Ankara yerel seçim anketi: Mansur Yavaş kaç puan önde?

MAK Danışmanlık tarafından Ankara için yapılan 31 Mart 2019 yerel seçim anketi sonuçlarına göre CHP’nin adayı Mansur Yavaş önde gidiyor.

Ankara yerel seçim anketi: Mansur Yavaş kaç puan önde?
Ankara yerel seçim anketi: Mansur Yavaş kaç puan önde?

MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, TV5’te yayınlanan ‘Kulis Ankara’ programında yerel seçim anketlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yeniçağ’ın haberine göre; Kulat, 31 Mart 2019’da gerçekleşecek olan yerel seçimin sonucu merakla beklenen şehirlerinden olan Ankara’ya ilişkin anket sonuçlarını da paylaştı.


Elindeki verileri hem Mehmet Özhaseki hem de Mansur Yavaş’a anlattığını söyleyen Kulat, Ankara’da Mansur Yavaş’ın önde olduğunu kaydetti.

MAK Danışmanlık Ankara yerel seçim anketi: Mansur Yavaş 5-6 puan önde gidiyor

“Elimizdeki verilere göre Mansur Yavaş 5-6 puan kadar önde gidiyor” diyen Mak Danışmanlık Başkanı Mehmet Ali Kulat, sözlerine şöyle devam etti:

“Yerel seçim anketleri yapıyoruz. Elimizdeki verilere göre muhalefet hiç olmadığı kadar önde çıkıyor Ankara’da. Muhalefet önde görünüyor Ankara’da. Bizim henüz Mehmet Özhaseki’nin isminin açıklanmadığı dönemde yaptırdığımız araştırmalarda Özhaseki’nin ismi hiç ilk üçte çıkmadı. Süleyman Soylu, Veysel Tiryaki ve Mustafa Tuna ve isimleri çıkıyordu.

“Kararsız seçmen iktidarın aleyhine olabilir”

Şimdi anlatacağım konuları sayın Mehmet Özhaseki’nin kendisine de anlattım. Rakibi olan sayın Mansur Yavaş’a da anlattım. Bizim elimizdeki verilerde Mansur Yavaş 5-6 puan kadar önde gidiyor. Kararsız seçmen oranının yüksekliği bana göre kararsız olmaktan değil kararını farklı endişelerinden dolayı ifade etmeyen seçmenden kaynaklanıyor. Kararsız seçmenin çokluğu da iktidarın aleyhine bir fotoğraf oluşturabilir.

Mansur Yavaş: Bütün anketlerde öndeyiz

Mansur Yavaş: Bütün anketlerde öndeyiz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, “Bütün anketlerde öndeyiz. Kiminde 4, kiminde 6, kiminde de 10 puan öndeyiz. Daha geride çıktığımız bir anket olmadı. Ben bir tane anket yaptırdım. Sonucunu geçen aldım, onda da 4,4 puan önde çıktım” dedi.

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Mansur Yavaş, “Bize gelen anketlerin kiminde 4 puan, kiminde 6 puan, kiminde de 10 puan öndeyiz” dedi. AKP Ankara Büyükşehir adayı Mehmet Özhaseki’nin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan kazandığı tazminatla döner dağıtmasına ise “Bu hakeret dilini hiç onaylamıyorum. Bence proje konuşsak daha iyi olur” dedi.


Yavaş, Genç Girişim ve Yönetişim Derneği’ni ziyaret etti, genç girişimcilerin sorunlarını ve önerilerini dinledi. Ankara’daki pek çok yapının kentte yaşayan yurttaşlara, sivil toplum kuruluşlarına sorulmadan yapıldığını vurgulayan Yavaş,

“Teknoloji bu kadar ilerlemişken, herkesin fikrini alabilirsiniz. Belediyenin böyle yönetilir. Sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, kent konseyi, meslek odalarıyla bir araya gelerek, ortak akılla kenti yöneteceğiz” dedi.

Ankara denetlenemiyor

Belediyeyi sedece yasal kuruluşların değil, bağımsız denetleme kuruluşlarının da denetleyeceğinin altını çizen Yavaş, “Ankara’nın bütçesi denetlenemiyor. Sayıştay raporlarında Ankara’nın borcu bilinememektedir deniyor” dedi.

Özhaseki’nin Çevre ve Şehircilik Bakanı olduğu dönemde kullandığı, “İmar hırsızlığı görmek istiyorsanız Ankara ve İstanbul belediyelerine bakın” sözlerini anımsatan Mansur Yavaş, “Bu konu hakkında şu an kimse ağzını açmıyor. Ancak bizim dönemimizde bu imar rantları belediyeye aktarılacak” dedi.

Anketlerde geride çıktığımız olmadı

Yavaş, “Anket yaptırdınız mı?” sorusunu, “Bize gelen bütün anketlerin kiminde 4 puan, kiminde 6, puan kiminde de 10 puan öndeyiz. Geride olduğumuz anket olmadı” diye yanıtladı.

UBER’e ihtiyaç yok

Taksicileri de ziyaret eden Yavaş, “Ankara’da UBER’i ihtiyaç var mı’ sorusuna “İstanbul’u bilemem ama şimdiye kadar Ankara’nın taksicileriyle ilgili en ufak bir şikayet duymadım. Ankara’nın taksicileri hakkında ne yolu uzatmaları, ne fiyatları ne de müşterilere davranışlarıyla ilgili bir şikayet var. Ankara’da UBER’e ihtiyaç yok” dedi.

Siyasetin dili değişti

Özhaseki’nin, Kılıçdaroğlu’ndan kazandığı tazminatla döner dağıtmasıyla ilgili görüşleri sorulan Yavaş, “Bu konuda yorum yapmak istemiyorum. Siyasetin dili çok değişti. Benim hiç tasvip etmediğim bir dil var, bu hakeret dilini hiç onaylamıyorum. Bence proje konuşsak daha iyi olur” dedi.

Ankaralının derdi geçim


Esnafın ve yurttaşın en büyük derdinin geçim sıkıntısı olduğunu vurgulayan Yavaş,
“İflaslar nedeniyle Sincan Organize Sanayi Bölgesi’nde sadece 5 bin 600 işçi işinden oldu. İnsanların borcu, derdi var. Onlara yardımcı olmak, ayakta tutmak, ailelerini ve yaşam standartlarını açlık sınırının üstüne çıkarmaktan büyük proje yok. Diğer projeler mutlaka yapılır ama insanları aç açıkta bırakmamak bence en büyük projedir” dedi.

ORC 31 Mart 2019 yerel seçim anketi: 10 şehirde sonuçları


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.