İstanbul’da ne zaman kar yağacak? AKOM ve Meteoroloji’den uyarı

AKOM ve Meteoroloji’den uyarı: Yurdun büyük bölümü Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı hava ile Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkisi altına girdi. Peki İstanbul’da ne zaman kar yağacak?

İstanbul ne zaman kar yağacak? AKOM ve Meteoroloji'den uyarı
İstanbul’da ne zaman kar yağacak? AKOM ve Meteoroloji’den uyarı

Yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemizin 03 Ocak 2019 Perşembe günü batı kesimlerden başlayarak Orta Akdeniz üzerinden gelen derin alçak basınç merkezi ile akşam saatlerinden itibaren Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkisine girmesi bekleniyor.

Yeni sistemle birlikte önümüzdeki günlerde ülkemizin güney ve batı kıyılarında kuvvetli yağmur; Kuzey, iç ve doğu kesimlerinde yer yer yoğun olmak üzere kar yağışları ile batı kesimlerinden başlayarak zamanla iç ve kuzey kesimlerinde fırtınanın etkili olması bekleniyor.


Meteoroloji hava durumu tahminleri

03.01.2019 Perşembe: Ülkemizin güney ve batı kesimleri ile zamanla iç kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağmurla başlayacak yağışların, iç kesimlerin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar, akşam saatlerinden itibaren Marmara’nın batısında kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların Kıyı Ege ve Akdeniz kıyılarında yer yer kuvvetli sağanak, akşam saatlerinden sonra Marmara’nın batısında yer yer kuvvetli kar yağışı şeklinde etkili olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın öğle saatlerinden itibaren Ege’de zamanla Marmara, Akdeniz, İç Anadolu ve Batı Karadeniz’de fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

04.01.2019 Cuma: Ülkemizin büyük bir bölümünün yağışlı geçeceği; yağışların Doğu Akdeniz ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli sağanak, Marmara’nın güney ve doğusu, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun batısının yükseklerinde yer yer kuvvetli kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey, iç ve batı kesimlerde fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

05.01.2019 Cumartesi: Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusu dışında kalan ülke genelinde yağışların görüleceği; yağışların güney ve batı kıyılar ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Akdeniz bölgesinin kıyı kesimlerinde kuvvetli yağmur, Marmara’nın batısı ile Toroslar’da kuvvetli kar yağışı bekleniyor.

06.01.2019 Pazar: Ülkemizin büyük bir bölümünün yağışlı geçeceği; yağışların güney ve batı kıyılar ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Tekirdağ ve Kırklareli’de yoğun kar yağışı bekleniyor!

Tekirdağ ve Kırklareli’de bugün (3 Ocak 2019) akşam saatlerinden sonra başlayacak kar yağışının yarın öğle saatlerine kadar kuvvetli ve yer yer yoğun olacağı (15-30 cm.) beklendiğinden meydana gelebilecek buzlanma, don olayı, kuvvetli rüzgar ve tipi sonucu ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli tedbirli olunmalıdır.

Ankara’da kar yağışı olacak mı?

Ankara’da Perşembe akşam ve Cuma sabah saatlerinde yağmur ve karla karışık yağmurlu, yükseklerinin kar yağışlı; Cumartesi ve Pazar günleri ise aralıklarla kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Perşembe günü akşam saatlerinden itibaren güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

İstanbul’da beyaz örtü oluşacak mı?

İstanbul’da Perşembe akşam saatlerinden sonra Silivri ve Çatalca gibi batı ilçelerinden başlayarak tipi şeklinde karla karışık yağmur ve kar; Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri ise aralıklarla karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın; Perşembe akşam saatlerinden Cuma öğle saatlerine kadar kuzey yönlerden fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Aralıklarla görülecek kar yağışlarının hafta başına kadar İstanbul’un kıyı kesimlerde hafif bir örtü, iç ve yüksek kesimlerinde 5-15 cm civarında bir örtü yapacağı tahmin ediliyor.

İzmir’de kar yağacak mı?

İzmir’de Perşembe günü yer yer kuvvetli olmak üzere sağanak yağışlı; Cuma ve Cumartesi günlerinin ise aralıklarla yağmurlu ancak iç kesimlerinin yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın Perşembe öğle saatleri ile Cuma sabah saatleri arasında güney yönlerden fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.


Ülkemizi etkileyecek yeni sistemle birlikte görülmesi beklenen olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması; yayımlanacak olan meteorolojik uyarı ve raporların takip edilmesi önem arz etmektedir.

AKOM’dan İstanbul için flaş uyarı

AKOM’dan İstanbul’a son dakika kar uyarısı! AKOM’dan yapılan yazılı açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiler doğrultusunda İstanbul başta olmak üzere yurdun büyük bölümünün Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı hava ile Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkisi altına girdiği belirtildi.

Gün boyu yağmur şeklinde görülecek yağışların akşam saatlerinden itibaren Çatalca, Silivri, Arnavutköy ve Büyükçekmece gibi batı ilçelerinde kuvvetlenerek yer yer tipi şeklinde yoğun kar yağışı, gece saatlerinden itibaren ise il genelinde fırtına (50-95km/s) ile birlikte kuvvetli kar şeklinde etkili olması beklendiği kaydedildi.  Soğuk hava, fırtına, karla karışık yağmur ve kar yağışlı havanın gelecek hafta ortasına kadar devam etmesinin beklendiği, İstanbul’un yüksek ve kırsal bölgelerinde kar yağışının etkili olacağının tahmin edildiği kaydedildi.

Belediye önlemini aldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirleri aldığı kaydedilirken şöyle denildi:

“İBB Afet Koordinasyon Merkezi’nin (AKOM) yönetiminde İBB Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı’na bağlı 7 bin 83 personel, 1.357 araç, 53 vinç-kurtarıcı, köy yolları için 147 traktör vatandaşların hava koşullarına bağlı sorun yaşamaması için teyakkuzda bekliyor.

Metrobüs güzergâhında ise herhangi bir aksaklık yaşanmaması için 33 kışla mücadele aracı çalışıyor. Ayrıca İtfaiye, Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, Ulaşım, Destek Hizmetleri, Raylı Sistemler, Zabıta, Park Bahçeler, Çevre Koruma, Muhtarlıklar ve Gıda, Sağlık Daire Başkanlıkları, Beyaz Masa ve diğer ilgili müdürlükler, İETT, İSKİ, İSFALT, İGDAŞ, İSTAÇ, İSBAK, Metro İstanbul, Şehir Hatları temsilcileri AKOM’da görev başında. Vatandaşlarımız hava koşullarına bağlı oluşabilecek muhtemel sorunlara karşı ihbar için 153 Beyaz Masa ve İtfaiye 110’u arayarak yardım alabilecekler.”

İstanbul’da hava durumu nasıl olacak?

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinde yağmur, akşam saatlerinden sonra bölgenin batısından başlayarak, yarın bölge genelinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Kar yağışının akşam saatlerinden sonra Tekirdağ, Kırklareli ve İstanbul’un batı çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: 2 ila 6 derece azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Kuzey ve Kuzeydoğu (Poyraz), gece saatlerinde Kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli ve fırtına (60-90 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

YOĞUN KAR UYARISI: Yağışların; Kırklareli ve Tekirdağ çevreleri ile İstanbul’un batı kesimlerinde yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.


KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Kuzey ve Kuzeydoğu (Poyraz), gece saatlerinde Kuzeybatı (Karayel) yönlerden çok kuvvetli ve fırtına (60-90 km/ şeklinde eseceği beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi gibi) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Türkiye’nin zenginleri Malta vatandaşı oldu: Sabancılar liste başında!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.