AKP’ye hakkını helal etmeyenler kulübü

AKP’ye hakkını helal etmeyenler oldukça artıyor. Bunlardan sonuncusu ANFA’da çalışan işçiler…

AKP ye hakkını helal etmeyenler kulübü

AKP’ye hakkını helal etmeyenler kulübü 

Bu millet garip vallahi!

Olayı ilk anda anlamaz yahut anlayamaz, daha sonra mızrak çuvala sığmayınca yahut da iş çığırından çıkınca milletin kafası dank ediyor.


ANFA’nın Genel Müdürü Orhan Kaya görevden alındı.

Kim bu Orhan Kaya?

AKP Altındağ kurucu ilçe başkanı. Ankara’da Melih Gökçek yerine seçimle değil, atama usulü ile yerine Mustafa Tuna getirilmişti. O da sağ olsun atamanın gereği liyakat ile değil tam itaatle AKP’li Orhan Kaya‘yı göreve getirdi.

Bir süre görev yapan Kaya, işçilerin tepkileri üzerine görevinden alındı. Medyada da yansıdığı üzere Orhan Kaya işçilerle vedalaşırken “Hakkınızı helal ediyor musunuz?” diye sorunda işçilerin “haram olsun” tepkileri ile karşılaştı.

İşçilerden bazıları uyanmış anlaşılan… AKP’nin işçi lehine yaptığı bir şey var mıdır sormak gerekir? “Biz bu ülkede grevi kaldırdık” diye işverenlere yaranmaya çalışan bir AKP zihniyeti varken, hangi işçi hakkını alabilir bu AKP döneminde?!

Bakın farklı farklı yerlerden aldığım bilgiler var…

Hani asgari ücreti AKP, 2.020 lira yaptı ya; işverenler ne yapıyormuş bu parayı işçiye vermemek için? Önce parayı işçinin banka hesabına aktarıyor. Ardından da verilen o 2.020 liranın 300 – 400 lirasını geri işçiden alıyor. Peki AKP zihniyeti buna bir şey yapıyor mu? Tabi ki hayır! Zaten yapmaz da! Çünkü, AKP iktidarı hiçbir zaman işçinin emekçinin yanında değil; milletin bilmem neresine ne yapan adam(!)ların yanında yer almıştır.


İşçinin grev hakkını elinden almakla övünen bir iktidardan ne beklenir?! AKP ile yola devam edilirse daha kötü günler bizi bekliyor.

ANFA’da yaşanan olay ne ilk ne de son olacak. Orada çıkıp “KHK (Kanun Hükmünde Kararname)’ya ben ne yapabilirim” diye serzenişte bulunuluyor?

İşte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 20 Temmuz 2016 tarihinde getirilen yani darbe girişiminden yakındığı OHAL’in getirdiği ve iş hayatına zincir vuran KHK böyle bir şey!

AKP’nin elinde tuttuğu iktidar, bünyesinde çalıştırdığı onlarca insanın hakkını vermeden işçilere yol veriyor. Bunlardan biri de ALO 171 hattında çalışmış 60’ın üzerinde kişi…

Burada çalışmış onca kişi KHK ile hak gaspına uğradı. KHK nedeniyle tazminatlarını alamadı ve onlarla konuşulduğunda şunu söylüyorlar: “Sağlık Bakanlığı sigarayı bırakmak isteyenlere ücretsiz ilaç dağıtıyor. Bu ilaçlar nasıl ücretsiz dağıtılıyor. İşte bu şekilde! Tazminatları verilmeden kapı önüne koyulan işçilerin hakkı elinden alınarak halka ücretsiz sigara bırakma ilacı dağıtılabiliyor! Biz de hakkımızı helal etmiyoruz” diyorlar. Bunun gibi Sağlık Bakanlığına açılan onca işçi davası var!

Şimdi bu insanlar hakkını mahkemede arıyorlar.


AKP ile hakkını helal etmeyenler kulübü gittikçe artıyor dersek yalan olmaz!

OECD ortalaması yüzde 1,8 olan gıda enflasyonu, Türkiye’de yüzde 25’in üzerinde


Erdal Kişioğlu
Kişioğlu, zıt düşüncelere sahip kişilerle tartışmayı seven ve her olaya bilimsel olarak yaklaşıp, olaylara septik yaklaşmaktan kaçınmayan biridir. Olayları derinlemesine incelemeyi ve yanlışın ortaya çıkarılıp doğruya nasıl ulaşılacağı konusunda fikir üretilip bunun üzerinden felsefe yapılmasını arzulayan biridir. Etik, ahlaki ve hukuki sınırları aşmadan herkesin, her ortamda eleştirilmesi taraftarıdır. Dogmatik düşüncelerden uzak; sormayı, sorgulamayı kendisine görev edinmiş ve bunun çabası içerisindedir… Her türlü bilgi alışverişine açık; farklı görüşlerin çarpıştıkça büyüyebileceğine ve kolektif düşünsel ürünlerin ikamesinin de olabileceğine inanmakta; halk için, halk yararına olan her şeyin de yanındadır…