Klima alırken nelere dikkat etmelisiniz?

Her mevsim dilediğiniz havayı sunan klimalar, sağladığı nem kontrolü, ısıtma ve soğutma özellikleri, havayı temizleyen fonksiyonlarıyla ev ve iş yerlerinin vazgeçilmez sistemleri arasında yerini alıyor.

Klima alırken nelere dikkat etmelisiniz?
Klima alırken nelere dikkat etmelisiniz?

Sessiz çalışma prensibiyle sıcak ya da soğuk havayı temizleyerek ortama aktaran split klimalar ile farklı tiplerde iç ünitelere uyum sağlayan multi split modeller, Bosch Termoteknoloji uzmanlığında geliştirilen Inverter teknolojisi ile buluştuğunda yaşam alanlarına konfordan çok daha fazlası geliyor.

Peki dört mevsim boyunca sizin ve aileniz için ideal ortam ısısını sağlayan bir klima nasıl olmalı? Seçim yaparken dikkat etmeniz gerekenler sadece enerji tasarrufuyla sınırlı olmak zorunda mı? Yaşam için teknolojinin öncüsü Bosch Termoteknoloji, tecrübesini ve uzmanlığını klima seçiminizde de sınırları aşmanız için geliştiriyor. İşte iklimlendirme tercihinize yön veren gelişmeler ve ihtiyacınıza en uygun seçimi yapmanızı sağlayacak rehber niteliğinde bilgiler…

Ortama ve ihtiyacınıza göre tercih edebileceğiniz klima çeşitleri nelerdir?

Bulunduğu ortamda sessiz çalışması ve gürültü kirliliğini önlemesiyle dikkat çeken split klimalar, duvar ya da ev tipi olarak da biliniyor. Duvara monte edilerek yer tasarrufu sağlayan bu tip cihazlar, iç mekandaki havayı kullanarak ortama sıcak ya da soğuk hava verirler. İç ve dış ünite olmak üzere iki parçadan oluşan split klima modelleri, her tip yaşam alanı için de uygun. Doğa dostu bilinçli tüketimi önemseyen Bosch Termoteknoloji kullanıcıları ise ideal ortam ısısını ayrıcalıklarla birlikte yaşıyor.

Yüksek yoğunluk özellikli ve soğuk katalizörlü filtrelerle donatılmış bu modeller, iyileştirilmiş bir hava kalitesi yaratıyor, ısınma ve serinlemenin ötesinde sağlıklı bir yaşamı da beraberinde getiriyor. Yüksek sıcaklıkta bile güvenilir soğutma kapasitesine sahip olan diğer bir model ise daha geniş mekanlar ve iş yerleri için sıkça tercih edilen salon tipi klimalardır.

İç ünitesi duvardan bağımsız olarak kullanılabilen bu modeller, genellikle ofis ve büyük iş yerleri için idealdir. Müstakil evinize, geniş dairenize ya da iş yerinize klima almak istediğinizde, Bosch Termoteknoloji’nin yüksek verimlilik gücüne sahip, A++ enerji verimlilik sınıfı üyesi split modellerini tercih edebilirsiniz. Duvar tipi klima kullanmanın, yerden ve enerjiden tasarruf etmenin en avantajlı yolunu sunan bu modeller ile son Inverter teknolojisiyle tanışabilir, biyolojik filtreler sayesinde hem kendini hem havayı temizleyen bir iklimlendirme deneyimi yaşayabilirsiniz.

Kullanıcı dostu bir klima nasıl seçilir?

Yazın serin, kışın sıcak bir ortam havası yaratmak, ideal ısıyı enerji tasarrufu yaparak sağlamak için klima seçiminizi ihtiyaçlarınıza ve cihaz özelliklerine göre yapabilirsiniz. Kapasite, enerji verimliliği, ses, hijyen ve konfor gibi özellikleriyle öne çıkan bir model tercih ederek yaşam alanlarınızda yıl boyu güvenli bir iklimlendirme sağlayabilirsiniz. Bulunduğunuz mekanın ölçülerine, yaşadığınız coğrafyaya ve ihtiyaçlarınıza uygun kapasitede bir model seçmeniz, ideal verimliliğe ulaşmanızı sağlayacaktır.

Kapasitenin yanı sıra cihazınızın ait olduğu enerji sınıfı da önemli. A++ sınıfında bir ürün tercih ederek hem doğa dostu bir konfor hem de faturalarınızda tasarruf elde edebilirsiniz. Sessiz mod ve Inverter teknolojisine sahip modeller ise sessiz çalışma özelliğine ve hava kalitesini iyileştirici donanımlara işaret eder. Konforlu bir kullanım için klima satın alırken ses ve hijyen değerlerine dikkat edebilir, sağlıklı havanın keyfini sessiz bir ortamda çıkarabilirsiniz.

Yüksek performanslı çalışma, avantajlı klima fiyatları ile buluşuyor

İhtiyacınıza en uygun ısıtma ve soğutma performansını sunan Bosch klima modellerine, kullanıcı dostu fiyatlarla sahip olabilir, ek garanti süresi, yaygın servis ağı gibi hizmetlerle tanışabilirsiniz. Silent Mode, Follow Me ve Self Clean gibi özelliklerle konforlu bir kullanım sağlayan, enerji tüketimini düşüren, performansı yükselten Bosch Termoteknoloji ürünleri ile siz de yaşam alanlarınızda ideal ısıyı yakalayabilir, temiz havayı temiz enerji kullanımıyla bir arada yaşayabilirsiniz.

Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.