Metrobüslerde İmamoğlu üzerinden vatandaşı cezalandırıyorlar

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu kötü göstermek amacıyla metrobüslerde klimaların çalıştırılmadığı, yürüyen merdivenlerin durdurulduğunu duyurarak, “Akıllarınca insanlara CHP ye oy verme cezası kesiyorlar” dedi.

Metrobüslerde İmamoğlu üzerinden vatandaşı cezalandırıyorlar iddiası

CHP’li Mahmut Tanal, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu kötülemek için kampanya başlatıldığını belirterek, metrobüslerde klimaların açılmadığını, yürüyen merdivenlerin durdurularak yaşlılara zorluk çektirildiğini ve bu yolla vatandaşlara, CHP’ye oy verme cezası kesildiğini belirtti. Tanal, “Ekrem İmamoğlu’nu kötüleme kampanyası başlatmışlar” dedi.

Tanal, twitter üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:


Bana gelen Mesaj:
Kamuoyunun Bilgisine
“Metrobüslerde şoförler klimaları açmıyorlar,
Özellikle uzun olan Yürüyen merdivenleri durdurmuşlar..
Yaşlılar zorluk çekmekte,
Akıllarınca insanlara CHP ye oy verme cezası kesiyorlar..
Ekrem imamoğlunu kötüleme kampanyaları başlatmışlar


CHP’den “karşı mahalle” atağı

CHP, 31 Mart’ta büyükşehir belediye sayısını 6’dan 11’e il belediye sayısını da 8’den 10’a çıkararak büyük bir başarıya imza atarken, Yüksek Seçim Kurulu’nun iptal etmesi üzerine 23 Haziran’da İstanbul’u ikinci kez ve tarihi bir farkla kazanması bu başarıyı daha da artırdı.

Parti içinde özellikle İyi Parti ile gerçekleştirilen ittifak ve Saadet Partisi’yle kurulan temasın bugüne kadar CHP’ye hiç oy vermemiş kesimlerde bir yumuşama sağladığı belirtiliyor. CHP içinde “karşı mahalle” olarak tanımlanan kesimlerle daha fazla ilişki kurulması, bu kesimlerin beklenti ve hassasiyetlerinin önemsenmesi kapsamında çalışmalar yapılmasına yönelik harekete geçildi.


Cumhuriyet’ten Mahmut Lıcalı‘nın haberine göre Parlamentonun kapanmasının ardından seçim bölgelerine gidecek milletvekillerine CHP seçmeni olmayan kesimlerle bir araya gelinmesi, bu kesimlerin sorunlarının dinlenmesi yönünde talimat verildi. CHP kaynakları partinin her an seçim olacakmış gibi hazırlıklarını yapacağını belirtirken, CHP’den bir erken seçim çağrısının gelmeyeceğini vurguluyor. Kaynaklar, CHP’nin başta ekonomi olmak üzere çözüm önerilerini iktidara sunmaya devam edeceklerini ancak olası bir erken seçime yönelik hazırlıkların yapılacağına dikkat çekiyor.

Ulaştırma Bakanlığı, İmamoğlu’nun köprülerdeki indirim talebini reddetti


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.