CHP Maltepe örgütü Kılıçdaroğlu’na isyan etti Ankara’ya yürüyor

Kılıçdaroğlu’nun tüm tepkilere rağmen İstanbul Maltepe ilçesinde hemşehrisi olan Ali Kılıç’ı aday göstermesine tepki gösteren CHP Maltepe ilçe örgütü Kılıçdaroğlu’nu protesto etmek amacıyla Ankara’ya doğru yürüyor.

CHP Maltepe ilçe örgütü Ankara'ya yürüyor

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın yeniden CHP’nin Maltepe adayı olarak açıklanmasının ardından yönetim kurulunun istifa kararı aldığı CHP Maltepe İlçe Teşkilatına üye bir grup, Ankara yürüyüşüne başladı.

Pendik İDO iskelesinin önünde bir araya gelen grup, “Hak, hukuk, adalet” şeklinde sloganlar atarak Tuzla istikametine doğru yürüyüşe başladı. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, CHP’nin eski İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Kenan Otlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yürüyüşün temel amacının “Temiz toplum, temiz siyaset” sloganı olduğunu söyledi.


“Maltepe örgütü ve kamuoyunun desteğini alamamış bir aday”

Aday belirleme kriterlerinin toplum vicdanını rahatsız ettiğini düşündükleri için böyle bir yürüyüş başlattıklarını ifade eden Otlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Türkiye genelinde maalesef büyük inşaat firmaları, partilerin aday belirleme süreçlerine ciddi anlamda müdahil olmuş durumdadır. Belki de bunun en az olduğu parti CHP’dir. Diğer partilerde bu daha fazladır. Bizim temel çıkış noktamız şudur; Maltepe yerelinde söylüyoruz bunu. Parti bünyesinde ve MYK’dan geçememiş Maltepe örgütünün ve kamuoyunun desteğini alamamış bir adayla biz genel anlamda sıkıntı yaşayacağımızı düşünüyoruz. Bundan dolayı da tavrımızı ortaya koyduk.”

CHP’nin Siverek Belediye Başkanlığına Mehmet Fatih Bucak’ın aday gösterilmesine de değinen Otlu, “Bizim talebimiz bir an önce Siverek ve Maltepe başta olmak üzere MYK’nın gerekli kararı almasıdır. Çünkü bu parti, Mustafa Kemal Atatürk’ün partisidir. CHP başka partilerin aday belirleme yöntemiyle aday belirleyemez.” ifadelerini kullandı.
Otlu, yürüyüşün Ankara’ya doğru büyük bir kararlılıkla devam edeceğini söyledi.

CHP Maltepe ilçe örgütü Kılıçdaroğlu'na isyan etti Ankara'ya yürüyor

“Servetini açıklamayan kişilerin aday gösterilmesi kabul edilemez”

Partiden ‘aşiret reisi olan’, ‘servetlerini açıklamayan’ ve uygun olmayan kişilerin aday gösterilmesini kabul etmelerinin mümkün olmadığını kaydeden Otlu, belediye başkanlarının hemşehri, eş, dost, ekip arkadaşı, manevi oğul gibi altı boş kavramlarla belirlenemeyeceğini söyledi. Otlu, “Hatadan dönmek erdemdir. Biz güvendiğimiz adaylarla sokakta olmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından grup, Anıtkabir’e gitmek üzere Ankara’ya doğru yürüyüşe geçti.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da partililerle görüşmek için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Dragos Sosyal Tesislerine geldi. Burada yürüyüşe katılan teşkilat üyeleriyle bir araya gelen ve yaklaşık 40 dakika görüşen Kaftancıoğlu, daha sonra tesisten ayrıldı. Partililer, görüşmenin ardından yürüyüşlerini sürdürüyor.


CHP Maltepe örgütünün yürüyüşü Anıtkabir’de sona erecek

CHP Maltepe İlçe Başkanı Engin Özkan ve yönetim kurulundaki 15 kişi, mevcut Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın yeniden aday gösterilmesi üzerine istifa kararı almıştı. Bu kararı destekyelen CHP Maltepe örgütünden bir grup, “Temiz toplum. temiz siyaset” sloganıyla tepkilerini duyurmak için Ankara’ya yürüyüş başlatma kararı aldı.

Ali Kılıç’ın adaylığına tepki gösteren partililer, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Adalet Yürüyüşü’nü tamamlayarak miting yaptığı alanda yarın 11.00’de bir basın açıklaması yaptıktan sonra Anıtkabir’e doğru yürüyüşe geçecek.

Ali Kılıç hakkındaki iddialar

chp maltepe belediye başkanı ali kılıç ve kemal kılıçdaroğlu
CHP Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu

Mevcut ve 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Kılıçdaroğlu yönetimi tarafından yeniden CHP’nin Maltepe Belediye Başkan adayı olarak gösterilen Ali Kılıç hakkındaki iddialar:

4 yıl içinde 184 milyon TL’lik gayrimenkul

Star gazetesi haberine göre; CHP’li Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç seçildikten sonra kendisi, eski ve yeni eşleri, kızı, kardeşi ile teyzesinin oğlunun adına son dört yıl içinde tam 184 milyon 350 bin TL’lik gayrimenkul edindi.

Tapu kayıtlarına göre Mart 2014 ile Aralık 2018 tarihleri arasında Ali Kılıç ile birinci derece yakınları milyonlarca TL değerinde arsa, konut, rezidans, işyeri ve otel satın almış. Kılıç’ın İstanbul, Muğla, Antalya, Balıkesir, Aydın ile Bodrum’da Kılıç ailesinin adına; arsadan, rezidansa, işyeri ve ofisten beş yıldızlı otele kadar onlarca çeşit gayrimenkul kaydı bulunuyor.

Ali Kılıç’tan savunma

İddialar üzerine Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç yaptığı açıklamada, haksız kazanç elde etmediğini belirtti. ‘Kul Hakkı ve Yetim Hakkı’ için mücadele ettiğini ve saldırılara maruz kaldığını savunan Ali Kılıç şöyle konuştu:


“Aile fertlerim, herkes gibi yaşamın her alanında yer alma hakkına sahiptir. Kılıç ailesi olarak, ticari faaliyetler yaklaşık yüzyıla dayanmaktadır. 60 yıl önce yurtdışına gerçekleşen göç ile bu faaliyetler yurtdışına da taşınmıştır. Ailemin yüzyıla dayanan ticari faaliyetlerinin kirli algı oyunlarıyla Belediye Başkanlığı dönemimle ilişkilendirilmesi, iftiradan medet uman kirli zihniyetin son ürünüdür.”

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar’dan Kılıçdaroğlu ile ilgili şok iddia!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.