El öpme tartışması: Anlaşılan İyi Parti’de aşı tutmamış!

Meclis’teki yemin töreninde Devlet Bahçeli’nin elini öpen İyi Parti Milletvekilleri Müsavat Dervişoğlu ve Hayati Arkaz, bizzat Bahçeli tarafından Akşener’e atılan “FETÖ” iftirasını nereye koyacaklar? Anlaşılan İyi Parti’de aşı tutmamış!

iyi Parti Müsavat Dervişoğlu Hayati Arkaz Devlet Bahçeli nin elini öptü

Anlaşılan İyi Parti’de aşı tutmamış!

Herkesin hatırlayacağı üzere MHP’de yaklaşık iki yıl önce taşlar yerinden oynadı. MHP lideri Devlet Bahçeli’nin bir gün rüyasında “aksakallı bir derviş”i görmesi ile AKP iktidarını yerden yere vuran Bahçeli, MHP gömleğini çıkarıp AKP gömleğini giydi…

MHP’li olsun olmasın toplumun geniş tabanından da ciddi anlamda tepki aldı. AKP ve AKP’nin mevcut lideri Erdoğan’a karşı da ağır muhalefet örneği sergileyen Bahçeli bir an da ne olduysa oldu ve AKP’nin en ateşli savunucusu oldu ve ardından da MHP’nin kendi içinde bölünmesine neden oldu. Bu bölünme sırasında AKP de, Devlet Bahçeli’yi yalnız bırakmadı…


Meral Akşener’in başını çektiği muhalif kesim Devlet Bahçeli’ye karşı örgütlendi. Meral Akşener ve MHP örgütleri kurultay istedi; Bahçeli karşı çıktı. Ayaklanan örgütlerin, teşkilatların da Bahçeli tarafından kafası koparıldı. Bir çok il ve ilçede parti örgütleri fesh edildi.

Akşener, MHP’de kurultayın toplanmasını sağladı. Bu kurultayın en önemli isimlerinden biri de Müsavat Dervişoğlu‘ydu. Bahçeli’ye karşı bayrak açmıştı. Kurultay yapıldı, ancak genel merkez tarafından kabul görmedi. Akşener mahkemeye başvurdu. Çünkü düşüncesinde haklıydı. Oldu olmadı derken, siyasallaşan bilmem nerenin ne mahkemesi Akşener’e karşı bir karar aldı ve Akşener’in yavaş yavaş MHP’den uzaklaşmasına neden oldu.

Artık AKP’nin “yan kolu” olan MHP’de ise Devlet Bahçeli yavaş yavaş Akşener hakkında FETÖ’cü dedikodularını ortaya atıyordu. Bu dedikoduya ortak olan “yan kol”un esası olan AKP de Bahçeli’ye tam destek sağlıyordu.


Akşener de “Madem FETÖ’cüysem beni neden içeri tıkmıyosunuz?” diyordu. Hatta ve hatta mitinglerde “Bu iddiayı ortaya atıp kanıtlamayan şerefsiz oğlu şerefsiz!” diyordu. Kutuplaşan bu siyasi iklim de biraz önce adından bahsettiğim Müsavat Dervişoğlu da Bahçeli’ye sosyal medyadan ağır sözler söylüyordu…

İyi Parti’yi 24 Haziran seçimlerine sokmak istemeyen AKP – MHP ortak ittifakı Kemal Kılıçdaroğlu’nun akıllı hamleleri ile boşa çıkıyordu. Hatta bu “sütten çıkmış ak kaşık” ikili Kılıçdaroğlu’nu “siyasi ahlaksızlık” ile suçluyordu.

Sonuç itibariyle 24 Haziran 2018 Seçimleri yapıldı ve CHP’nin ittifakı olmasaydı baraj altında kalacak olan İyi Parti’nin önemli isimlerinden Ümit Özdağ CHP ile yaptıkları ittifakın hata olduğuna yönelik bir açıklamada bulundu.

Meclis’teki yemin töreninde ise İyi Parti Milletvekilleri Müsavat Dervişoğlu ve Hayati Arkaz Devlet Bahçeli’nin elini öptü. Başka bir İyi Partili AKP ile ittifak kurulabileceği imasında bulundu.


Bu milletvekilleri Devlet Bahçeli’nin elini öperken Bahçeli’nin, Akşener’e attığı “FETÖ’cü” iftirasını nereye koyacaklar? Anlaşılan İyi Parti’de aşı tutmamış!..

CHP’nin Aksakallıları Muharrem İnce’yi harekete geçirdi


Erdal Kişioğlu
Kişioğlu, zıt düşüncelere sahip kişilerle tartışmayı seven ve her olaya bilimsel olarak yaklaşıp, olaylara septik yaklaşmaktan kaçınmayan biridir. Olayları derinlemesine incelemeyi ve yanlışın ortaya çıkarılıp doğruya nasıl ulaşılacağı konusunda fikir üretilip bunun üzerinden felsefe yapılmasını arzulayan biridir. Etik, ahlaki ve hukuki sınırları aşmadan herkesin, her ortamda eleştirilmesi taraftarıdır. Dogmatik düşüncelerden uzak; sormayı, sorgulamayı kendisine görev edinmiş ve bunun çabası içerisindedir… Her türlü bilgi alışverişine açık; farklı görüşlerin çarpıştıkça büyüyebileceğine ve kolektif düşünsel ürünlerin ikamesinin de olabileceğine inanmakta; halk için, halk yararına olan her şeyin de yanındadır…