Instagram beğeni sayısını katlayan sonbahar tatil rotaları

Kırmızı yaprak takibinden dağ başındaki romantik kalelere… Instagram sayfanıza renk katacak sonbahar tatil rotaları…

Instagram beğeni sayısını katlayan sonbahar tatil rotaları
Hallstatt, Avusturya – Instagram beğeni sayısını katlayan sonbahar tatil rotaları

Kalabalıkların ve sıcakların geride kaldığı sonbahar, kızıldan kahverengiye uzanan yaprakların huzur veren sesleri eşliğinde hiç bilmediğiniz ülkelerin hiç bilmediğiniz sokaklarında kaybolmak için mükemmel bir zaman.

Üstelik bu keşifler mutluluğunuzu artırırken çekeceğiniz fotoğraflar ve videolar da Instagram’da beğeni sayınızı hızla katlayacak!


Kalabalıkların hızla azaldığı, havaların ne sıcak ne soğuk olduğu sonbahar aylarında birçok seyahat tutkunu yollara çıkarak yeni yerler keşfediyor. Bu keşifleri Instagram takipçileri ile paylaşmak isteyenler ise kimi zaman bir dağın başında kimi zaman ise bir yeraltı şehrinde çektikleri birbirinden güzel fotoğrafları ile sayfalarımızı süslüyor.

Yeni nesil seyahat platformu Tripoki, sonbaharda Instagram sayfanızda yer alması gereken yurt içi ve yurt dışı rotaları sıraladı.

Zamanın durduğu kasaba: Hallstatt, Avusturya

Alp Dağları’nın ihtişamıyla çevrili Hallstatt, berrak sularında kendi yansımanızı görebileceğiniz gölü ve estetik harikası ahşap evleri ile zamanın durduğu bir kasaba.

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Hallstatt’ta gölün üzerine uzanan üçgen platform Skywalk, binlerce yıllık tuz madenleri ve hatta kasabanın ana meydanında veya herhangi bir sokağında çekeceğiniz bir fotoğraf dahi Instagram’ınızın en güzel karesini oluşturmaya yetecek.

Hallstatt tatiliniz için bir ya da iki gün yeterli olacaktır, devamında ise çok keyifli bir araba yolculuğu ile Salzburg’a geçebilirsiniz. Hallstatt gezinizi havalar çok da soğumadan yapmanızda fayda var çünkü kar yağdığında tekne ve füniküler gezileri iptal edilebiliyor.

Kırmızı yaprakların izinde: Kyoto, Japonya

Binlerce yıllık geleneklerin izini sürmek isteyen turistleri dünyanın dört bir yanından kendisine çeken Japonya’nın Kyoto şehri, sonbaharda tam anlamıyla bir renk senfonisine davet ediyor. Bu bölgede sonbaharla birlikte Koyo Zensen adı verilen bilgilendirmeler yapılıyor ve böylece hangi bölgede yaprakların kırmızıya döndüğünü takip etmek mümkün oluyor.

Arashiyama’da bulunan bambu ormanında ve gece aydınlatmalarıyla büyüleyici güzelliği katlanan doğanın ortasındaki tapınaklarda çekeceğiniz pozların ardından huzurun tadını çıkarabilirsiniz.

Sonbaharın romantik kalesi: Füssen, Almanya

Bavyera Bölgesi’nde yer alan Romantik Yol, günümüzde ormanları, gölleri, tarihi kasabaları ve ihtişamlı şatoları ile eşsiz bir yolculuk sunuyor. Bu şatolardan biri de sarp bir tepenin üzerine kurulu Neuschwanstein Şatosu.

Sonbahar renkleri ve özellikle sisli havalarda üzerine çöken bulutların arasından yükselen kuleleriyle bambaşka diyarlara götüren şatonun manzarası, muhteşem bir göl ile tamamlanıyor.


Burada çekeceğiniz fotoğrafları, şatoyu yaptıran Bavyera Kralı II. Ludwig’in ilginç hikayesiyle daha da dikkat çekici bir hale getirebilirsiniz çünkü birçok görkemli yapı inşa ettiren kralın ölümünün arkasında, bu aşırı harcamalarının olup olmadığı tam bir muamma!

