Ucuza bilet bulma rehberi: Uygun uçak bileti hangi gün ve saatlerde alınır?

Tatil planları yapanlar ucuza bilet bulmak için günler hatta haftalar öncesinden harekete geçiyor. Son günlere kalanlar için de tüyolar var. Ucuza bilet nasıl alınır? Ucuza bilet hangi günler ve saatlerde alınır? Pek bilinmeyen püf noktalar Ucuza Bilet Rehberi’mizde!

Ucuza bilet bulma rehberi: Uygun uçak bileti hangi günler ve saatlerde alınır?
Ucuza bilet bulma rehberi: Uygun uçak bileti hangi günler ve saatlerde alınır?

Son güne bırakılan seyahat planlarında değil ucuza, bilet bulmak bile zor oluyor. Ancak tatil biletlerini birkaç tüyo ile ucuz ve uygun hale getirmek mümkün.

Tatil için en önemli sorunlardan biri ucuza bilet konusu. Uygun ucuz bilen satışı yapan karşılaştırma siteleri; ortak arama özelliği ile otobüs bileti, uçak ve tren seferlerini tek bir ekranda görüntüleyip, sefere ait fiyatlar, destinasyon saatleri, tüm bilet satışı yapan şirketler; hatta yolculuk süreleri ve pek çok detaylı özelliği karşılaştırıp ucuza bilet almanızı sağlıyor.


Ucuza bilet için hafta içi mi hafta sonu mu tercih edilmeli?

Unutmayın uçak biletlerinde hafta içi seyahat etmek hafa sonu seyahat etmekten daha avantajlı. Sabah uçuşu yerine akşam uçuşunu tercih daha uygun fiyatlara bilet bulabilirsiniz.

Resmi tatillerde ucuza bilet bulmak isteyenler ne yapmalı?

Özellikle bayram tatili, yılbaşı tatili gibi resmi tatiller ve yaz dönemlerinde bilet fiyatları oldukça pahalı oluyor. Önde gelen güvenilir online seyahat şirketleri aracılığı ile uygun fiyatlı ucuza bilet bulmak mümkün.

Ucuza bilet bulmak için en etkili 10 püf nokta:

Ucuza bilet bulmak için en etkili 10 püf nokta
Ucuza bilet bulmak için en etkili 10 püf nokta

1- Erken rezervasyon çok önemli!

Bunun yanında kampanyaları takip etmekte fayda sağlıyor. Online bilet sitelerinde istediğiniz uçak, otobüs veya tren seferini sıraladığınızda; gitmek istediğiniz rotaya ait hava durumundan, aynı hattaki uçak bileti fiyatlarının ne kadar olduğunun bilgisini bile görebiliyorsunuz.

2- Cuma günü uçak bileti almayın! Peki hangi günler ve saatlerde ucuza bilet alınır?

Cuma günleri uçak bileti almaktan kaçınılması gerekiyor. Zira 2017 yılında en pahalı yurt içi uçak bileti Cuma günleri satıldı. Pazar günleri sabah saatleri ise ucuz uçak bileti bulmak için en ideal gün. Seyahatiniz esnek ise hafta içi salı gününe bilet almak, size ucuz bir yolculuk yapmanız için iyi bir fırsat sunar. 2017 yılı verilerine göre en pahalı yurt dışı uçak bileti Perşembe günü satılırken, en ucuz yurt dışı uçak bileti ise Pazar günü satıldı.

3- Yurt dışı ucuza uçak bileti hangi saatler arası alınır?

Tatil planının son güne bırakılması kötü bir tercihtir. Bu tercih hem bütçe hem de seyahat  açışından sıkıntı çıkarır. Zamanlama da çok önemli! Seçilen günler, hatta saatler bile bilet fiyatlarını ciddi oranda etkiliyor. Doğru plan ile fiyat ve tatil açışından güzel bir tatil yapabilirsiniz. Bayram ve tatillerde biletler hızlıca tükeniyor. Bu yüzden özellikle uzun tarihli bayram/resmi tatillerde biletinizi günler öncesinden almanız gerekiyor. 2017 yılında yurt içi uçuşlarında en uygun bilet 23.00 ile 00.00 arasında, yurt dışı uçuşlarında ise en ucuz bilet 03.00 ile 04.00 arasında satıldı.

En iyi uçak bileti arama motorları
En iyi uçak bileti arama motorları tercih edilmeli!

4- En iyi uçak bileti arama motorları kullanın!

Uçak bileti arama motorlarını kullanmak hızlı ve kolay bir çözüm yolu sağlar ve en ucuz uçuşları bulmanıza yardımcı olur. Bu siteler aynı anda bir çok farklı havayolu sitesinden bilet arıyor, lokasyonlara göre fiyat haritaları, e-postayla ücret uyarıları ve daha fazlası gibi yararlı araçlar sunuyor.

Uçak bileti satın almadan önce birden fazla uçak bileti arama motorunu kontrol etmelisiniz. Hangi sitenin size en iyi fiyatı ve en ucuz uçuşları göstereceğini hiçbir zaman bilemezsiniz.

Enuygun.com yurt içi uçuşlarda çok iyi fiyatlar sunarken Kayak.com yurt dışı uçuşlarda iyi fiyat verebilir.

5- Seyahat tarihlerinde esnek olmaya çalışın!

Ucuz uçak bileti için en uygun zaman seyahatinizden 4-10 hafta öncesi diyebiliriz.

Uçuş için daha uygun fiyatlı olan günler ise Salı, Çarşamba ve Cumartesi günleri çünkü bugünler de daha az yolcu oluyor ve bu yüzden ücretler de daha düşük oluyor.

