AK Partili Gaziantep Belediyesi Euro ile borçlandı

Türkiye’nin en borçlu Belediyeleri arasında yer alan AK Parti’li Gaziantep Belediyesi, borçlanmaya devam ediyor. Fatma Şahin’in başkanı olduğu belediyenin Euro üzerinden de borçlandığı ortaya çıktı. Toplamda 1 milyar 307 milyon 191 bin lira borcu olan belediye, geçtiğimiz yıl da 8 milyon 906 bin 158 Euro borç aldı.

AK Parti Gaziantep Belediyesi Euro ile borçlandı fatma şahin

İhalelerde usulsüzlük

Sayıştay raporlarına göre Gaziantep’teki ihalelerde usulsüzlük de belirlendi. Taşınmazların ihalesiz kiraya verildiği, düşük teklif veren firmalar yerine en yüksek teklifi verene iş yaptırıldığı ortaya çıktı. Belediye kaynaklarının 4 milyon 100 bin lirası da, spor kulüplerine usulsüz aktarıldı. Belediye, borçlanma sınırı olan 1 milyar 183 bin 821 bin lirayı aştı. Buna rağmen yeniden 8 milyonu Euro olmak üzere, 118 milyonluk borç aldı.

Borçlar katlanıyor!

Sayıştay ‘Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin 2017 yılı sonu itibariyle bilançosuna göre faizler hariç 1.307.191.300,11 TL borcu bulunmaktadır. Belediyenin 2017 yılı içinde almış olduğu 118 milyon TL’lik borcun yasal dayanağı yoktur” dedi.


Sayıştay raporu ile ortaya çıktı

AK Parti’li belediye ise 2017 yılında borçlanma kapasitesi tutarının, güncellendiğini ve 1 milyar 939 milyon 689 bin 282 TL borçlanma kapasiteleri olduğunu savundu. Ancak Sayıştay borçlanma tavanının 2016 yılına göre belirlendiğini belirterek, “Borç stok tavan tutarı 1 milyar 183 milyon 821 bin 367 TL’dir” dedi.


İhaleler sorunlu!

Sayıştay Belediyenin ihalelerde en yüksek teklif veren firmalara iş yaptırıldığını da belirledi.”Reglaj yapımı” için 2 bin 472 TL ve 2 bin 500 TL veren 2 firma varken, işin 4 bin 750 lira isteyen firmaya verildiği belirtildi ve “İşin başında keşif miktarı 250 km iken iş bitiminde yapılan iş 917 km olmuştur. Bu kalem için iş artış oranı yüzde 366 olmuştur” denildi.


Belediye, Gaziantep’i Geliştirme Vakfına son iki yılda 3 milyon 100 bin ve 2 milyon lira da nakit yardım yaptı. Sayıştay bu yardımı usulsüz buldu. Belediyede çalışan bazı personelin de sınavsız ve yönetmeliğe aykırı olarak şube müdürü yapıldığı belirtildi.

CHP’den 15 Temmuz önergesi: Ne kadar para toplandı, nasıl harcandı?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.