Tarih, doğa ve eğlence: Edinburgh, İskoçya

Orta Çağ mimarisi ile Avrupa şehirleri arasında bambaşka bir yere sahip Edinburgh, yapılarının yanı sıra doğasıyla da dikkat çekiyor. Kırmızıdan kahverengiye uzanan renkleriyle büyüleyen Edinburgh’un sonbaharda pek de azalmayan yağmurları ile ortaya çıkan toprak kokusu ise içleri huzurla dolduruyor.

Edinburgh Kalesi, Kraliyet Botanik Bahçesi, şehrin ortasında bir vaha gibi uzanan The Meadows ve rengarenk kelebeklerle poz verebileceğiniz Butterfly & Insect World, sayfanızda olması gereken ilk yerler. Edinburgh ve çevresindeki şehirlerin bir diğer özelliği de, sonbaharda sanattan yeme içmeye uzanan birçok festivalin düzenlenmesi. Bu festivallerden koyacağınız görüntüler ile hikayelerinizin görüntülenme sayısını hızla artırabilirsiniz.

Esrarengiz şehrin izinde: Petra, Ürdün

Özellikle belirli bir yaşın üzerindekilerin Indiana Jones’un şehri olarak bildiği Petra Antik Kenti’nde, kayaların oyulmasıyla düzenlenen ilk yerleşim alanları milattan önce 400 yılına kadar uzanıyor. 1800’lü yılların başında Avrupalılar tarafından yeniden keşfedilen bu özel şehirde en görkemli fotoğrafları, kral mezarlarının yer aldığı gizli bölümlerin de bulunduğu Al Khazneh’de (El-Hazne) çekebilirsiniz.

Petra ziyaretini bu mevsimde gerçekleştirmeniz iki açıdan çok avantajlı: Hava sıcaklığının uygunluğu ve sonbaharda güneş ışığının açısına göre değişen pembe, kırmızı renklerde unutulmaz görüntüler! Gün batımından sonra yapılan ışık etkinliklerinin ortaya çıkardığı görsel şöleni de ayrıca hikayenizde paylaşabilirsiniz.

Orman denizi: Sigulda, Letonya

Başkent Riga’ya yalnızca bir saat uzaklıktaki bu küçük ve sakin kasaba, ülkedeki ormanların yarısından fazlasına sahip olan bir bölgede yer aldığından sonbaharda doğanın her tonunu sunuyor.

Orta Çağ’dan günümüze uzanan kale ve mağaralar ile gizemli bir havaya bürünen Sigulda, sularının şifalı olduğuna inanılan ve duvarlarına yüzlerce yıl öncesinden itibaren isimlerin kazınıldığı Gutmanis Mağarasına ev sahipliği yapıyor.

Her köşesinde nefes kesen manzaralarıyla Gauja Milli Parkı ve tüm ihtişamıyla şehrin tepesinde yükselen Turaida Kalesi, sonbaharda kendinden filtreli fotoğraflar çekmenizi mümkün kılıyor.

Şimdi tam zamanı: Kaş, Antalya

Yaz aylarında Instagram ana sayfanız Kaş ve çevresinden çekilmiş fotoğraflar ile dolu olabilir ama bu bölge sonbaharda bir başka güzel. Kalabalıklardan arınan Kaş’ın muhteşem denizinin tadını çıkarabilir, aksiyon kameranızla sualtından fotoğraflar ve hikayeler paylaşabilirsiniz.


Eğer macera seviyorsanız yamaç paraşütü ile süzülürken çekeceğiniz görüntüler, takipçilerinize ‘orada olmalıyım’ dedirten türden olacak. Kaş’ın meşhur günbatımı, tekne turu gezisi, leziz yemekleri, ara sokakları ve salaş mekanları ise huzurlu bir tatilin ve muhteşem fotoğrafların diğer ipuçları arasında yer alıyor.

Türkiye’de romantik bir balayı tatili için en ideal yerler


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.