Meral Akşener istifa ettiğini açıkladı: Kurultayda aday olmayacak

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, genel başkanlık görevinden istifa ettiğini Twitter hesabından açıkladı. Parti içi tartışmalar karşısında rest çeken İyi Parti lideri Meral Akşener partinin olağanüstü kongreye gitmesini istedi. Yeniden aday olmayacağını açıkladı.

Meral Akşener istifa ettiğini açıkladı: Kurultayda aday olmayacak

Gelen son dakika haberine göre İyi Parti olağanüstü kongreye gitme kararı aldı. Yapılacak olağanüstü kongrede Meral Akşener, yeniden aday olmayacağını açıkladı.

Afyonkarahisar’da gerçekleştirilen parti çalıştayında, bazı partililerin Akşener’i eleştirmesi sonrası alınan istifa ve seçimli olağanüstü kongre kararının en fazla 45 gün içerisinde hayata geçirilmesi bekleniyor.


Meral Akşener’den istifa açıklaması:

Akşener yaptığı açıklamada, “Parti tüzüğümüzün şahsıma tanıdığı yetki çerçevesinde seçimli kurultay kararı almış bulunuyorum. Kurultayda aday olmayacağım, aday olacak arkadaşlarıma başarılar diliyorum” dedi.

“Sorumluluk bana ait”

Meral Akşener’in istifa ve 24 Haziran seçim sonuçlarıyla ilgili olarak, “Bu seçim sonuçları beklediğimiz sonuçlar değil. Sorumluluk bana ait” açıklamasını yaptığı bildirildi.

Bir ay içinde yapılacak

Parti kurucularından Ahat Andican konuyla ilgili olarak, “Seçim sonrası bir güven tazelemesi olacak. İyi Parti bir ay içerisinde olağanüstü kongreye gidiyor” dedi.


Kongre çağrısı

İyi Parti TBMM Grup Başkan Vekili ve Kocaeli Milletvekili Lüftü Türkkan istifa ve olağanüstü kongre kararıyla ilgili olarak, “Genel Başkanımız Meral Akşener, Afyon’daki çalıştayımızın son gününde, seçim değerlendirmesi yaparak, tüzüğümüzün kendisine verdiği yetki ile seçimli kongre çağrısı yaptı” açıklamasını yaptı.

“Cesaret edecek, aday olacak başka bir kişinin olabileceğini düşünmüyorum”

İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın ise “Cuma gününden beri yapılan toplantının içerisindeyim. 3 temel konuda masalarda 14-15 kişilik gruplar görüşlerini ifade etti. Her masa kendi seçtiklerini bülten haline getirdi. Sunucu eşliğinde hangi konundan ne kadar çok bahsedildiği yüzeysel olarak anlatıldı” dedi.

Aydın, “Eleştiriler de oldu. Seçimden yeni çıkan partinin yüzde 10 ile çıktığını ve devlete karşı, güçlü partiye karşı başarılı olduğunu beyan eden de oldu. Olağanüstü kongre açıklamalarında bulundular. Aday olmayı düşünecek kimse yok. Cesaret edecek, aday olacak başka kişinin olabileceğini düşünmüyorum” diye konuştu.


Bu arada, alınan bu kararın ardından İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, saat 18.45 sıralarında otelden ayrıldı.

Kanlı Ay Tutulması en net Türkiye’den izlenecek


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.