Beşiktaş sandık başında: Yeni başkan kim olacak?

Beşiktaş için tarihi bir hafta… 12 Mayıs’ta başkanlık seçimi var. Şanlı camia liderini seçecek. Kara Kartal’ın yeni başkanı kim olacak?

beşiktaş yeni başkan kim olur seçim

11 Mayıs ve 12 Mayıs tarihleri Beşiktaş Jimnastik Kulübü adına tarihi bir önem taşıyor. 11 Mayıs’ta Mali Genel Kurul yapılıp mali açıdan kulübün durumu değerlendirildikten sonra 12 Mayıs’ta Yönetim Kurulu başta olmak üzere siyah beyazlı camianın üç yıl boyunca yönetimini üstlenecek olan kadroların seçimi yapılacak.

Başkan Fikret Orman’ın yeniden seçileceği kesin gibi görünüyor

Siyah beyazlı camia başkanlık seçimine iki aday ile giriyor. Hürser Tekinoktay ve Başkan Fikret Orman. Tekinoktay’ın seçime aday olabilmek için üye imza sayısını zorlukla tamamladığı gerçeğini dikkate aldığımızda Başkan Fikret Orman ve Yönetim Kurulu listesinin kazanma olasılığının çok daha yüksek olduğunu söylemenin doğru olacağını düşünüyorum.


Başkan Fikret Orman’ın neredeyse rakipsiz sayılabilecek kadar büyük bir fark ile başkan seçilecek olması belli çevrelerce camia içerisinde takdir edildiği şeklinde yorumlansa da başkanlık koltuğunu zorlayacak güçte ikinci bir adayın yokluğunun sorgulanması gerekir.

beşiktaş yeni başkan seçimi fikret orman

Fikret Orman, 2012 yılında başkanlığa aday olduğunda Beşiktaş Yıldırım Demirören’in neden olduğu yüksek düzeydeki borçlar nedeniyle son derece zor bir durumdaydı. Kulübün mali durumunu düzelteceği sözünü vererek başkan seçilmiş, ilk görev yaptığı ilk yıllarda mali disiplini artttırmıştı.


Boğucu borç batağı

Bugün Beşiktaş’ın mali tablolarına bakıldığında siyah beyazlı kulüp 2.000.000.000 Türk Lirası’nı aşan boğucu bir borç batağının içinde görülüyor. Görülen şu ki, hiçbir üye elini 2.000.000.000 Türk Lirası ağırlığında bir taşın altına sokmak istemedi. Bu derece yüksek bir borcun kulüp tarafından nasıl ödeneceğine ilişkin Başkan Orman tarafından herhangi bir çözüm önerilmemesi gelecek için ciddi bir endişe uyandırmakta.

Diğer kurulların seçimi için oldukça heyecan verici bir yarış var

12 Mayıs’ta diğer kurulların yani Seçme ve Sicil Kurulu, Disiplin Kurulu ve Denetim Kurulu’nun seçimi oldukça heyecan verici bir yarış olacak. Divan Kurulu ve Genel Kurul üyeleri arasında yaşanan temaslar sonucunda hazırlanan listeler tatlı bir çekişme içerisinde üyelerin oyuna sunulacak, seçilen kurul üyeleri yetkileri dahilinde kalan alanlarda üç yıl boyunca söz sahibi olacaklar.

Seçiminin tek galibi Beşiktaş olacak


116 yıllık mazisiyle Türk sporuna önderlik etmekte olan Beşiktaş Jimnastik Kulübü demokratik yapısıyla ülkemiz için her zaman gurur kaynağı oldu. Beşiktaş duruşuna yakışan, hak ederek kazanmaktır ki bunu sağlamanın en güzel yolu seçimdir.  12 Mayıs, Beşiktaş adına demokratik bir şölen olarak tarihe geçecek ve siyah beyazlılar adına gurur ile anımsanacak.

Süleyman Seba modeli, Beşiktaş’ın kurtuluş reçetesi olabilir


Koray Erdivanlı
1975 yılında İstanbul’da doğdu. 1993 yılında Özel Işık Lisesi’nden mezun olduktan sonra 1998 yılında Marmara Üniversitesi Kamu Yönetimi (Fransızca) bölümünden lisans derecesi aldı. Western Michigan University ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nde MBA dalında yüksek lisans yaptı. 2021 yılında Hacıbektaş Belediyesi tarafından düzenlenen kısa öykü yarışmasında 'Üç Öğüt' adlı öyküsüyle birincilik ödülü; 2022 yılında 25. OŞYAD Geleneksel Şiir Yarışması'nda 'Gurbet' adlı şiiriyle özendirme ödülü kazandı. 2022 yılında 'Yeşil Güller' adlı öykü kitabı ve 'Öfkeli Dargınlık' adlı tiyatro oyunu, 2023 yılında 'Dantelli Tuzak' adlı romanı yayınlandı. Başlıca uğraşlarından biri olan filateli alanında 'Çanakkale Savaşı' ve 'İbn-i Sina' temalı koleksiyonlarıyla beş madalya kazandı. Özel sektörde insan kaynakları alanında yönetici olarak çalışmaktadır. Tarih, spor, sinema ve müzik başlıca ilgi alanları arasındadır.