Ana Sayfa Gündem Muharrem İnce’den Erdoğan’a “damat” ve ekonomi eleştirisi

Muharrem İnce’den Erdoğan’a “damat” ve ekonomi eleştirisi

Muharrem İnce, seçim sonrası giderek bozulan ekonomi yönetimine Berat Albayrak’ın getirilmesini eleştirdi. “Damadını şirketinin CFO’su yapan bir patrona bankalar kredi verirler mi?”

Muharrem ince Erdoğan damat ekonomi eleştirisi

Muharrem İnce, 4 milyon 760 bin takipçisi bulunan Twitter hesabından yaptığı dört maddelik açıklamada; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak‘ın ekonomi yönetiminin başına getirilmesini eleştirdi.

Erdoğan’a yüklenen İnce, seçimin üstünden üç hafta geçmesine rağmen enflasyon ve dövizin yükseldiğini belirterek; “Damadını şirketinin CFO’su yapan bir patrona bankalar kredi verirler mi? Damadını ülkenin Hazinesinin ve Maliyesinin başına getiren bir Cumhurbaşkanı’na, piyasalar kredi verir mi? Doğal olarak vermez, vermeyecek.” açıklamasını yaptı.

Muharrem İnce’nin paylaşımları şöyle:


1- Seçimin üzerinden 3 hafta geçti. Döviz kurları ve enflasyon yükseliyor, faizler artıyor. Biz, tekrar seçildikleri takdirde bu gelişmelerin yaşanacağını ısrarla belirtmiş, rakibimiz ise seçimden sonra hepsinin düşeceğini iddia etmişti.

2- Olumsuz gidişin artarak devam etmesinin en temel nedeninin kötü yönetim olduğunu ve bu yönetim değişmeden iyileşme beklenemeyeceğini defalarca ifade etmiştik. Durumu daha da kötü yapan gelişme, damadın Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanmasıdır.

3- Ben şimdi herkese ve özellikle şirket sahiplerine sesleniyorum. Damadını şirketinin CFO’su yapan bir patrona bankalar kredi verirler mi? Damadını ülkenin Hazinesinin ve Maliyesinin başına getiren bir Cumhurbaşkanı’na, piyasalar kredi verir mi? Doğal olarak vermez, vermeyecek.

4- Ne yazık ki, Türkiye bu kötü yönetimin maliyetini daha yüksek faiz, daha yüksek döviz kurları ve daha yüksek enflasyon olarak ödemeye devam edecek.

CHP’de olağanüstü kurultay çağrısı: Delegeler imza toplamaya başladı

CHP‘de olağanüstü kurultay çağrısı: Delegeler imza toplamaya başladı. İlk 4 saatte 100 imza toplandı.

Chp kurultay gaye usluer yaşar tüzün muharrem ince
Foto: SÖZCÜ

CHP Bilecik Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Yaşar Tüzün muhaliflerin Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’nde seçimli olağanüstü kurultay talebi hakkında basın toplantısı düzenledi. CHP’li muhalifler Tüzün’e desteklerini dile getirdi.

Yaşar Tüzün yaptığı açıklamada “Olağanüstü kurultay talep ediyoruz, İmzalar toplanmaya başlandı” ifadelerini kullandı. CHP’li delegelere çağrıda bulunan Tüzün, “Değişim ve umut kurultayı için imza vermeye davet ediyoruz” dedi.

Gaye Usluer ise “Kılıçdaroğlu ve onun belirlediği yönetim anlayışı siyasi ömrünü tamamlamıştır. Bu değişim artık zorunludur” ifadelerini kullandı.

CHP’de olağanüstü kurultay çağrısı: Kaç delege imzası gerekiyor?

Editor
İndigo Dergisi Editör – Haber Merkezi, 2005 yılından bu yana yayında olan bağımsız dijital medya kuruluşu İndigo Dergisi'nin (indigodergisi.com) haber ve güncel içerik ekibidir. İstanbul merkezli ekip, gündem, ekonomi, sağlık, bilim, teknoloji ve yaşam alanlarında araştırmaya dayalı haberler, açıklayıcı içerikler ve rehberler hazırlar. "Editör" imzasıyla bugüne kadar 26.500’ü aşkın içerik yayımlanmıştır. "Editör" imzası tek bir kişiyi değil, İndigo Dergisi Yazı İşleri bünyesinde çalışan editör ekibini temsil eder. Bu imzayla yayımlanan her içerik araştırma, yazım, doğrulama ve editoryal kontrol aşamalarından geçer ve ortak bir ekip çalışmasının ürünüdür. Ekip, Yönetici Editör ve yayın yönetimi altında çalışır. Editör – Haber Merkezi, okurun kararlarını doğrudan etkileyebilecek sağlık, beslenme ve finans konularında ek özen gösterir. Bu alanlardaki içerikler güncel bilimsel verilere ve resmi kaynaklara dayanır. İndigo Dergisi hiçbir siyasi parti, ideoloji, dini oluşum ya da çıkar grubuyla bağlantılı değildir. Editör Masası, Basın Konseyi'nin Basın Meslek İlkeleri'ne uymayı taahhüt eder. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi'ni ve İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ni benimser. Irk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi görüş, köken ya da ekonomik durum gözetmeksizin herkesin eşitliğini esas alır. Ayrımcı ve yanıltıcı içeriğe yer vermez. Köşe yazılarındaki görüşler yazarlarına aittir; Editör Masası habere ve bilgiye dayalı içeriklerden sorumludur.