Ana Sayfa Gündem Ekrem İmamoğlu, Binali Yıldırım ile tokalaştı

Ekrem İmamoğlu, Binali Yıldırım ile tokalaştı

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ı anma töreninde karşılaşan Ekrem İmamoğlu, Binali Yıldırım ile tokalaştı.

Özal için Anıt Mezar’da düzenlenen törene katılan AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ayrılırken CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu mezara geldi. Bu sırada vatandaşlarla sohbet eden Yıldırım’ı gören İmamoğlu yanına gitti. İmamoğlu ile Binali Yıldırım tokalaştı.

Ekrem İmamoğlu, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, “Şu anda Maltepe’de birleştirme tutanakları tutuldu. Sürecin yasal işleyişi belli. Şimdi İstanbul’un birleştirme tutanağı netleşecek. Netleştiği an mazbatanın bir önemi kalmıyor” dedi.

“Özal siyasetin paradiglarını değiştirdi”

Ekrem İmamoğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar:

— Kısmet oldu, böyle bir gün çalışırken inşaatımızda bir seçim döneminde konvoyun önünde durdum. İlk karşılaşmamız öyle olmuştu. Trabzon’un sahilinde yüz yüze hatırlıyorum. Ruhu şad olsun.

— 12 Eylül sonrasında yeniden göreve gelme sürecinde mücadele etmiş birisi. Dünyaya farklı bir bakış açısı. Rahmetli Özal siyasetin paradigmalarını değiştiren farklı bir boyut kattı. Bugüne baktığımızda aslında ne yazık ki bazı benzer şeyler yaşıyoruz.Sanki terör bu ülkenin kaderiymiş gibi.

— Ben rahmetli Özal’ın manevi huzurunda bunu hatırlatmak istiyorum. Menderes’in ve Özal’ın temsilcisiyiz diyorlar. Kabul etmiyorum. Biz doğrularla yol yürümek zorundayız. Biz geçmişteki yanlışlarla değil, doğrularla bu ülkeye yön vermek zorundayız. Bugün bazı vesayetler üzerinden, baskı altında kurumlara yön vererek karar aldırma çabası var.

Ekrem İmamoğlu, Binali Yıldırım ile tokalaştı

“Milletin iradesini baskı altına alma çabası”

— Bir odada bavulların içinden tavşan çıkararak ne yaparız anlayışıyla milletin iradesini baskı altına alma çabasını görüyoruz. ‘Söz milletindir’ anlayışıyla, egemenlik kayıtsız şartsız milletindir anlayışıyla geçmişten ders çıkararak yol yürümeyi ders edinmiş durumdayız.

— Şu anda Maltepe’de birleştirme tutanakları tutuldu. Sürecin yasal işleyişi belli. Şimdi İstanbul’un birleştirme tutanağı netleşecek. Netleştiği an mazbatanın bir anlamı kalmıyor. Görevimize başlamış oluyoruz aslında.

Eski AK Parti Milletvekili Selçuk Özdağ: Ardında utanacak bir şeyler bırakmayanlar için gitmek kolaydır!

Editor
İndigo Dergisi Editör – Haber Merkezi, 2005 yılından bu yana yayında olan bağımsız dijital medya kuruluşu İndigo Dergisi'nin (indigodergisi.com) haber ve güncel içerik ekibidir. İstanbul merkezli ekip, gündem, ekonomi, sağlık, bilim, teknoloji ve yaşam alanlarında araştırmaya dayalı haberler, açıklayıcı içerikler ve rehberler hazırlar. "Editör" imzasıyla bugüne kadar 26.500’ü aşkın içerik yayımlanmıştır. "Editör" imzası tek bir kişiyi değil, İndigo Dergisi Yazı İşleri bünyesinde çalışan editör ekibini temsil eder. Bu imzayla yayımlanan her içerik araştırma, yazım, doğrulama ve editoryal kontrol aşamalarından geçer ve ortak bir ekip çalışmasının ürünüdür. Ekip, Yönetici Editör ve yayın yönetimi altında çalışır. Editör – Haber Merkezi, okurun kararlarını doğrudan etkileyebilecek sağlık, beslenme ve finans konularında ek özen gösterir. Bu alanlardaki içerikler güncel bilimsel verilere ve resmi kaynaklara dayanır. İndigo Dergisi hiçbir siyasi parti, ideoloji, dini oluşum ya da çıkar grubuyla bağlantılı değildir. Editör Masası, Basın Konseyi'nin Basın Meslek İlkeleri'ne uymayı taahhüt eder. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi'ni ve İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ni benimser. Irk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi görüş, köken ya da ekonomik durum gözetmeksizin herkesin eşitliğini esas alır. Ayrımcı ve yanıltıcı içeriğe yer vermez. Köşe yazılarındaki görüşler yazarlarına aittir; Editör Masası habere ve bilgiye dayalı içeriklerden sorumludur.