Bahçeli ve AKP birlikteliği hülle ile çözülür!

“Emeklilikte yaşa takılanlar” konusu, 17 yıllık AKP’nin parlamento hegemonyasını yıkmak üzereydi ki Devlet Bahçeli’nin bir telefonu ile boşa çıktı… AKP ile MHP birlikteliğine ne mi olur?

bahçeli erdoğan akp mhp cumhur ittifakı

Bahçeli ve AKP birlikteliği hülleyle çözülür!

Geçtiğimiz gün bir milat olacaktı. 2002 yılından itibaren AKP hegemonyasında olan Türk siyaseti, geçen 17 yılda belki de bir ilke imza atacaktı. “AKP’ye rağmen”li başlayan cümle ortaya çıkacak ve AKP, 24 Haziran seçimlerinde kaybettiği çoğunluğun pratik sonuçlarını proaktif şekilde yaşamış olacaktı…

“Emeklilikte yaşa takılanlar” için Meclis’te bir görüşme yapıldı. Bu görüşmede MHP’li Erhan Usta kürsüye çıkıp bu konu hakkında; “1 Kasım beyannamemizde, 24 Haziran ve 7 Haziran seçimlerinde milletimize karşı taahhüdümüz vardı” dedi ve Devlet Bahçeli’nin tırpanını yedi!


Bu konu hakkında İyi Parti’den araştırma önergesi gelmiş ve muhalefet partilerinin oylarıyla kabul edilmişti; ancak MHP daha sonra direksiyonu ters yöne kırarak verdiği karardan döndü. “Döndü” demek daha doğru bir tabir olacak. Dikkat edildiğinde bu, MHP için ne ilk ne de son olacaktır. MHP veya Devlet Bahçeli, AKP’nin tüm istek ve dileklerini yerine getirmeye çalışıyor.

Bahçeli’nin geçmişte AKP için söylediklerini artık tüm kamuoyu biliyor. Ve Bahçeli, bir zamanlar MHP’nin önderi Alparslan Türkeş’in oğlu Tuğrul Türkeş ile de ciddi bir tartışma içine girmişti.

“Milletin yanındayız”, “Millet faydasına olacak her şeyin yanındayız” diyen Bahçeli’nin bu düşüncelerin dışında tavır sergilediğini, geçtiğimiz gün Meclis’te yapılan toplantıda Erhan Usta’yı görevden alarak gösterdi.


Anlaşılan o ki, görüşme sırasında Usta’ya, Bahçeli tarafından telefon geldi ve MHP grubu geri adım atmak zorunda kaldı. Daha önemlisi, acaba Devlet Bahçeli’ye de başka bir yerden mi telefon geldi?!..

Cumhur İttifakı sona mı erdi?

Bugünlerde “Cumhur İttifakı dağıldı mı?” diye sorular soruluyor. Anadolu’da güzel bir söz vardır; “Nikah gökte kıyılmadıkça yerde kıyılmazmış” diye.

İşte AKP ile MHP arasında gökte kıyılmış bir nikah var. O yüzden Bahçeli veya AKP kanadından gelen herhangi bir açıklama gelse de gelmese de bu “gökte” kıyılan nikah, daha uzun süre var olacaktır.


Ne “Andımız” konusu ne de Bahçeli’nin “Aladdin Çakıcı’yı dışarı çıkarma arzusu” AKP – MHP nikahını düşürmez. Hatta taraflar birbirine “boş ol” diye üç kez tekrarlasa da merak edilmesin bu birliktelik “hülle” yöntemiyle tekrar çözülür…

Gezici yerel seçim anketi: AK Parti 81 ilde yüzde 40’ın altında!


Erdal Kişioğlu
Kişioğlu, zıt düşüncelere sahip kişilerle tartışmayı seven ve her olaya bilimsel olarak yaklaşıp, olaylara septik yaklaşmaktan kaçınmayan biridir. Olayları derinlemesine incelemeyi ve yanlışın ortaya çıkarılıp doğruya nasıl ulaşılacağı konusunda fikir üretilip bunun üzerinden felsefe yapılmasını arzulayan biridir. Etik, ahlaki ve hukuki sınırları aşmadan herkesin, her ortamda eleştirilmesi taraftarıdır. Dogmatik düşüncelerden uzak; sormayı, sorgulamayı kendisine görev edinmiş ve bunun çabası içerisindedir… Her türlü bilgi alışverişine açık; farklı görüşlerin çarpıştıkça büyüyebileceğine ve kolektif düşünsel ürünlerin ikamesinin de olabileceğine inanmakta; halk için, halk yararına olan her şeyin de yanındadır…