En iyi işverenler piyasa ortalamasına göre 2 kat daha fazla kazanıyor

Great Place to Work verilerine dayanılarak oluşturulan Fortune 100 araştırmasına göre, en iyi işverenler sektör ortalamasına göre daha düşük iş gücü devrine sahip. Finansal hizmetler ve sigorta sektöründe yüzde 13,4 olan sektör ortalaması, aynı sektördeki en iyi işverenlerde yüzde 8,5.

60’tan fazla ülkede yüksek güven kültürüne sahip yüksek performanslı şirketlerin inşasında otorite olarak gösterilen Great Place to Work Enstitisü, Recognition programını başlattı. Küresel çapta uygulanan bu program, şirketlerin işveren markasını güçlendiriyor, yetenekli çalışan bulma potansiyellerini artırıyor.

Bu programla şirketler; kurum kültürlerini ölçümleyebiliyor, yetenekli çalışanları kazanmada diğer şirketlere göre fark yaratıyor, işveren markalarını güçlendirebiliyor ve çalışan bağlılığını artırabiliyorlar. Aynı zamanda yenilikçi bir bakış açısıyla ekonomik performanslarını yükseltebiliyorlar.


Fortune 100 listesine göre ekonomik kazanç 2 kat daha fazla

Geniş bir hisse senedi piyasası performansını temsil eden ve büyük borsa endeksi olarak kabul edilen Russell 1000’in verilerine göre liste dışı şirketler yüzde 6,6 oranında finansal performansa sahip. Fortune 100 En iyi İşverenler listesine giren şirketlerde ise bu oran, yüzde 11,6. En iyi işverenler piyasa ortalamasına göre 2 kat daha fazla finansal performansa sahip.

Her sektörde çalışan bağlılığı daha yüksek

Great Place to Work verilerine dayanılarak oluşturulan Fortune 100 araştırmasına göre, en iyi işverenler sektör ortalamasına göre daha düşük iş gücü devrine sahip. Finansal hizmetler ve sigorta sektöründe yüzde 13,4 olan sektör ortalaması, aynı sektördeki en iyi işverenlerde yüzde 8,5.

Konaklama sektöründe yüzde 49,5 olan sektör ortalaması, en iyi işveren seçilen şirketlerde yüzde 26,1. Sağlık sektöründe bu oran yüzde 21’e yüzde 8,8 iken, bilgi teknolojileri sektöründe ise 16,9’a 8,1.


Programla işveren markası güçlendirilecek

Recognition programıyla şirketlerin işveren markalarını güçlendirdiklerini belirten Great Place to Work Türkiye Ülke Müdürü Eyüp Toprak;

“Recognition, kurum kültürüne güç kazandırma hedefi ile tasarlanan ve dünya genelinde uygulanan bir program. Recognition programı içinde barındırdığı derin analizlerle sadece listeleme ya da ödüllendirme süreçleri ile sınırlı kalmıyor, aynı zamanda sunulan detaylı raporlarla kurum kültürünün geliştirilmesi için şirketlere önemli bir içgörü sunuyor.

Great Place to Work Certified olmaya hak kazanan şirketler, bir yıl boyunca tüm mecralarda Certified logosunu kullanabiliyorlar. Bu da hem nitelikli iş gücünün dikkatini çekmede hem de güçlü bir kurum kültürüne sahip olduklarını tüm mecralarda paylaşma fırsatı yaratıyor.


Ayrıca Great Place to Work Recognition programına katılarak sertifikasyon sürecini tamamlayan şirketler, çalışan sayılarına göre belirlenmiş minimum Trust Index puanını elde etmelerinin ardından Türkiye’nin En İyi İşverenleri listesine aday olabiliyorlar.” bilgisini verdi.

Y kuşağı kendine imkan tanıyan işverenle çalışmak istiyor


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.