Ev dekorasyonu için sonbahar trendleri: Muhteşem püf noktalar

Ev dekorasyonu için sonbahar kış trendleri neler? Daha az dolap, daha az eşya, monokrom desenler, yaprak desenli duvar kağıtları, minimalist dokunuşlar ile sade ve rahatlatıcı görünüm ve fazlası…

Ev dekorasyonu için sonbahar kış trendleri neler?

Sonbahar ayları; Eylül ayında okulların başlamasıyla birlikte tekrar yuvanıza döndüğünüz ve yeni bir başlangıca hazır olduğunuz zamanlar. f2ms mimarlarından Figen Erdağ Demircan sonbahar 2018 trendlerini ve küçük dokunuşlarla evimizi nasıl yenileyebileceğimizi anlattı.

Evinizi nasıl yenileyeceğiniz konusunda ilham almak isterseniz moda devlerinin Sonbahar 2018 defilelerine göz atabilirsiniz.

Moda defilelerinde dominant olarak karşımıza çıkan renkler ve desenler çoğunlukla dekorasyon trendlerine de yansır.


Yaz trendlerinde karşımıza çıkan devasa desenler sonbahara da taşınıyor.

Moda dünyasında gördüğümüz büyük hırkalar, ceketler, çantaları maksimum boyutlarda, rahat kanepeler, koltuklar olarak düşünün! Ayrıca devasa yapraklar duvar kağıdı, masa örtüsü, yastık veya yeşil yapraklı dev bir bitki olarak evinize yansıyabilir.

Ev dekorasyonu için sonbahar kış mevsimi trendleri püf noktalar

Renkli, parlak objeler sonbaharda en azından bir köşeyi süsleyecek. Pembe, parlak bir vazoya ne dersiniz?

Sonbaharın renkleri bu kez mor, üzüm rengi, şarap rengi olacak. Buna biraz da hardal rengi ekleyebilir, örneğin yeni nevresim takımları alacaksanız bu renkleri tercih edebilirsiniz. Modada görülen 80’lere dönüş denim ceketler, basketbol formaları şeklinde.

Kısacası 80’lerdeki sokak modası geri dönüyor. Bunun iç mekanlara yansıması Retro dokunuşlar olacak. Bir duvarda grafitti, 80’leri çağrıştıran bir sehpa o yılları seviyorsanız işe yarayacaktır.

Ev dekorasyonu için sonbahar kış trendleri

Ev dekorasyonu sonbahar kış trendlerinde “minimalizm” yine ön planda

Evinizi sadeleştirme yoluna gidebilir, bu konuda yazılmış kitaplardan ilham alabilirsiniz. Daha az dolap, daha az eşya, monokrom desenler, doğal tonlar, fazla dikkat çekmeyen sessiz renkler bir seçenek olabilir.

Minimalist ev dekorasyonu
Minimalizm ev dekorasyonu

Ev dekorasyonu minimalist dokunuşlar

Minimalizmin ana ilkelerinden biri de fazlalıklardan kurtulmak. Bu nedenle öncelikle şimdiye kadar bir türlü kopamadığınız, ancak işe yaramayan eşyalarınızla vedalaşmanız gerekiyor. İlk etapta rafların ya da masaların üzerinde duran, fakat kullanmadığınız bütün fazlalıkları dolaplara kaldırarak işe başlayın. Sevdiğiniz bir-iki dekoratif aksesuar haricindeki her şeyi ortadan yok etmek konusunda mutlaka kararlı olun.


Minimalist ev dekorasyonu
Minimalist ev dekorasyonu

Minimal bir eve sahip olmak, tabii ki dekoratif aksesuarlardan tamamıyla kurtulacağınız anlamına gelmiyor. Burada önemli olan onları aşırıya kaçmadan, genel dekorasyona vurgu yapacak şekilde kullanmayı öğrenmek. Örneğin duvarlarınıza küçük küçük çok sayıda çerçeve asmaktansa, bir tane büyük ve etkili bir sanat eseri asabilir; küçük ağaçlar ve bitkilerle evinize taze bir hava katabilirsiniz.

Beyaz duvarlar, evinizde taze ve ferahlatıcı bir görüntü yaratır. Son birkaç yıldır popüler tasarım trendlerinden biri olarak da kabul edilen beyaz duvarlar, aynı zamanda minimalizmin yoğun olarak benimsendiği İskandinav ve Japon kültürlerinde de tercih ediliyor. Evinize ekstra aydınlık katacak bu dekorasyon trendini, kullanacağınız farklı renkte eşyalarla ve tahta aksesuarlarla birlikte uygulayabilirsiniz.

Minimalist ev dekorasyonu
Minimalist ev dekorasyonu

Duvar rengi önemli!

Küçük tasarım dokunuşlarıyla evinizdeki sadeliği bozmadan yaşam dolu mekanlar yaratabilirsiniz. Altın varaklı bir çerçeve, işlemeli bir yastık ya da evinizin genelindeki nötr renk tonlarına canlılık katacak renkli bir battaniye ile ilk bakışta hemen fark edilmeyen ama genel olarak bakıldığında, odaya göz yormadan zenginlik katan bir stil yakalayabilirsiniz.

Minimalist ev dekorasyonu
Minimalist ev dekorasyonu

Mobilya seçimine dikkat!

Mobilya seçiminizde de duvarlarınızdaki sadeliğe uyacak beyaz, giri, siyah, pastel ya da toprak tonlarını tercih etmeye çalışın. Som ağaç ve metal gibi doğal malzemelerden yapılmış, çok göze batmayan masa ve sehpa gibi aksesuarlarla, ya da birkaç retro detayla hem sadelikten uzaklaşmamış olur hem de tarz sahibi bir stil yakalamış olursunuz.

Renkleri genelde küçük detaylarda kullanmayı ve ev dekorasyonunda kataloglardan yararlanmak yerine, kaliteli ve nadide parçaları kullanmaya özen gösterin. Ayrıca evinizde boş alanlar yaratarak, denge ve uyumu sağlamaya çalışın. Unutmayın, önemli olan nicelik değil nitelik!

Minimalist ev dekorasyonu
Minimalist ev dekorasyonu

Perdelere elveda!

Minimal mekanlarda doğal ışık da özen gösterilmesi gereken önemli detaylar arasında. Eğer gözlerden uzak bir eviniz varsa, ağır perdelerinizle vedalaşarak odalarınıza mümkün olduğunca gün ışığı girmesini sağlayabilirsiniz. Dekorasyona biraz hareket katmak için pencere çerçevelerinde tahta malzemeler kullanabilir; eğer evinizin konumu perdelerden kurtulmaya uygun değilse, beyaz ya da bej gibi açık tonlarda, modern dokunuşlara sahip hafif perdeler tercih edebilirsiniz.

Minimalist ev dekorasyonu
Minimalist ev dekorasyonu

Yeşilin ve büyük yaprakların hakimiyeti sonbaharda da devam ediyor olacak.


Evinizi büyük yaprak desenli duvar kağıtlarıyla dekore etmeyi düşünebilir veya sadece bu desende büyük yastıklar alabilirsiniz. Bunun yanı sıra runnerlar, küçük bitkiler, sukulentler, cam kenarına dizeceğiniz minik saksılar, perdeler ile bu trende siz de ayak uydurabilirsiniz.

Yazlık ev 2018 yenileme ve dekorasyon trendleri neler?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.