Ana Sayfa Gündem Fatih Mehmet Maçoğlu’na mazbatası verilmedi

Fatih Mehmet Maçoğlu’na mazbatası verilmedi

Tunceli Belediye Başkanı seçilen Fatih Mehmet Maçoğlu’na mazbatasının verilmesi ertelenedi. Maçoğlu ve belediye meclisi üyeleri Seçim Kurulu’na giderken, burada heyete ‘söylenemeyecek güvenlik gerekçesiyle mazbatanın verilemeyeceği’ iletildi.

fatih mehmet maçoğlu mazbatası verilmedi

Tunceli’de TKP listelerinden girdiği yerel seçimleri kazanan ve belediye başkanı seçilen Fatih Mehmet Maçoğlu, bugün mazbatasını alarak görevi devralacaktı.

Sol Haber Portalı’nın aktardığına göre, çarşamba gününe kadar yoğunluk bahane edilerek görevin devredilmesi ertelenirken; bugün yapılacak mazbata teslimi de hiçbir gerekçe gösterilmeden ertelendi.

Tunceli (Dersim) Belediyesi, Maçoğlu kazanmadan önce kayyım tarafından yönetiliyordu.

Fatih Mehmet Maçoğlu: Kapitalizm yönetemiyor. Dünyada yere çakılmaya doğru gidiyor.

Fatih Mehmet Maçoğlu, 31 Mart seçimlerinden önceki röportajında şöyle konuşmuştu:

— Kapitalizm yönetemiyor. Dünyada yere çakılmaya doğru gidiyor. Yoksullar, ezilenler, hor görülenler, hatta yoksul olmayanlar bile artık durumun farkında. Üst yönetimin bir alt kademeleri bile bundan rahatsız. İyi bir yönetimin olmadığı kapitalist sistemde dünya kirlenir, kaybolur, yok olur gider.

— Yok olmaya doğru götürülen, rantla talan edilen, kirletilen bir dünyada insanlar iyi olana, doğru olana özlem duyuyor, ona yöneliyor, ona doğru bir vicdan gelişiyor. Bundan 3-4 yıl öncesine kadar kimse beni tanımıyordu. Bence iyinin kötüye karşı alternatifini, artık bu dünyayı konuşmaya başlıyor insanlar.

Yüzde 50 kadın kotası uyguluyoruz

— Biz SMF (Sosyalist Meclisler Federasyonu)’nin siyasetini yürütüyoruz. Geleneksel olarak baktığımızda, eşitlik ilkesini önemseriz. Yönetimsel yapı içerisinde yüzde 50 kadın kotasını uygulamaktayız. Her birimde, her alanda kadın sadece çalışanolarak değil, yönetsel yapı içerisinde sözü olan, kararını alan bir irade olarak da örgütleniyor. Bizim kooperatiflerimiz de böyledir.

— Ovacık’ta yerel yönetim meclisimizde ilk üç sırayı kadınlar oluşturuyor. Dersimmerkezdeki 15 (on beş) belediye meclis üyesi adayımızdan 7 (yedi)’si kadın. Bütün alanlarda buna dikkat ederek bir çalışma yürütüyoruz.

Halkımız 31 Mart’ta yine bir ilki yazacaktır

— Olduğu zaman ilk olacak, evet. Burada hep ilk var, eğitimde hep bir numaradır. Kadına yönelik şiddet, taciz vb. olaylarda ise Türkiye’de hep en son sıradadır. Halkımız 31 Mart’ta yine bir ilki yazacaktır. Bütün halkımızı TKP adaylarına oy vermeye çağırıyoruz.

Erdoğan, Ekrem İmamoğlu için ilk kez konuştu!

Editor
İndigo Dergisi Editör – Haber Merkezi, 2005 yılından bu yana yayında olan bağımsız dijital medya kuruluşu İndigo Dergisi'nin (indigodergisi.com) haber ve güncel içerik ekibidir. İstanbul merkezli ekip, gündem, ekonomi, sağlık, bilim, teknoloji ve yaşam alanlarında araştırmaya dayalı haberler, açıklayıcı içerikler ve rehberler hazırlar. "Editör" imzasıyla bugüne kadar 26.500’ü aşkın içerik yayımlanmıştır. "Editör" imzası tek bir kişiyi değil, İndigo Dergisi Yazı İşleri bünyesinde çalışan editör ekibini temsil eder. Bu imzayla yayımlanan her içerik araştırma, yazım, doğrulama ve editoryal kontrol aşamalarından geçer ve ortak bir ekip çalışmasının ürünüdür. Ekip, Yönetici Editör ve yayın yönetimi altında çalışır. Editör – Haber Merkezi, okurun kararlarını doğrudan etkileyebilecek sağlık, beslenme ve finans konularında ek özen gösterir. Bu alanlardaki içerikler güncel bilimsel verilere ve resmi kaynaklara dayanır. İndigo Dergisi hiçbir siyasi parti, ideoloji, dini oluşum ya da çıkar grubuyla bağlantılı değildir. Editör Masası, Basın Konseyi'nin Basın Meslek İlkeleri'ne uymayı taahhüt eder. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi'ni ve İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ni benimser. Irk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi görüş, köken ya da ekonomik durum gözetmeksizin herkesin eşitliğini esas alır. Ayrımcı ve yanıltıcı içeriğe yer vermez. Köşe yazılarındaki görüşler yazarlarına aittir; Editör Masası habere ve bilgiye dayalı içeriklerden sorumludur.