Sıcak havalarda bisiklet kullanırken bu uyarılara dikkat!

Havaların her geçen gün ısınmasıyla yapmayı özlediğimiz en zevkli aktivitelerden biri olan bisiklet sürmek, sıcak günlerde bazı önlemleri de beraberinde gerektiriyor.

Peloton İstanbul Takım Kaptanı Tufan Sağnak, güneşli havalarda yapılacak güzel ama önlem alınmadığı takdirde riskler doğurabilecek keyifli bir sürüşün püf noktalarına değindi

Havaların ısınmaya başlamasıyla sokaklara inen bisikletler, yazın en keyifli aktivitelerden biri oluyor. Bisiklet sürmek, keyifli olmasının yanı sıra özellikle yaz mevsiminde bazı önlemleri gerektiriyor. Önlemlere dair ipucu olacak değerlendirmelerde bulunan Peloton İstanbul Takım Kaptanı Tufan Sağnak, “Her şeyden önce kesinlikle kask takın” diyor.


“Güneş ışınlarının zararlı olabilecek etkilerinden korunmak çok önemli”

Sağnak, tavsiyelerine şöyle devam etti: “Bisiklet kullanırken giyilecek giysinin kumaşı büyük önem taşıyor. Giysilerin UV ışınlarına karşı koruyucu özelikte olması ve aktivite sırasında sizi kuru tutabiliyor olması çok önemli. Bu nedenle pamuklu giysiler yerine bisiklet için özel üretilmiş giysiler tercih edilmeli. Bu giysiler hareket kolaylığı da sağlayacağı için daha sağlıklı ve keyifli bir şekilde efor harcamamıza yardımcı olacaktır. Ayrıca giysilerin açık renkli olması da büyük önem taşıyor”

“Daha fazla sıvı alın”

Sıcak havalarda sıvı almanın önemine dikkat çeken Sağnak, “Sıcak günlerde daha fazla sıvı kaybederiz. Özellikle hem sıcak hem hareketli bir aktive gerçekleştiriyorsak çok daha fazla. Bu nedenle bisiklete binerken yanımızda mutlaka su bulundurmalıyız. Bisiklete koyabileceğimiz veya çantamızda bulundurabileceğimiz bir su şişesi kullanarak düzenli olarak küçük miktarlarda su içmeliyiz.” dedi.


“Güneşin yoğun olduğu saatlerden kaçının”

Güneşe maruz kalanlar için uyarılarda bulunan Sağnak, “Günün tam ortasında bisiklet sürmek için dışarı çıkmak, eğer zorunda değilsek çok isabetli olmayacaktır. Güneşin daha eğik açılarla geldiği sabah veya akşamüstü saatleri, bizleri güneşin zararlı ışınlarından daha az etkileyecekken çok daha keyifli bir sürüş yapmamıza olanak sağlayacaktır” diye belirtti.

“Mutlaka güneş koruyucu krem kullanın”

Sıcak havalarda kullanılacak güneş kremlerinin de hayati önem taşıdığını belirten Sağnak, “Bu kremler güneşin UVA ve UVB gibi zararlı ışınlarına karşı korurken bunların sebep olabileceği kızarıklık, kuruluk, cilt aşınması gibi problemlerin de önüne geçecektir. Kollar, bacaklar, ense ve kulak üstleri gibi bölgeleri korumayı ihmal etmemeliyiz.


Ayrıca önemli bir nokta ise kremin yüksek faktörlü ve suya dayanaklı olması gerektiği. Eğer krem suya dayanıklı değil ise terle birlikte akacak ve rahatsız edecektir. Ayrıca bu kremleri dışarı çıkmadan sürmeyi de unutmamak gerekiyor” dedi.

Aşırı sıcaklarda tüketilmesi gereken 5 tropik lezzet


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.