Sabahın erken saatlerindeki uçuşlar ve gece uçuşları her zaman daha uygun fiyatlı.


Biletten tasarruf etmenin bir başka yolu ise daha az talebin olacağı gideceğiniz turizm sezonu dışında seyahat etmek. Örneğin Tayland’da yaz mevsimi Kasım-Mart tarihlerindeyken siz bu tarihler dışında giderseniz sezon fiyatlarının çok altına biletlerinizi alabilirsiniz.

Sabiha Gökçen Havalimanı ucuza bilet saw
Aktarma yaparak daha uygun fiyatlı ucuza bilet bulabilirsiniz

6- Gideceğiniz destinasyona yakın olan alternatif havalimanlarını da kontrol edin

Yaşadığınız ve gideceğiniz yere yakın birden fazla havalimanı varsa, her birinin ücretlerini gideceğiniz destinasyon için kontrol etmeyi unutmayın.

  • İstanbul: Atatürk Havalimanı yerine Sabiha Gökçen Havalimanı.
  • Antalya: Antalya Havalimanı yerine Gazipaşa Havalimanı.
  • Muğla: Bodrum Milas Havalimanı yerine Adnan Menderes veya Dalaman Havalimanı.
  • Londra: Heathrow yerine Gatwick Havalimanı, Luton Havalimanı, London City Airport.
  • New York: Kennedy (JFK) yerine LaGuardia veya Newark Libery.
  • Paris: Charles de Gauelle (CDG) yerine Orly Havalimanı.

7- Aktarma yaparak daha ucuza bilet bulabilirsiniz

Bazen yakındaki havalimanından otobüsle seyahat etmek, size uçuşlarınızda oldukça tasarruf sağlayabilir. Bazen de doğrudan gideceğiniz yere gitmek yerine aktarmalı uçuşu ya da otobüs-tren gibi seçeneklerle aktarma durağına gidip ordan esas lokasyonunuza gidebilirsiniz.

Bazı havayolları belli şehirleri yurt dışı çıkış noktası olarak belirlemiş durumda. Ukrayna örneğinden gidersek Ukrayna’ya Ankara çıkışlı uçak biletleri kampanyada İstanbul’a göre çok çok daha uygun oluyor. Yolculuğunuz biraz daha uzun sürecek evet ama 200-300 TL gibi rakamlarda tasarruf yapabilirsiniz. Bu nedenle fırsat maliyetini ölçüp değerlendirmek gerekiyor.

8- Uygun düşük maliyetli havayolu şirketlerini deneyin

Low cost airline Türkçesiyle düşük maliyetli havayolu olarak da adlandırabileceğimiz düşük maliyetli hava yolu terimi isminden olduğu gibi az çok kendini belli ediyor.

Amaç bir şeylerden kısarak, uçak biletini olabilecek en düşük maliyet ile insanlara sunmak. Bunlar neler? Uçakta yemek, bagaj hakkı, koltuk seçimi gibi aslında gerçekten ihtiyacınız varsa sonradan ücretini ödeyerek de satın alabileceğiniz opsiyonlar.

9- İhtiyacımız olmayan hizmete neden ekstra ücret ödeyelim?

Hafta sonu 2 günlüğüne Dalaman’a gidiyoruz diyelim. 15 kg bagaj hakkını ne yapacağız? Neden bu uçak biletinin içerisine dahil ekstra bir ücret olsun? Diyelim ki alışveriş yaptınız veya eşya getirmek istiyorsunuz; o halde bagaj hakkını dönüş uçuşu için sonradan da satın alabiyorsunuz.

Yemek konusunda da 2-3 saatlik yolculukta 4-5 çeşit yemek için uçak biletine gerçekten daha fazla ücret ödemenize gerek var mı? Çok acıktıysanız ufak atıştırmalık satın alabilirsiniz. Pegasus bunu Türkiye’de iyi uyguluyor örneğin. Kabinde yolcu koltuğunun önündeki menüden istediğinizi seçebiliyorsunuz. Böylece bir yiyecek dayatması da olmuyor.

Düşük maliyetli havayolu şirketleri (low cost airlines)

Düşük maliyetli havayolu şirketleri: (low cost airlines)

Pegasus Havayolları, Easyjet, Ryanair, Airbaltic, Norwegian, Eurowings, WizzAir, Vueling, Transavia

Ne kadar esnek olursanız, ucuz uçuş bulma şansınız o kadar artar. Bu durumda ne yapıyoruz? Fırsatlar neredeyse oralara uçuyoruz.

Çıkış havalimanınızı ve gitmeyi düşündüğünüz ayı ve kaç gün kalmayı düşündüğünüzü seçiyorsunuz, bütün dünyadan farklı lokasyonlar için bir fiyat haritası önünüze seriliyor.

Esnek olmanız, biletlerin daha da ucuza gelmesini sağlar. Rastgele bir yere gitmek de çok eğlenceli olabilir, düşük fiyatı gördüğünüz yeri kaçırmayın. Bu şekilde yeni yerler de görmüş olursunuz. Esneklik ve spontanlık size oldukça tasarruf yaptıracak.

10- Her zaman bir de VPN aktifken arama yapmayı deneyin!


İyi bir VPN (Konum gizleme servisi) kullanarak sizin başka bir ülkeden arama yaptığınızı sanmanızı sağlayın. Aynı bileti farklı ülkelerden almak fiyatta oldukça ciddi bir fark yaratabiliyor. Bu şekilde havayolu şirketlerini kendi oyunları ile yenebilirsiniz!

Akdeniz gemi turları: Rüya gibi bir tatil


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.