlığında alındı.

Yöneticiler, çalışanlara insan olarak değer vermeli


Araştırma sonuçlarını değerlendiren Great Place to Work Türkiye Genel Müdürü Eyüp Toprak, “Türkiye’nin En İyi İşverenleri; iş ve özel hayat dengesini koruyan, acil ihtiyaç halinde çalışanlarını destekleyen, fiziksel ve psikolojik sağlığı önemseyen uygulamaları başta olmak üzere tüm alanlarda liste dışı şirketlere göre daha iyi sonuç aldılar. Çalışanının şirkette aldığı pozisyona, şirket için ne yaptığına ve kim olduğuna bakmaksızın ‘Herkes için’ mükemmel iş yeri kültürü tasarlayan şirketler, ortalama düzeyde bir güven kültürünü sağlayabilmiş şirketlere göre daha hızlı büyüyor. Bir iş yerinin mükemmel olabilmesi için her şeyden önce yöneticilerinin yetkin olmaları, söylediklerinin arkasında durmaları ve çalışanlara insan olarak değer vermeleri gerekiyor.” dedi.

2018 Türkiye’nin en iyi işveren şirketleri listesi:

20-50 çalışan sayısı en iyi şirketleri

  1. Canpa
  2. Udemy
  3. Borlease Otomotiv
  4. İz İletişim
  5. Vector Barkod ve Bilgi Teknolojileri

50-250 çalışan sayısı kategorisi

  1. Gittigidiyor/eBay
  2. Johnson Wax
  3. Mercedes Benz Finansal Hizmetler
  4. Socar
  5. Doğuş Holding

250-500 çalışan sayısı kategorisi

  1.  AbbVie
  2.  Novartis
  3.  AstraZeneca
  4.  Magna Seating Türkiye
  5.  Kariyer.net
  6.  Boehringer Ingelheim
  7.  Nielsen Araştırma Hizmetleri
  8.  Hilti
  9.  Organik Kimya
  10.  Fevzi Gandur Group
  11.  Merck & Sharp Dohme İlaç
  12.  Eczacıbaşı İlaç Pazarlama

500-2000 çalışan sayısı kategorisi

  1. 3M
  2. Decathlon
  3. Sahibinden.com
  4. Glaxo Smith Kline
  5. Hayat Varlık Yönetimi

2000+ çalışan sayısı kategorisi

  1. Vodafone
  2. Hilton
  3. Kuveyt Türk Katılım Bankası
  4. H&M
  5. Turkcell Global Bilgi

En iyi şirketler özel ödülleri:

  1. Yaşam Boyu Öğrenme: AbbVie
  2. İş-Yaşam Dengesi: Novartis
  3. Fırsat Eşitliği ve Kadınların Desteklenmesi: Gittigidiyor /eBay
  4. Diversity: Vodafone
  5. Toplumsal Paylaşım: Hilton
  6. İnsan Kaynaklarında Dijital Dönüşüm: Vodafone

En iyi şirketler sektör özel ödülleri:

  1. Finans’ın en iyi İşvereni: Kuveyt Türk Katılım Bankası
  2. IT’nin en iyi İşvereni: Udemy
  3. Pharma’nın en iyi İşvereni: AbbVie

FORBES 100 Türkiye’nin en zenginleri listesi 2018


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.