Cilt güzelliği için kolaylıkla uygulayabileceğiniz 6 öneri

Yaşlanmak doğal bir süreç. Yaş, çevresel faktörler, stres, güneş ışığı, kötü alışkanlıklar ve pek çok farklı etken cildimizin yaşlanmasına sebep oluyor. Cilt güzelliği için kolaylıkla uygulayabileceğiniz 6 öneri…

Cilt güzelliği için kolaylıkla uygulayabileceğiniz 6 öneri

Yeterli miktarda cilt bakımı, sağlıklı beslenme ve yaşlanma karşıtı uygulamalar cildinizin yaşlanmasını geciktirmeye yardımcı olur. Yaz boyu ruhunu yenilediği kadar cildini de yenilemek isteyenler için farklı ve basit önerilerden oluşan bir rehber hazırladık. İşte yaz boyu kolaylıkla uygulayabileceğiniz ve cildinizin yaşlanmasını yavaşlatacak 6 cilt güzelliği önerisi:

1- Düzgün beslenme

Düzgün beslenmek süslü paketlerde servis edilen taze meyve sularına ya da gurme tariflere bir servet harcamak demek değil. Meyve ve sebze gibi hafif gıdalarla vücudunuzun optimum faydayı sağlayabileceği besinleri tüketmeniz sağlıklı beslenmenin en önemli adımlarından biri. Unutmayın; cildinizin pahalı kremlerden önce dengeli beslenmeye ihtiyacı var. Güneşli yaz günlerinde vitamin ve mineralleri içeren gıdaları tüketmek hem vücudunuzun hem de cildinizin beslenmesine yardımcı olur.


Şekerden uzak durmak ve güne ıspanak, maydanoz, salatalık, hindistancevizi, limon, maydanoz, yabanmersini ve acai gibi besinleri içeren hafif bir karışımla başlamak cildinizin parlamasını sağlar. Akşam üstleri ise antioksidanlar ve antienflamatuar faydalarla dolu, buzlu bir yeşil çay ile hem metabolizmanızı hem de cildinizi rahatlatabilirsiniz.

2- Düzenli uyku

Düzenli uyku vücudunuzu olduğu kadar cildinizi de dinlendirir ve onarır. Uykusuzluk cildi yorar, dolayısıyla yaşlanma etkilerini hızlandırır. Günde sekiz saat uyku hem zihninizi hem bedeninizi dinlendirmek için idealdir. Uyumadan önce cildinizi rahatlatmak uykudan maksimum verimi almanıza yardımcı olur. Uyku öncesi cildinize özel fırça yardımıyla masaj yaparak; hem ölü derileri temizleyebilir hem de cildinizi uykuya hazırlayabilirsiniz.


3- Günlük egzersiz

Düzenli egzersiz yapmak, olimpiyatlara hazırlanmak anlamına gelmiyor. Koşmak, yürümek, yüzmek veya bisiklete binmek gibi basit egzersizlerle de ter yoluyla toksinlerinizden kurtulup zinde kalabilirsiniz. Kalp atışı ve kan dolaşımınızın düzenli olması aynı zamanda cildinizin sıkı, genç ve sağlıklı görünmesini sağlar. Ayrıca bu gibi egzersizler metabolizmanızı hızlandırarak hem fit kalmanıza yardımcı olur hem de uyku kalitenizi artırır.

4- Hem içeriden hem de dışarıdan nemlendirin

Sıcak yaz günlerinde uygulamanız gereken en önemli adımlardan biri de cildinizi nemlendirmek. Cildinizi kremler ve cilt bakım ürünleri ile nemlendirmek kadar, yeterli su tüketimi de genç ve sağlıklı bir cildin anahtarı. Düzenli nemlendirilen bir cilt kırışıklar karşısında daha dayanıklı olur. Gün boyu düzenli su tüketimi ile cildinizin kurumasını önleyerek, dinç durmasına yardımcı olabilirisiniz. Günde 7-8 bardak su ve doğal bitkisel çayları tüketmeyi ihmal etmeyin.

5- Rutin cilt bakımı

Söz konusu cilt temizliği olduğunda en önemli aşamalardan biri cildi kurutmadan kir ve yağdan arındırmak. Yaşlanma karşıtı cilt güzelliği ürünleriyle kırışıklıkların görünümünü azaltabilir; cilt güzelliği için daha sıkı bir görünüm kazandırabilirsiniz. Yaz önerilerimiz arasında yer alsa da rutin cilt güzelliği bakımı sadece yaz aylarında değil, tüm yıl boyunca uygulanmalı.

6- Bol kahkaha


Son olarak ruh halinizin cildinizi de etkilediğini unutmayın. En güzel göründüğünüz anlar kendinizi en mutlu hissettiğiniz anlardır. Yaşlanma karşıtı adımların en başarılı olanı olarak son önerimiz bol kahkaha olabilir!

Cildinizin bakımı ve güzelliği için en çok tercih edilen uygulamalar


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.