AK Parti Mersin Bozyazı İlçe Başkanı işe girenlerden 200 TL istedi

AK Parti Bozyazı İlçe Başkanı Kerim Ataş, İŞKUR aracılığıyla işe girenlere SMS göndererek bağış adı altında 200 TL talep etti. İddiaları kabul eden ilçe başkanı, İŞKUR kuralarının AK Parti ilçe binasında yapıldığını açıkladı.

AK Parti Mersin bozyacı ilçe başkanı kerim ataş işkur iş bulanlardan 200 TL istedi

Mersin’in Bozyazı ilçesinde AK Parti Bozyazı İlçe Başkanlığı tarafından İŞKUR’a iş için başvuran yurttaşlardan işe alınmaları halinde AK Parti Bozyazı İlçe Başkanlığı’na 200 TL bağışta bulunmaları istendiği ortaya çıktı.

Konuya ilişkin CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yazılı olarak yanıtlanması için TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.


Antmen soru önergesinde, “AK Parti İl ve İlçe Teşkilatları ile İŞKUR arasında direk ya da dolaylı bir ilişki bulunmakta mıdır? İşe alımlarda İŞKUR bölge birimleri; AK Parti İl ve İlçe başkanlığının oluru ile mi işe alım yapmaktadır?” diye sordu.

Yine iddialara göre; İŞKUR’da işe alınacakların bu üyelik ve bağış ödentisini kabul edenlerin arasından belirlendiği, AK Parti İlçe Başkanlığının İŞKUR ile bu konuda birlikte hareket ettiği ve İŞKUR’a başvuran ve çalışmaya başlayacakken CHP’li olduğu tespit edildiği için bir kadının işe girişinin iptal edildiği belirtildi.

İşe alınan herkesten bağış adı altında para istemiş

AK Parti Bozyazı İlçe Başkanı Kerim Ataş’ın İŞKUR tarafından işe alınan kişilere gönderdiği SMS’te “Değerli çalışanlarım, ekim ayının sonuna kadar daha önce de bahsettiğim gibi partimizin giderleri için bir defaya mahsus bağış makbuzu karşılığında 200 TL talep edilmektedir. Maaşınızı aldığınızda da yönetim kurulu üyemiz Mehmet Küçüktop’a ödemeyi yapabilirsiniz. Katkılarınız için teşekkür ederim” ifadeleri yer aldı.

AK Parti Bozyazı İlçe Başkanı Kerim Ataş işe alınanlardan bağış 200 tl

AK Parti Bozyazı İlçe Başkanı Kerim Ataş, İŞKUR tarafından işe alınan herkese bu SMS’i attığını kabul etti ve işçilerin telefon numaralarının da İŞKUR tarafından kendilerine servis edildiğini söyledi.


Bu uygulamanın gönüllülük esasıyla partinin giderlerini karşılamak için yapılan bir bağış olduğunu söyleyen Ataş, kuraların AK Parti Bozyazı İlçe Başkanlığı’nda çekildiği yönündeki iddiaları da kabul ederek şunları söyledi:

“Bu olay gerçekten gündem oldu, ben de İŞKUR’cuları topladım. Dedim ki, para alma konusunda böyle bir zorunluluk yok. Bizde partiye bağış her zaman vardır. Cumhurbaşkanımıza bile 1-2 milyon insan destek için sıraya girdi. Biz zorlamayla bir şey yapmıyoruz.

Zaten İş-Kur da başına bela aldı ilanları açarak. 347 kişi başvurdu işe. Biz kriter koyduk. Dedik ki, bir evde bir kişi çalışacak. Çorba kaynasın mantığı bu. Daha önce İş-Kur’la işe girmiş kişi, sonra kadroya girmiş. Ama sonra ne yapmış, biliyor musun? Eşini, çocuğunu, gelinini yazarak ailece müracaat etmiş. 40 kişilik kontenjan veriyorlar bize. 347 kişi işe başvuruyor. Bu sefer 300 kişi küstürüyorsun. Bu da işin içinden çıkılmaz bir hale soktu olayı.

Dedik ki, geçen sene çalışanları nadasa bırakalım. İş-Kur’dan listeyi aldık. Parti olarak ihtiyaç sahiplerini taradık. Adamın 5 dönüm muz serası var. Bu kadar sera, adamı uçurur. Ben Sosyal Yardımlaşma Vakfı’na bu kişilerin olduğu bir liste gönderdim. ‘Bu ihtiyaç mı, değil mi?’ diye sordum. 15 kişinin başvurduğu mahallede başvuruları böyle 5’e düşürdük. Çağırdık buraya. 2 kişilik kurayı çektik. Kuraya gelinini, çocuğunu yazdırıp da çıkamayanlar hopladı. Olay da bundan ibaret.”

AK Parti Bozyazı İlçe Başkanı Kerim Ataş işkur skandalı

Îşe alınmayan kişiye: “Senin vermene gerek yok”

AK Parti İlçe Başkanı Ataş, Facebook’ta bir gönderi altına yaptığı yorumda ise işe alınmayan bir kişinin ödeme yapmaması gerektiğini şu sözlerle aktarıyor: “Senden istemiyoruz. Çünkü seni ve eşini işe almadık ya. Zorunlu değil. İstemeyen vermez. Kaldı ki tüzüğümüzde bağış alınır der.”


Cevap verdiği söz konusu kişi ise Ataş’a yanıt vererek, “Ben İŞKUR’a müracaat ettim. Hiçbir partiliye iş istemedim” diyerek söz konusu bağış zorlamasından duyduğu memnuniyetsizliği aktarıyor. (Kaynak: Burak Abatay / Birgün)

Astroloji: Merkür Yay burcunda (31 Ekim – 17 Kasım) burç yorumları


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.