İstanbul Sütlüce’de çöken binanın iskanı olmadığı ortaya çıktı

İstanbul Beyoğlu ilçesi Sütlüce’de toprak kayması sonucu 4 katlı bir bina çöktü. Çökmeye neden olan inşaatın arazisinin ise Milli Futbolcu Arda Turan’a ait olduğu iddia edildi. Diğer yandan binanın iskanı olmadığı ortaya çıktı.

“İskanı olmayan bina”

Olay yerine gelen ve incelemelerde bulunan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ise çöken bina için “1994 yılında yapılmış ruhsatı, iskanı olmayan bir bina. Çökme alanının çevresindeki binalarda bulunanlar tahliye edildi. Binaların elektrik, doğalgaz ve suları kesildi. Çökme tehlikesi bulunan bina için yapılacak bir şey yok. Tek amacımız şuan da bir can kaybının yaşanmaması” dedi.


Arda Turan iddiası

Çöken binanın sahibi yaptığı açıklamada “Arda Turan burada kardeşi adına bir otel inşaatına başladı. İstişare ettik uyardık söyledik, fotoğraflar gösterdik. Belirgin bir şekilde açılmalar oldu. Ben onları da uyardım” dedi.

Beyoğlu ilçesi Sütlüce Mahallesi’nde bulunan ve sabah saatlerinde bastıran yağmurun da etkisiyle oluşan heyelan sonucu çöken binanın önündeki araziyi, futbolcu Arda Turan’ın aldığı iddia edilmişti.

Sözcü’de yer alan habere göre; İmrahor Caddesi üzerinde bulunan arazinin Arda Turan tarafından alındığını arazinin satışı için o yıllarda yetkilendirilen Emlakçı Emir Ali Kabdan doğruladı.


Çökmenin meydana geldiği alan 2 ay önce bu haldeydi
Çökmenin meydana geldiği alan 2 ay önce bu haldeydi

Kabdan, “Bu arsa üç yıl önce satıldı. Alanın satışı için mal sahipleri bizimle çalışıyordu. Ancak daha sonra direk Arda Turan’a satış yaptılar. Otel ruhsatı hazırdı. Ancak daha sonra bu ruhsat kullanılmadı” dedi. Arsanın imar detayları ile ilgili ise Kabdan şunları söyledi: “6-7 bin metrekare kullanım alanlı otel ruhsatı olan bir alandı. Temelden aşağıya üç kat üzerine beş kat olacaktı. Son zamanlarda popüler olan bir cadde olduğu için üç yılda büyük pirim yaptı.” dedi.

Arda Turan otel inşaatını yalanlamıştı

Arda Turan, 2017 yılında araziye otel yapacağı iddiasını ise reddetmişti. Turan açıklamasında “O araziyi uzun zaman önce aldım. Otel yaptırmak gibi niyetim yok. Sadece ilerisi için yatırım” demişti.

Bina sahibi: Otel yapıyorlardı

Çökme tehlikesi geçiren binanın sahibi Emin Ertürk ise “Arazide otel inşaatı yapılıyordu. Çalışmalar sırasında binada çatlaklar oldu. Uyardık ancak devam ettiler” dedi.

Habertürk’ten Esra Boğazlıyan’ın haberine göre otel inşaatının Arda Turan’a ait olduğunu doğrulayan Beyoğlu Belediyesi şu açıklamayı yaptı: “Yoğun yağış sonrasında toprak şişmiş ve istinat duvarı patlamış. Yandaki otel ruhsatlı bir inşaat. Arda Turan’a ait. Çökmeye bu inşaatın neden olup olmadığı bilinmiyor, inceleme sürüyor.”

Arda Turan: Ruhsatım var


Arda Turan ise konuya ilişkin sorulara, “Benim bütün ruhsatım ve izinlerim var. Yaşanan olayın benimle bir ilgisi yok” yanıtı verdi.

Deprem uzmanından şok açıklama: Arka arkaya büyük depremler olacak!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.