Burun ucu botoksu ile hareketli deliklere son!

Konuşurken burun deliklerinizi fazla hareket ettiriyor ve açılan deliklerden rahatsız oluyorsanız, çözümü çok basit.

2 dakikalık botoks işlemi ile aşırı açık duran burun delikleri daraltılabilir ve burun ucu kaldırılabilir.

Tanfer Sağlık ve Estetik Kliniği’nden Estetik, Plastik, Rekonstrüktif Cerrahi ve Yanık Uzmanı Doç. Dr. Fikret Eren, burun ucu botoksunun kimlere, hangi amaçla yapıldığını anlattı…


Burun ucu botoksu nedir, kimlere yapılır?

Burun ucu botoksu; adından da anlaşılacağı üzere burun ucuna enjekte edilen botokstur. Yaklaşık 8 ünite botoks kullanılır ve ortalama iki noktaya yapılır. Dudakları çepeçevre saran orbikularis oris kasının üst liflerinden başlayıp burun ucuna yapışan depressör septi nasi kasını güçsüzleştirmek amaçlanır.

Çünkü bu kas, bazı kimselerde oldukça aktif çalışır. Bu kasın hiperaktif çalışması bazı kelimelerde belirgin hale gelen burun ucunun aşağı çekilmesine yol açar. Ancak konuşmadan yani durağan halde de burun ucu düşüklüğüne sebep olabilir.


Faydaları nelerdir?

Botoksun etkisinin görülmeye başlandığı üçüncü günden sonra burun ucu kası güçsüzleşmeye başlar ve konuşma esnasındaki burun ucu hareketleri azalır. Maksimum etkiye 10-15 gün arasında ulaşılır. Diğer yandan durağan halde de burun ucu bir miktar kalkar ve daha estetik bir burun ucu ortaya çıkar. Lokal anestezi altında cerrahi olarak da bu kası kesmek mümkündür.

Kaç ayda bir tekrarlanmalıdır?

Botoksun diğer kaslar üzerinde etki süresi ile aynı zamanda yapılmalıdır. Bilindiği gibi ilk defa botoks yapılan kişilerde etki dört ay devam ederken tekrarlayan uygulamalarla bu süre altı aya kadar uzamaktadır. İşlemden 10 gün sonra sonucu değerlendirmek ve gerekirse ilave doz yapmak gerekebilir.

İşlem kaç dakika sürüyor, ağrılı bir işlem mi?

İşlem birkaç dakika sürüyor. Burun ucunun sinirsel ağı gelişmiş ve çok duyarlı olduğu için diğer bölgelere göre ağrı biraz daha fazla olabilir. Ancak cerrahi ile kıyaslandığında tolere edilebilir bir ağrıdan bahsetmek mümkündür.

Yaptırdıktan sonra nelere dikkat edilmelidir?


Diğer bölgelere uygulanan botoksta olduğu gibi 4 saat yatay pozisyona geçmemek, eğilmemek, ovalamamak ve yıkamamak yeterlidir.

Botoksun çözdüğü 8 önemli sorun nedir?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.