Kas estetiği ile fit, atletik, kaslı ve sağlıklı bir vücut

Kas estetiği; sağlıklı, dinamik, fit, atletik ve kaslı bir bedene sahip olabilmek için uygulanan bir vücut şekillendirme operasyonudur.

Kas estetiği ile fit, atletik, kaslı ve sağlıklı bir vücut

Operasyon; kasların bombeleştiği alanlardaki yağ dokusunun korunması veya artırılması, kasların çukurlaştığı alanlardaki yağ dokusunun ise liposuction tekniğiyle alınması üzerine kurgulanır.

Bu sayede, kasların belirginleşmesi ve görünür hale gelmesi sağlanır. Kas estetiği operasyonları, kas kitlesine şekil kazandırılmasına ve atletik bir vücutta doğal olarak görülen kasların ortaya çıkmasına hizmet eder.


Vücuda dışarıdan herhangi bir malzemenin veya implantın uygulanmadığı operasyon; vücutta var olan kasların daha belirgin hale gelmesini sağlayarak fit ve kaslı bir beden görünümü oluşturur.

Günümüzün estetik değerleri doğrultusunda, özellikle geniş ve kaslı omuzlar, kaslı kollar, yağsız bir karın ve belirgin karın kasları sağlıklı ve estetik bir görünümün kaçınılmaz unsurları haline gelmiştir.

Kas estetiği; sağlıklı, dinamik, fit, atletik ve kaslı bir vücut görünümümü ile kişiye özel beden tasarımı olarak değerlendirilmektedir.

Estetik ve plastik cerrahi uzmanları, vücuttaki kas ve yağ dokusunu değerlendirerek, en iyi sonucun alınmasına yönelik kişiye özel kas estetiği operasyon planı yapmaktadır.

Operasyonla bel bölgesi inceltilebilir ve bel kasları ortaya çıkarılabilir. Erkeklerde daha atletik bir görünüm sağlamak için özellikle omuz, kol, göğüs ve karın kaslarının belirgin hale getirilmesi hedeflenir.


kadın 2 pack 6 pack karın kas estetiği

Kadınlarda two pack, erkeklerde six pack karın kası estetiği

Kas estetiğinin en sık uygulandığı bölge karındır. Bu nedenle, kas estetiği operasyonları erkeklerde “six pack (baklava) estetiği”, kadında “two pack estetiği” olarak bilinmektedir. Genel anestezi altında uygulanan ve vücut kıvrımlarına denk gelen 4-5 mm uzunluğundaki küçük cerrahi kesiler ile operasyon gerçekleşir.

Karın kaslarının bombeleştiği alanlardaki yağ dokusunun korunması veya artırılması, kasların çukurlaştığı alanlardaki yağ dokusunun ise liposuction tekniği ile alınması üzerine kurgulanır.

erkek karın kas estetiği six pack baklava

Erkeklerde altı kas bombesinin görüldüğü baklava karın (six pack), kadınlarda sağda ve solda iki kas bombesinin görüldüğü kaslı bir karın (two pack) elde edilir. Göğüs bölgesinde yağlanma veya jinekomasti (meme büyümesi) olan erkeklerde, liposuction uygulanarak daha fit ve kaslı bir göğüs görünümü hedeflenir.

Kas estetiği operasyonu: oldukça pratiktir ve kısa sürede uygulanır. Ağrısız bir operasyon olan kas estetiği uygulaması sonrasında iz kalmaz ve iyileşme süreci oldukça hızlıdır.

Operasyondan hemen sonra dinamik, fit, atletik ve kaslı bir bedene kavuşulmasını sağlar. Göğüs, sırt, kollar, bacaklar, karın ve bel bölgesi kas estetiği operasyonlarının yapılabildiği bölgelerdir.


Estethica’da estetik ve plastik cerrahi uzmanları; kas estetiği operasyonları sonrasında kısa sürede etkili sonuçlar alınıyor, hızla iyileşme sağlanıyor. Konuklarının, özgüvenini artıran sağlıklı, dinamik, fit, atletik ve kaslı bir bedene kavuşabilceklerini belirtiyor.

Hızlı yağ yakmak için 1 haftalık fitness programı


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.